Mar
6

Happy thoughts, kids edition

by Sofia   -   in Cooking  Good things for kids  Party planning  Shopping

What makes your kids happy? Mine are usually most content just hanging out with us. They love doing things like arts and crafts or baking, going out to play ( even just soccer with dad in the inner courtyard on a semi lousy day) or going to the movies or out to eat. As long as it is with family they are usually very happy. They also love being with their friends and most surprisingly they absolutely adore being with our friends. So our children are not very high maintenance and they are fairly easily entertained. They obviously also love new toys etc. like any child. Here are some of the ( more material) things they love at the moment.

They get very happy about little unnecessary things like jewellery and hair pins etc. I think most kids love these. Our favourite brand is MeriMeri as they are just what my girls love, cute and cool and make and outfit more fun. Here is pictured just a fraction of the things we have from the brand. 

DSC_0873

 

DSC_0869

DSC_0872

 

Another thing they love are bath products. They are nuts about bath bombs and shower gels etc. Lush is their heaven and their side of the bathroom cabinet smells accordingly. And my gorgeous white bathroom ends up being scattered with fun little girlie things like this ice-cream shower sponge from Seed Heritage or the Mermaid hair shampoo bottles. If I clear it out for guests or so, it´s back in a day. But I don´t really mind. Luckily my husband has his own bathroom. ( Besides the Mermaid Hair bottles are prettier than mine.)

DSC_0912

DSC_0915

DSC_0907

 

One other thing they are so in to right now is cooking and baking and sleepovers. We have some little girls coming over for a sleepover this month and it has been in the plans for quite some time now. Bubble Gum and I are the chefs and Cotton Candy is hosting her friends. We are all taking our roles very seriously and there are menus in the making and invitations being crafted. We found these Williams & Sonoma cook books in the American Girl Company as well as the sleepover book. I highly recommend the former series for your kids if they are in to cooking, baking or party planning. My girls are super inspired by these. 

DSC_0916

DSC_0921

DSC_0927

What are your kids in to right now? 

Have a fun day,

Lattemamma

2 COMMENTS
|
18,217 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ Happy thoughts, kids edition „
Täti Ruskea, on March 7, 2018

Kivoja juttuja ja ihanaa, kun tytöt ovat innokkaita suunnittelijoita ja järjestelijöitä 🙂 Meidän perheessä on tällä hetkellä niin paljon eri ikäistä väkeä, että se aika lailla jakaa porukkaa, koska mielenkiinnonkohteetkin vaihtelevat. Pikkupojat tykkäävät leikkiä. Se on aivan ykkösasia heidän elämässään. Heillä on laaja mielikuvitus ja leikit elävätkin sitten sen mukaan. Suosituimmat leikit ovat tällä hetkellä pikkulegojen parissa. Samaiset pikkupojat tykkäävät myös piirtää ja askarrella ja joskus iltaisin kirjoituspöytien päällä ja alla onkin melkoinen paperisilppumeri. Kuopus oppiikin sitten kaikenlaista jäljittelemällä (ja ihailemalla) isoveljiään. Pojat tykkäävät myös ulkoilla omassa pihassa ja nyt on kyllä ollut upea talvi kaikenlaiselle tekemiselle. On pulkkaa, kelkkaa ja suksea, lumilinnaaja -ukkoa. Kerran viikossa pikkupojilla on peliaika. Kokoperheen leffaillat herkkuineen ovat myös suosiossa. Joskus kutsutaan myös kaverit kylään tai pojat kyläilevät heillä. Useimmiten kuitenkin tyydytään siihen helpoimpaan ratkaisuun eli kotoa valmiiksi löytyvään koveriin, veljeen 🙂 Harrastukset vievät toki myös aikaa, samoin kodin siivoaminen, johon koko perhe omalla tasollaan osallistuu. Retkiä, vaikkapa eväsretkiä, olisi kiva tehdä useammin.

Sofia, on March 14, 2018

Täti Ruskea, meilläkin vielä leikitään paljon, Purkka leikkii tosi paljon nukeilla ja pehmoilla. Ihan päivittäin samat leikit jatkuu edellisestä. Hattaran kanssa leikkivät yhdessä enemmän mielikuvitusleikkejä joihin usein liittyy tanssikoulu ja sitten me saamme nauttia esityksistä. Täällä pyörii jaloissa useien myös salaisia agentteja. Molemmat tytöt tykkää myös pelaamisesta tosi paljon, toinen on selkeästi huonompi häviäjä kuin toinen ;). Täällä Helsingissä oli kyllä pitkään ihan surekea lumitilanne ylkoleikkejä ajatellen, mutta se taitaa olla nykyään vaan se todellisuus. Joten tällekin talvelle on varattu laskettelu-& hiihtoreissu jotta saadaan nauttia kunnon lumista.

Oli kiva lukea teidän poikien lempileikeistä ja puuhista!

Leave a comment
name
email
url
message