Sep
13

So fresh and so clean with Freska

by Sofia   -   in Blog collaboration

Onko mikään sen parempaa kuin tulla kotiin siivouspäivän jälkeen? Ei siis sellaisen jona itse on puunannut asuntoa ( vaikka sekin tunne on aivan fantastinen), vaan sellaisena jolloin siivooja on käynyt. Puhtaan kodin tuoksu, vastasilitetyt lakanat sängyissä. Rakastan sitä tunnetta!

Varsinkin lapsiperheissä paluu arkeen tuntuu joskus raskaalta. Uusien lukujärjestyksien, harrastuksien, läksyjen ja työn yhteensovittaminen on jo sinällään haasteellista. Iltaisin ei oikeen kenenkään enää tee mieli tarttua imurin varteen. Silityspinot kasvavat ja jääkaappikin pitäsi välillä pestä. Olisi ihana lähteä perheen kanssa leffaan tai ulkoilemaan, mutta pakkohan se asuntokin on siivota. Silloin siivouspalvelut tuntuvat todelliselta arjen luksukselta. Jos meidän asuntomme siivoamiseen silityksineen ja jääkaapin pesuineen menee 7 tuntia, voitte kuvitella mitä kaikkea kivaa me ehdimme perheenä tehdä siinä ajassa kahdessa viikossa. Jos perus siivoukseen menee vaikkapa 5 tai 6 tuntia yhdeltä ihmiseltä niin sinä aikana katsoo aika monta elokuvaa, juoksee aika monta lenkkiä ja muuten vaan löhöilee vaikka aloillaan lapset kainalossa tekemättä yhtään mitään. Ehtii vielä treffeillekin puolison kanssa ja kehtaa kutsua anopinkin lapsia hoitamaan kun kotona ei silitysvuori kaadu nurkasta päälle.

DSC_0574

DSC_0591-3

DSC_0575

DSC_0595-3

Suomessa siivoojan käyttäminen on pitkään ollut jotenkin paheksuttava asia. “Vain rikkailla tai todella laiskoilla käy siivooja.” ” Eikö ne nyt itse voi siivota?”. Onneksi tällaiset asenteet ovat hiljalleen muuttumassa. Ymmärrän, että siivouspalveluiden käyttäminen ei ole vaihtoehto ihan kaikille. Mutta nykyään se ei ole kuitenkaan enää paheksuttavaa ja todella monet käyttävätkin rahaa mieluummiin siivoojaa ja siitä vapautuvat ajan johonkin tärkeään ja säästävät sitten vaikka jostain muusta. Toki kyse on priorisoinnista. Tavallaan siivoojaa käyttämällä voi ” ostaa” aikaa parisuhteelle, perheelle tai omille harrastuksille. Se voi olla parisuhteen pelastus kiireisessä arjessa tai mahdollistaa vaikkapa jonkin itselle todella tärkeän harrastuksen joka pitää mielen balansissa ja hermot kurissa. Se luo samalla myös työpaikkoja ja kotitalousvähennyksen myötä sitä voi hyödyntää verotuksessa. Meillä käy siivooja kerran kahdessa viikossa ( välillä viikottain jos meille on vaikka tulossa vieraita tai emme yksinkertaisesti ole itse ehtineet imuroida). Sillä välin siivoamme asuntoa itse, mutta suursiivous joka toinen viikko puhtaiden lakanoiden vaihdon yhteydessä on aina yhtä ihana juttu. Silloin lattiatkin pestään!

Nyt pääsimme testaamaan Freskan Kotisiivous Helsinki -palvelua back to school-blogiyhteistyön merkeissä. Freska on siivouspalveluita tuottava Suomalainen yritys joka toimii myös Ruotsissa ja Norjassa. Palvelu toimii näppärästi, sen voi tilata netistä ja valita perussiivouksen lisäksi vielä ylimääräisiä palveluita kuten juurikin silityksen, jääkaapin- tai uunin pesun ( joita ei tarvitse toteuttaa joka toinen viikko) tai vaikkapa saunan pesun. Olimme todella tyytyväisiä siivoukseen ja ihanana pienenä lisänä oli käsinkirjoitettu viesti siistijältä ja suklaakonvehti jokaiselle perheenjäsenelle. Kotimatkalla nappasin mukaani vain pari kimppua kukkia ja koti tuntui taas kuin uudelta.

DSC_0609-3

DSC_0611

DSC_0438

DSC_0434-3

DSC_0445_01

DSC_0444-2

Taas on se aika vuodesta, kun kaikki hedelmät ja tomaatitkin pitää säilyttää jääkaapissa, kun banaanikärpäset valtaavat muuten keittiön. Onneksi lapset tykkäävät syödä kylmiä omppuja.

DSC_0439-4

Käykö teillä jo siivooja? Jos ei, niin suosittelen kokeilemaan vaikkapa parin kuukauden jaksoa. Nopeasti huomaa, että mieluummin säästää sen rahan vaikkapa tekemällä arkena parina iltana viikossa edullista pataruokaa tai keittoa ja jättää ostamatta yhden uuden vaatteen jota ei kuitenkaan ihan oikeasti tarvitse. Kaalilaatikko maistuu taivaalliselta puhtaassa kodissa ja se vanha paitapusero tuntuu silitettynä ihan yhtä ihanalta kuin uusikin olisi tuntunut. Sitten vaan kynttilät palamaan, jalat ylös sohvalle ja pimpulat kainaloon. Mikä leffa katsotaan tänään?

Lattemamma

p.s. Jos haluat kokeilla, niin koodilla lattemamma saat Freskalta 20€ alennusta säännöllisen siivouksen ensimmäisestä kerrasta kun tilaat sen 23.9 mennessä.

Kiitos Freska tästä mieluisasta blogiyhteistyöstä. Arkeen paluu todella tuntui taas astetta helpommalta ja ylellisemmältä.

 

 

 

2 COMMENTS
|
6,685 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ So fresh and so clean with Freska „
Katariina, on September 15, 2018

Sait kyllä houkuttelevalle kuulostamaan tuon tarjouksen! Hassua, mutta minusta siivoaminen on kivaa. Paitsi inhoan lakanapyykkiä ja lakanoiden vaihtoa. Sen sijaan lapsena kysyin aina sukulaisilta saanko siivota heidän kaappinsa ja laatikkonsa. Meillä kotona ei käy siivoojaa, mutta studiollamme käy viikottain ja olemme olleet tyytväisiä. Ennen Joulua voisi kokeilla itsekin. Sitä ennen nautin hassuista pikku jutuista, kuten siivouskaapin siivouksesta ja toisaalta vähemmän nauttien vaihdan lakanat. Ja rentouttavaa viikonloppua teille!

Ps. Meilläkin kotona odotti anopin tekemä kaalilaatikko, kun oli auttelemassa lasten hoidossa.

Sofia, on October 21, 2018

Katariina, joulusiivous olisi ihana ulkoistaa, jolloin voisi nauttia vaan niistä ihanista järjestelypuolista <3.

Leave a comment
name
email
url
message