Mar
4

Vauvakuumetta

by Sofia   -   in Good things for kids

Kun lähipiiriin syntyy samaan aikaan pieni serkkutyttö ja rakkaalle ystävälle suloinen poikavauva on onnea päästä nuuhkuttelemaan pieniä ihmisen alkuja. Rakastan vauvoja aivan hirmuisesti ja olen aina niin onnellinen pieni vauva sylissäni. Olen ollut jo pienenä lapsena hyvin äidillinen ja leikin nukeilla todella pitkään ja nimenomaan se äidin rooli oli nukkeleikeissä minulle se tärkeä rooli. Omat lapseni olen nyt kyllä aika varmasti tehnyt ja enää ei pienten vauvojen sylissä pitäminen aiheuta välitöntä vauvakuumetta, mutta on kyllä ihana elää mukana tärkeiden ihmisten elämässä tuota vaihetta.

DSC_0254-3

DSC_0251-2

DSC_0245

Kun olin täyttänyt 25 vuotta ja tavannut nykyisen mieheni minulle iski aivan valtava vauvakuume. Se ei ollut mikään vitsi vaan aivan pakottava tarve olla raskaana ja saada oma vauva syliini. Äitiyden kokemukset ovat meillä niin erilaiset ja tiedän muutamia ystäviä jotka ovat kokeneet samanlaista konkreettista vauvakuumetta. Toiset ystäväni taas eivät. He rakastavat lapsiaan aivan yhtä paljon ja ovat aivan yhtä hyviä äitejä. Kaikille ei ehkä edes tule missään vaiheessa elämää vauvakuumetta vaikka toive omasta lapsesta onkin olemassa. Muutama ystäväni on kokenut vauvakuumetta vasta myöhemmin jo ensimmäiset lapset hankittuaan. Jotenkin myös tuon voimakkaan fyysisen ja henkisen tarpeen takia jota silloin koin, ymmärrän ajatuksen tasolla hirveän hyvin ihmisiä jotka ovat haaveilleet vauvasta, mutta eivät sitä ole syystä tai toisesta voineet saada. Se oli pitkään todella suuri pelko elämässäni ( siis ennen kuin aloimme edes oikeasti herätellä ajatusta omasta lapsesta konkreettisesti). Se, että olen saanut kokea raskaudet ja äitiyden on ollut elämäni tärkeimpiä asioita. En todellakaan ole mikään esimerkkiäiti ja vaikka äitiys onkin minulle tärkeää elämässä, niin välillä olen siinä ihan surkea vaikka yrittäisinkin ja toisinaan vaan ihan oikeasti laiska äiti. Onneksi kuitenkin lasteni mielestä silti maailman paras sellainen suurimman osan ajasta. On nimittäin tärkeää muistaa, että äitiys ei kuitenkaan ole mikään suoritus, eikä kilpailu vaan osa elämää siinä missä muutkin asiat. Harva tuntemani ihminen kilpailee tai vertailee sitä kuka on paras vaimo miehelleen ja miten suoriutuu parisuhteestaan tai siitä millainen ystävä tai vaikkapa tytär on. Siksi monesti mietin miksi kilpailla ” paras äiti” tittelistä yhtään sen enempää. On hyvä muistaa, että riittää, että on läsnä- oikeasti kuuntelee, eikä vain mieti mitä vastaisi seuraavaksi. Toisaalta, en ole koskaan ollut kovin kilpailuhenkinen. Lapsenakin tykkäsin lautapeleissä olla aina jonkun pari koska voittaminen tai ns. kilpailu pelissä ei viehättänyt minua vaan se yhdessä tekeminen toista tukien. Siksi paras äiti kilpailu ei ole koskaan ollut minua varten. Mieluummin pelaan yhdessä parina muiden äitien kanssa toinen  toistamme tukien.

DSC_0243-2

DSC_0244-3

DSC_0262-3

Nyt katosin kuitenkin ajatuksissani johonkin hyvin kauas vauvojen vienosta maidon tuoksusta ja tuhisevista aamuisista hetkistä. Siitä miltä tuntuu nostaa päiväunilta herännyt pieni nyytti vaunuista viileine poskineen ja lämpimine masuineen ja antaa toisen hiljalleen orientoitua ympäröivään maailmaan äidin sylissä. Äitiyden onni yhdessä hetkessä. Myöhemmin maatessa saman peiton alla kun toisen jalka jo yltää omiin polviin saakka ainakin ja kuunnella kuinka hän lukee ensimmäisiä oikeita kirjoja ääneen välillä hieman takellellen sanoissaan ja tavutellen. Sisko vieressä kysyy miksi häntä ei koskaan opetettu lukemaan ja todetaan vaan, että ei ehditty kun hän jo esikoulussa luki itsenäisesti kirjoja. siinä samalla mietitään miten uusi pieni serkku voi. Jokohan hän nukkuu. Ja mitä laittaisi päälle juhlaan jossa hän saa nimensä.

Ihanaa alkavaa viikkoa,

Lattemamma

p.s. Uuden serkun päälle piti hankkia jotain ihanan lämpöistä ja pehmeää jossa nukkua suloisia päiväunia vaunuissa kevätkeleillä tyttöjen vanhassa sinivalkoraitaisessa Joutsenen untuvapussissa. Olen ostanut aiemminkin ristiäislahjaksi näitä Oscar & Valentinen kashmirhaalareita koska se oli ehkä meidän tytöillämme eniten käyttämäni asu. Siinä sopii myös olostella saaressa viileämpinä kesäiltoina. Super ylellinen ja käytännöllinen haalari täältä ja ihana kortti jossa selkeästi serkukset kulkevat jonossa täältä.

0 COMMENTS
|
4,028 VIEWS
|
Partager sur Facebook
Leave a comment
name
email
url
message