Mar
1

Le weekend

by Sofia   -   in Random

Mais oui, it is the weekend again! Do you have fun plans? My Friday includes things like morning coffee and her famous cinnamon buns at a friends house. My smaller goddaughter is shopping clothes from my older goddaughter there ( they are 1 & 2 so they start shopping early). I am a huge believer in preloved clothes. And luckily so are most of my friends. I buy pre loved for myself but especially for the kids it is so useful. I also sell my girls old clothes forward and also donate some. It makes sense to buy good quality kids clothes used like woollen Bonpoint winter coats that get fewer uses over the years but I also buy pretty blouses, pants and dresses etc. for them. What I did was I reached out to a few lovely ladies I follow on Instagram ( Hi!) who had older girls than ours but similar style. I point blank ( pretty forward of me) messaged them and asked them if they were willing to sell forward. I hope they did not find it weird or rude. I just love their styles and I think we all need to find our eco counsios ways in this world nowadays. I´m not saying I don´t buy new too. We have two girls the same size so we need pretty much double the amount in the same size. But I do find that if I can re-use something that was preloved then I will. Many places like Hamburg, Paris and Copenhagen actually have whole gorgeous pre-loved stores for kids brand clothing ( and obviously for adults too). They are so prettily decorated and look like proper stores instead of racks of used clothes devided by size. I love visiting! It is a different experience from flea markets that I have to admit are not quite my cup of tea ( especially for clothes for some reason, I know you can find anything). And there are online shops for buying used labels like Bonpoint, Jacadi, Marie Chantal, La Coqueta and much more like Littlest Luxuries. There is even a French lady who rents kids clothes. Which obviously is not useful for us but a smart idea for instance if you lived in Paris and took your kids skiing for one week in a year and did not want to invest in a Moncler snowsuit for just to be used for a week. Rent it. Brilliant! Anyhow I got a little side tracked about my weekend plans there. Maybe this is a whole different blog post waiting to happen.

DSC_0770

DSC_0762

So after my breakfast ( that cinnamon bun!) I am going shopping for door handles for the new apartment ( oops, forgot to buy those) and then I´m having lunch with my mom. She is also taking me to Prologue because they got new corals and she promised to buy me a big one as a house warming present but I have to choose which one. As you may well know I love corals and shells. They are just gorgeous. And when I saw the ones Prologue got in I called my mom gushing and the best mom that she is she said I could pick one. They also just got some new photo frames. I had already decided that I will have printed and frame some gorgeous photos for the new home so brilliant to get a few new frames too. It´s fun to already be in the decorating part of the house a little bit.

DSC_0746

Saturday is my girls day with a friend, brunch and spa. It is my gift or a treat if you will for all that horrible packing done in January. Also sometimes we just need some girl time ( with champagne). Other than that I think my weekend should include flowers, hugs, kisses and perhaps a movie. And a long brisk walk might be in order too at some point.

Have a wonderful one!

Lattemamma

p.s. The pictures of the peonies are old but it is soon their season again.  

5 COMMENTS
|
3,861 VIEWS
|
Partager sur Facebook
5 comments on “ Le weekend „
Katja, on March 3, 2019

Kiitokset vinkistä. Bonpoint on sen verran kallis mutta niin ihana merkki, että sitä on hyvä ostaa käytettynä. Itse olen myynyt sekä ostanut Helsingissä Little Copenhagenissa, sekä Töölössä että Annankadulla. Minäkin annan eteenpäin ystävieni lapsille meidän lasten pieniä vaatteita ja mitä ei mene heille, vien Pitäjänmäkeen Hope ry:lle. Hopeen maksan ihan vuosittaista jäsenmaksuakin, sen verran vaikuttunut olen heidän upeasta työstään lapsiperheiden hyväksi. Suomesta puuttuu tuollainen lastenvaatevuokraus, tai en ole huomannut. Sille varmasti olisi kysyntää. Reima kuulemma nyt testaa testiryhmäläisten kanssa lastenulkovaatteiden vuokrausta kuukausihinnalla. Siis Suomessa, Ruotsissa kuulemma toimii jo.

Katja, on March 3, 2019

Ihana äiti sinulla! Pakkaushomma on kyllä niin rankkaa, että sen jälkeen on ansainnut hemmottelua. Minä aina vannoin jokaisen muuton jälkeen, ettei koskaan enää…Viime muutossa kyllä auttoi valtavasti, että oli muuttofirma palkattu itse muuttopäiväksi. Mutta onhan sitä työtä silti paljon. Ihanaa maaliskuuta ja innolla seurailen ”Laduree”-kodin valmistumista 🙂

Sofia, on March 7, 2019

Mulla on Katja ihan paras äiti kyllä! Eikä vaan siksi, että ostaa silloin tällöin jotain ihania aarteita minulle <3. Ja kiva tuo Reiman juttu! Tosin Suomessa mm. ulkovaatteen käyttö ja kulutus on sillä tasolla, että ne varmaan on vähän pakko hankkia itselle jos on päiväkoti-ikäisiä lapsia jos vuokraus edellyttää vaatteen palauttamista samassa kunnossa kun sen on saanut itselleen. Nuo ulkovaatteet nimittäin tuppaavat kulumaan niin kovasti toisin kuin Etelä-Euroopassa jossa niiden käyttö on kuitenkin melko vähäistä ( puistossa saatetaan olla tyyliin farkuissa/ vakosamettihousuissa ja toppatakissa noin yleisesti ja toppahousut tarvitaan sitten vaan kun lähdetään Alpeille lomailemaan). Täällä sitten taas moni varmaan mielellään vuokraisi juhlatakkia tai kenkiä jne. joilla Suomessa sitten puolestaan on vuosittain paljon vähemmän käyttöä.

Täti Ruskea, on March 3, 2019

Olipas mielenkiintoista luettavaa ‘preloved clotheseista’. Olen itse harmitellut mm.muutaman La Coqueta Kidsin vaatteen kohdalla, että niitä ei näillä leveyspiireillä löydä mistään second handina. Samalla harmittaa myös se, ettei niiden jälleenmyyntiarvon päällekään ymmärretä. Meiltä on jatkuvasti lähdössä kuopuksen jäljiltä vaatetta eteenpäin eikä aina ole helppoa miettiä, mikä olisi järkevin tapa toteuttaa se.

Sofia, on March 7, 2019

Täti Ruskea,
Itsekin olen monesti miettinyt kun jostain mallistosta vaikka on vähän jäänyt joku ihana vaate kaivelemaan, tai siitä on tullut lapsen suosikki ja sitä ei enää sitten löydy isommassa koossa, että olisi kiva kun voisi sitten jostain ostaa vaikka käytettynä. Teillä on sama juttu kun meillä, että klassiset mallit kun kestävät aikaa ja laadukkaat vaatteet käyttöä niin niitä voi hyvin ostaa käytettynä ja myydä sitten vielä eteenpäin. Toki teidän perheessä on niitä käyttäjiäkin omasta takaa. Meillä ei tosiaan mikään periydy pikkusiskolle koon puolesta. Tosin kohta ehkä jo toisin päin kun N huitelee jo pituussuunnassa hiljallee siskon ohi.
Itse järkkään kotona pari kertaa vuodessa lasten vaatteiden myyntipäivän johon kutsun muutaman ystävän joista tiedä, että heillä on sama makun ja pienempiä tyttöjä. Minulla on siis muutama ns. luotto-ostaja ( ihania ystäviäni) myös niiden muutaman luotto myyjän lisäksi jos näin voisi sanoa. Itse en yhtään jaksa semmoista julkista myyntihässäkkää joissa pitää varata, mitata jotain hihanpituuksia jne. Luotan siihen ostajana, että jos vaate on jäänyt omaa lastani isommalta pieneksi on se silloin varmasti meille tarpeeksi iso jne.
Sinäkin voisit ehkä käytettyjen vaatteiden osalta mainita instassa tai blogissasi, että jos joku on kiinnostunut teidän tyylistä niin sinulle voi laittaa suoraan viestiä. Miksi ei?

Leave a comment
name
email
url
message