Mar
8

Nature´s art

by Sofia   -   in Interior design

Vaikka lumi tulikin Helsingissä hetkeksi takaisin luonnon jo muistuteltua meitä kuivemmasta keväästä on ilma silti ollut aivan ihanan aurinkoinen ja valoisa ja linnut ovat alkaneet laulella puissa. Kyllä me suomalaiset kevään merkit tunnistamme. Että minä kyllä rakastan näitä vuodenaikoja ja niiden käännekohtiakin. Eikö muuten tunnu hassulta kun pääsiäinen on tänä vuonna niin myöhään? Kaikki pääsiäsiherkut olivat tulleet jo Herkkuun vaikka se on vasta huhtikuun lopussa. Minulle se sopii kyllä mainiosti koska olen optimisti ja toivon sormet ristissä, että olisimme kuin ihmeen kaupalla päässeet muuttamaan uuteen kotiin jos siihen mennessä. Oikea arvio on kyllä vappu. Alunperinhän muuton piti tapahtua jo huhtikuun alussa, mutta kuten remonteissa aina, niin viivästystä tuli. Olimme kyllä osanneet siihen varautua, koska emme toki ole ensikertaa tätä hommaa tekemässä.

Ihanaa on kuitenki tosiaan olla siinä vaiheessa, että kaikki mahdollinen on asunnon kiinteiden ratkaisujen suhteen jo päätetty ja hankittukin, joten nyt ajatukset voivat liukua sisustuksen puolelle. Huonekaluja emme oikeastaan ihan hirveästi tarvitse lisää. Muutaman hankinnan olemme tehneet Bukowskin antiikkihuutokaupasta ( onko joku muukin ihan koukuttunut siihen appiin mieheni lisäksi? ) ja pari juttua täytyy sitten hiljalleen ehkä hankkia kun omat tavarat on saatu paikoilleen ja näemme miltä kokonaisuus näyttää. Uudessa kodissa on se jännä puoli, että vaikka siellä onkin neliöitä reilusti enemmän kuin vanhassa, niin kiinteää seinäpintaa tavallaan ei. Asunnossa on paljon ikkunoita ja jotenkin ehkä tavallaan enemmän avointa tilaa. Olemme myös rakentaneet kiinteät kaapistot yhden seinän mitalta jokaiseen makuuhuoneeseen. Joten en edes ole vielä ihan varma mihin saamme kaikki lipastot ja kaapit laitettua tai mihin piano lopulta tulee. Joka tapauksessa ajatukset ovat kovasti jo asunnon pienissäkin jutuissa. Miltä se näyttää valmiina, miltä haluaisin, että se näyttää valmiina. Minkälaisia elementtejä haluan tuoda sisustukseen jotta se käy kauniisti yhteen asunnon kiinteiden ratkaisujen kanssa, mutta tuo siihen kuitenkin kontrastia.

DSC_0281-3

DSC_0277-3

DSC_0280

DSC_0272-2

Tykkään sisustuksessa ( vai puhutaanko nyt jopa somistamisesta) yhdistellä modernia ja vanhempaa taidetta, antiikkia sekä luonnon omaa taidetta kuten vaikkapa simpukoita ja koralleja. Minulle kauniit kirjat ovat myös osa sisustusta. Somistelen myös kynttilöillä ja kukilla. Äitini osti minulle sen jo aiemmin mainitsemani korallin uuteen kotiin koska hän tietää, että olin aina haaveillut sellaisesta isosta ihan hirmuisesti. Ystävättäreni kysyi sitten minulta, että mihin aion sen uudessä kodissa laittaa. Kysymys oli mielestäni tavallaan vähän hassu. Itse ajattelen, että kysymys olisi voinut kuulua, mihin aion laittaa sen ihan ensimmäiseksi. Totesimme siinä sitten, että olemme kyllä aivan erilaisia sisustajia. Hänen kotonaan tavara hankitaan johonkin tiettyyn kohtaan ja se on sitten sen esineen paikka. Hänellä on todella kaunis koti ja ihana järjestys. Meidän kotonamme somistus vaihtuu varmaan vähintään kuukausittain. Toki sisustusjututkin elävät, pienemmät sivupöydät ja nojatuolit tms. saattavat vaeltaa asunnossa huoneesta toiseen tai nurkasta toiseen, mutta ainakin kaikki muu elää jatkuvasti. Ei pelkästään vuodenaikojen mukaan vaan joskus jopa ihan viikottain. Ehkäpä ostan yöpöydälle ihania hennon vaaleanpunaisia jaloleinikkejä ja ne vaativat seurakseen juuri niitä mansikkajäätelön värisiä lakanoita ja valkoinen koralli muuttaa silloin makuuhuoneen ikkunalaudalle sopivan sävyisten kirjojen kanssa. Joskus sohvapöytä tarvitsee eloa ja korkeusvaihtelua jolloin koralli laitetaan kirjapinon päälle rennosti nököttämään. Entäpä sitten kun laitan kattauksen jossa sirommat simpukat ja pienet meritähdet somistavat pöytään. Eikö juuri silloin korallin pidä tullakin mukaan isoon röykkiöön ruokasalin ikkunalaudalle isompien meritähtien, hiekkadollarien, simpukoiden ja näkinkenkien kaveriksi. Joskus sen täytyy varmasti saada olla myös hetkinen kylpyhuoneessa. Se mihin se asunnossa tulee, ei ole minulle oleellista vaan se, että se tulee sinne. Näen sen jo osana uuden kotini henkeä ja fiilistä. Rakastan simpukoissa, näkinkengissä ja koralleissa juurikin niiden luonnollista kauneutta ja tietynlaista eloa jota ei toisentyyppisissä koriste-esineissä ole.

DSC_0283

DSC_0276-3

DSC_0278-2

Tiedän todellisuudessa, että sisustuksemme ei aina ole aivan niin elegantti kuin ajatuksissani. Sohvapöydän kauniiden kirjojen sekaan ilmestyy lastenkirjoja. Keittiön tyhjät tasot täyttyvät vaikkapa kaiverretuista kurpitsoista ja kulhoista joissa on Halloween namuja. Välillä esillä on paperiviirejä muistuttamassa tärkeistä merkkipäivistä. Kauniin Cire Trudonin tuoksukynttilän viereen hallissa nostetaan päivän posti ja jonkun kotiavaimet. Kylpyhuoneessa ihanien Bulyn tuotteiden viereen eksyy myös se kasvoputsari joka oikeasti toimii todella hyvin. Eteisen lattialla on jonkun treenikassi joka pitäsi tyhjentää tai joka on lähdössä siitä harkkoihin. Mutta onhan se ihana se ajatus siitä täydellisen elegantista uudesta kodista. Jopa kaikkine elämän merkkeineen ja epätäydellisyyksineen ja suloisine turhine pikku hömpötyksineen joita minun kodissani tulee varmaan aina olemaan. Ne tekevät siitä meidän kotimme, asutun ja kodikkaan.

Ihanaa viikonloppua!

Lattemamma

p.s. Prologuen myymät korallit ovat sertifioidut.

2 COMMENTS
|
5,329 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ Nature´s art „
Täti Ruskea, on March 8, 2019

Juuri näin! Itse olen viime vuodet huomannut vain hakevani sitä “täydellistä järjestystä”, mutta sitä ei vain tule. Aina joku asia rikkoo idyllin,joka ei ollut vielä edes ehtinyt syntyä 😉 Ihania fiilistelyjä sinulta uuden kodin suhteen. Kun aikoinaan muutimme taloomme, neliöt kolminkertaistuivat, mutta vaikka tiesin jo rakennusvaiheessa, että meille tulee paljon ikkunapintaa ja esim.pariovia, jotka myös syövät seinätilaa, olikuitenkin yllätys, miten vähän seinätilaa lopulta oli. Pian 15 vuoden asumisenkin jälkeen yhä pohdin tiettyjä ratkaisuja huonekalujen sijoittelun suhteen. Mukava nähdä, miten te ratkaisette saman “haasteen”. Ihanaa aikaa tuo uuden kodin valmistumisen odottelu.

Sofia, on March 11, 2019

Täti Ruskea, kiitos! Joo vähän jännittää miten haaste ratkeaa. Toinen ongelma on se, että osaan huoneista tulee niin kauniit seinät, etten raaskisi peittää niitä millään. Eli ihan todella kaameita haasteita meillä! Hih!

Leave a comment
name
email
url
message