Jul
25

Dressing your age…

by Sofia   -   in Good things for kids  Shopping

… when you are a (pre) tween. How is it so impossible to find cute clothes for children over eight or ten. It seems most labels stop making the adorable models after six that might still be very appropriate for a little older girls too. And after 10 it´s all teenagers outfits or at least after 12. And it would all be good if Scandinavian kids would fit in them at that age but most seem to have to buy at least a size up as we grow very tall here in the North. I buy a size 8 and now often already a size 10 for my 6 ( soonish to be 7) year old. What will I get her when she is actually 10? She has already outgrown her big sister in height. And they are slim kids, just tall. Well Bubble Gum is. Cotton Candy is probably a European norm and at that shorter than all her classmates and the girls one year behind her.

So I took it upon myself to find some labels that make pretty clothes in bigger sizes if ( you or) your child is not ready to look like a teenager at elementary school. And surprisingly ( not) it was a French label that came through. Cyrillus has pretty dresses and other clothes up to sizes 14 and even 16. Nothing too childish but still appropriate for little girls. As that is what they still are in elementary school no matter how fast this world wants them to grow up. And I do let my girls wear worn out jeans and such but they do not need to look completely like adults and especially not on special occasions like family celebrations.

girls-jacquard-sweater

girls-pique-knit-polo-shirt

girls-slim-leg-velour-trousers

The pieces in this outfit come up to sizes 14 and 16. It´s not a baby´s outfit and my girls would definitely wear it to school but it´s still cute. My girls said they would love to have the pullover. The velour pants look so comfortable yet smart.

girls-hat-with-liberty-bow

girls-interlock-knit-dress

girls-ribbed-tights

girls-fringe-desert-boots

This dress would look good even on a grown up. My girls said ” please, please, please can we have it”. Very cute with ribbed tights, suede ankle boots and a beanie hat. Still appropriate.

girls-knit-dress

We have this dress in grey and it was Bubble Gum´s favourite dress last year. Comes all the way up to size 16. You could wear it with sporty ankle socks and white sneakers.

girls-t-shirt-with-decorative-collar

girls-slim-leg-twill-trousers

girls-sleeveless-smocked-tunic

girls-slim-leg-twill-trousers1

I love a simple jean or pant in plain colours ( no washes or fades) with a lovely top. Add a cardigan and it´s a great outfit for school. My girls wear things like these all the time. Comes up to 14 or 16. You can add cool sneakers and a bandanna or something to the hair to spice it up a bit.

girls-sweatsuit

Such a cute sweatsuit. Comes up to 14 years in size.

armor-lux-x-cyrillus-childs-sailor-stripe-top

girls-slim-leg-velour-trousers1

 The Breton stripe is a classic and it´s probably available in all sizes for many brands. Good! I love these cream coloured velour pants. They would also be great with a beige cashmere pullover for a soft winter look.

childrens-jacquard-knit-sweater

girls-t-shirt-with-peter-pan-collar

girls-slim-fit-denims

Jeans and a plain but cute shirt. My girls may not want to wear this kind of shirt when they are actually 16 but it will look cute on a 12 year old. And the pullover comes up to 14 and would be just as good on a boy.

sweater-with-decorative-collar

girls-pleated-skirt

These may be a little too predictable together. But love that they come up to size 14 or 16. The skirt would look great with a regular breton stripe too or perhaps even a sweatshirt for a tad cooler look without looking too grown up. 

girls-dress-with-peter-pan-collar

This summer dress comes up to size 14 like many others. Love!

girls-dancer-dress

girls-plain-jersey-tights

Wear this knitted dress with the right accessories and it will be perfect for your school girl. 

girls-cardigan

tunic-with-peter-pan-collar

girls-slim-leg-twill-trousers2

A simple outfit up to size 14 and 16. I love the colours on this.

girls-long-down-jacket

girls-long-down-jacket1

As a bonus, these simple longer down jackets come up to size 16!

My girls approved of all these outfits with squeals. What do you think? Where do you find age appropriate clothes for taller kids? I know most kids don´t want to look like actual toddlers when at school and even I do not try to squeeze them in winter overalls anymore but as said they can still look like kids.

I will look in to some other brands for you. One we often buy in the US that has timeless styles for all ages is Ralph Lauren. 

Lattemamma

7 COMMENTS
|
4,835 VIEWS
|
Partager sur Facebook
7 comments on “ Dressing your age… „
Karkki, on July 25, 2018

Kiitos tästä – Niin ajankohtainen postaus ja asia, joka on ollut hyvin haastava myös meillä. Oma, kohta 9-v, poikani käyttää hyvin usein jo kokoa 11-12v. Hän on pitkä mutta myös raamikas (leveät hartiat, pitkä selkä). Monet lastenvaatteet eivät siis yksinkertaisesti istu hänen päälleen ja nyt alkaa jopa koot lastenvaatteista loppua.

Zarasta olen löytänyt peruspaitoja ja huppareita, samoin Nextiltä. Työmatkoilta raahaan kotiin Hilfigeriä. Tällä hetkellä suurin ongelma on housut sekä siistit vaatteet perhejuhliin tai päivällisille. Täytyy tutkia tuota Cyrilluksen valikoimaa.

Täti Ruskea, on July 25, 2018

Erittäin tarpeellinen aihe. Olispa hienoa, jos tekisit samanlaisen poikien vaatteista 😉 Olen täällä blogissasikin jo useampaan otteeseen näihin vaateasioihin kommentoinut. Viiden pojan äitinä voin sanoa, että tiettyjen kokojen löytäminen on todella vaikeaa etenkin jos haluaisi, että vaate ei mene ekassa pesussa muodottomaksi tai nukkaiseksi tai että vaate olisi jotain muuta kuin mustaa ja harmaata. Meidän syksyllä 9 vuotta täyttävä poika on ikäistään pidempi ja nyt nämä “vaatehaasteet” ovat tulleet vastaan. Toinen vieläkin vaikeampi kokovaihe on silloin, kun lasten koot eli koko 152cm ei enää riitä. Se helpottaa vasta kun lapsi/nuori pystyy käyttämään miesten S-kokoa. Siistimpiä kenkiä on poikalapselle lähes mahdotonta löytää Suomesta koon 35 jälkeen. Vaatteista Zara ja Next on ok, mutta Zaran laatu mielestäni arvaamaton. MiniBoden/Boden voisi myös olla testaamisen arvoinen. Meidän pojille olen tilannut sieltä yökkäreitä ja shortseja. Benetton (klassikot, kuten kauluspaidat, pikeet, neuleliivit, tikkitakit, puuvillaneuleet ovat meillä siirtyneet pojalta toiselle), KappAhlin Hampton Republic, Hilfiger, Gant, Petit Bateau (tosin pieni mitoitus eli koot ei välttämättä riitä), Jacadi (t-paidoissa oli pieni mitoitus), Polarn o. Pyret (kokoon 152cm asti esim. chinot, farkut, neuleet, kauluspaidat, pyjamat, alusvaatteet; tosin tämänhetkinen väri- ja tyylimaailma ei ole enää mieleeni). PompdeLuxilta löysin jossain vaiheessa isommissakin koissa kivoja vaatteita, mutta nykytilannetta en tiedä. Alakouluikäinen on vielä lapsi ja hänellä pitäisi olla lupa ja mahdollisuus pukeutua lapsen lailla. Enkä tarkoita mitään vauvanvaatteita. Harmillista on se, että kaikkialla toitotetaan lapsuuden lyhenemistä, mutta silti raamit esimerkiksi lasten vaatetukseen piirretään ulkopuolelta ruokkimaan juuri sitä.
Tsemppiä kaikille meille äideille, jotka haluamme antaa lapsillemme mahdollsimman pitkän lapsuuden myös vaatetuksen osalta 🙂

Susanna, on July 26, 2018

Cyrillukselta tilasin itsekin juuri vinon pinon kouluvaatteita (tai lähinnä vaatteita, joita äidin kanssa käytetään ;)…). Onneksi esim raitapaidat tuntuvat olevan ikisuosikki.

Luulen, että suurin syy siihen, että koot loppuvat on kysynnän loppuminen. Ts lapset itse siirtyvät Zara, H&M, Primark ym ketjujen valikoimiin kouluiässä. Tai näin olen huomannut/kuullut. Sen vuoksi monet merkit lopettavat vaatteiden valmistamisen kouluikäisille. Ranskassa käytetään koulupukuja ja luulen, että se on yksi syy siihen, että siellä sitten pukeudutaan hiukan klassisemmin vapaa-ajalla (voi kun koulupukuja käytettäisiin Suomessakin! Se olisi niin helpottavaa)… Ts. Koulu ja kaverit eivät aseta paineita pukeutumiselle. Itse olen harmitellut sitä, että esim The White Company lopettaa vaatekoot 6 vuoteen.

Pukeutumisasiat – se ikuinen päänvaiva!

Tuplamamma, on July 26, 2018

Kiitos vinkistä! Täytyy tutustua tuohon Cyrilluksen poikien mallistoon tarkemmin, mutta siellä näyttäisi olevan samantyyppisiä vaatteita kuin mitä olen ostanut kouluvaatteiksi esim. Mayoralilta. Kävimme Tallinnan Jacadilla ja siellä oli vielä jäljellä alessa kaikkea kivaa 12v. poikien koossa… T-paitojen mitoitus ko. koossa vaiheteli paljon ja koska kaikki olivat mieluisia, ostimme isoimmat. Hyvällä tuurilla mahtuvat vielä ensi kesänä ja jos eivät niin jäävät sitten pikkuveljelle. Vinkki: Jacadin takahuoneessa oli vielä isommat ale%:t talvivaatteissa!

Karkki, on July 26, 2018

@Täti Ruskea, Kiitos kun muistutit Benettonista, unohdan sen jotenkin aina. Samaa mieltä kanssasi Zaran laadusta. Itse olen kokenut kestäviksi pikee-paidat, canvashousut sekä ihan Collage-housut. Bodenilta tilasin yhdessä vaiheessa suht paljon mutta heidän laatukin varsinkin raitapaidoissa on hieman ailahtelevaa.

Pikkujalat verkkokauppa myy kenkiä lapsille aina kokoon 40 asti ja asiakaspalvelu on huippu hyvää.

Henna, on July 30, 2018

Onhan tämä toki ongelma, sen tiedän itsekin pitkien lasten vanhempana. Nykyään kuitenkin netin kautta vaatevalikoima on todella suuri ja jokainen löytää varmasti mieleistä päällepantavaa. Itse en siis ole kokenut kokojen loppumista niin suurena päänvaivana vaikka tiedän toki mistä puhut. Nyt kun lapset ovat molemmat jo (melkein) teinejä, he valitsevat itse vaatteensa. Molemmilla maku on selvästi klassinen ja tykkäävät pukeutua simppeleihin ja mukaviin vaatteisiin. Pojalla (12 v / 168 cm) suosikkimerkkejä ovat Hilfiger, Polo ja Gant ja urheiluvaatteissa Nike ja Adidas. Aika perinteistä siis 🙂 Emme toki kaikki vaatteita osta noilta merkeiltä. Tytär joka on vanhempi, ei ole niin kiinnostunut merkeistä, hänelle riittää että vaate on mukava päällä ja kivan näköinen. Aikuisten kokoihin hän siirtyi muistaakseni 6-luokkalaisena.

Sofia, on August 10, 2018

Hyviä vinkkejä ja pointteja kaikilta! Ja ymmärrän tosiaan hyvin, että yläkouluikäiset eivät välttämättä kaikki halua kulkea tämän tyyppisissä asuissa. Lähinnä mietin ikäistään pidempiä lapsia joilta loppuu lastenvaatteista koot kesken jo kolmannella luokalla. Toki meidänkin koulussamme osa lapsistakin pukeutuu jo “teinien” lailla, mutta suurin osa kuitenkin varmasti haluaisi pukea lapsensa kauniisiin lastenvaatteisiin niin kauan kunnes he ovat oikeasti teinejä. Tietenkin yhdessä päättäen ja lapsen toiveita kuunnellen. Jotenkin näkisin, että vaatteita joiden koot loppuvat kuuteen, voitaisiin jatkaa kokoon kahdeksan ja taas niiden jotka loppuvat kahteentoista voitaisiin jatkaa kokoon 14. Mutta onneksi tosiaan klassisia vaatteita löytyy sitten aikuisten koosta kun sen aika koittaa jos lapset itse niin haluavat.

Leave a comment
name
email
url
message