Party planning

Halloween

Oletko valmis kauhujen juhlaan? Halloween on yksi niistä pyhistä jotka herättävät Suomalaisissa hyvinkin jakautuneita mielipiteitä koska se ei ole ollut osana kulttuuriamme kovinkaan pitkään, eikä siihen perinteisesti kuulu. Itse kuulun siihen porukkaan jotka oikeastaan tykkäävät viettää vähän kaikkia ” pyhiä” ja pienikin syy johonkin” juhlaan” on mielestäni hyvä syy toteuttaa jotain hauskaa tai erityistä. Halloween näkyy meillä lähinnä koristeluissa ja ehkäpä joissain aiheeseen liittyvissä leffoissa ( vaikka kauhuleffoja en katselekaan, se on genre joka ei ole ikinä minua saanut temmattua mukaansa). Tuon usein työmatkoilta Jenkeistä halloween karkkeja, erityisesti me pidämme vanhoista kunnon candy corn-karkeista ja laitan jonkun omaan tyyliinin sopivan halloween koristelun esille. Tänä vuonna, kun Hattara on nyt vihdoin saanut oman huoneen, hän halusi koristella sen Halloweenin kunniaksi. Itseasiassa hän on jo suunnitellut koristelut useammalle eri pyhälle, mikä on mielestäni ihana juttu. Menimme siis Hattaran kanssa hankkimaan hänelle uuteen huoneeseen halloween aiheista somistetta ja hän oli nähnyt Tigerissa sopivaa ” krääsää”. Sieltä löytyikin hämähäkin seittiä sun muuta ja vielä minullekin mieluisat valkoiset keraamiset kurpitsalyhdyt. Ne oli oikeastaan tarkoitettu ( lapsille) maalattaviksi, mutta minä pidän niistä erityisesti valkoisena. Lyhdyt ovat siis pienet, niihin menee juuri sopivasti tuikut sisälle. Koristelut säästetään nyt sitten ensi vuodelle joten joka vuosi ei tarvitse olla jotain uutta.

DSC_0564-2

DSC_0566-2

Kummituksia Purkan huoneessa. Nämä ovat Tokmannilta. 

DSC_0577

DSC_0575-2

DSC_0576-3

Hattara valitsi huoneeseensa tämän pääkallokynttilän Tigerista. Niitä oli myös mustana. Voisi sopia hienosti aikuisten synkkiin mustansävyisiin Halloween juhliin koristeeksi.

DSC_0589-2

DSC_0586

DSC_0579-3

DSC_0580-3

Hämähäkinseitit roikkuvat nyt Hattaran sisääntulon lamppujen päällä. Ne näyttävät erityisen karmivilta iltasella kun lampuissa palaa valot. Uudet polttimot ovat siitä hyviä kun ne eivät lämpene käytössä lainkaan niin uskaltaa tämmöistäkin nykyään tehdä. 

DSC_0594-3

DSC_0593-2

Apukeittiöön ripustimme kummitusnauhaa jonka ostin jo viime vuonna Juhlamaailmasta.

DSC_0595-4

DSC_0600-2

DSC_0596-4

DSC_0602

DSC_0604-3

Nämä lyhdyt siis löytyivät myös Tigerista. Pidän koristeista jotka voin sitten pakata seuraavaa vuotta varten vinttiin. Minulla on eri pyhien koristelut ( kuten ihan kaikki muukin tavara) läpinäkyvissä kannellisissa laatikoissa vintissä tai kellarissa jotta näen heti mitä ne sisältävät. Olen toki myös nimikoinut laatikot. Tämän vuoden jälkeen myös Halloween saa oman pienen laatikkonsa kun koristeet ovat nyt taas hieman lisääntyneet. Säästin myös näiden tuikkulyhtyjen muoviset pikku laatikot jotta ne eivät mene rikki kun materiaali tuntuu mielestäni hieman hauraalta ja helposti särkyvältä. Meidän taloyhtiössämme oli muuten vinttimurto kesällä. Luulen, että murtovarkaat olivat kauhuissaan katsoneet meidän varmaankin kahdeksaa laatikollista erilaisia juhlakoristeita ja poistuneet pöyristyneinä seuraavaan vinttikomeroon. Ehkä myöskään silkkipaperiin käärityt vauvojen kasmir haalarit ja pienet töppöset sun muut “aarteet” eivät houkutelleet onneksi heitä. 

Tässä hieman meidän tyylliimme sopivaa Halloween tunnelmaa. Kurpitsalyhty meillä jo olikin, mutta se oli eräänä aamuna herätessämme erityisen karmiva kun nenän aukko oli aivan homeessa joten Jack lensi sitten biojätteeseen. Minun visuaaliseen maailmaani ei tosiaan niinkään istu oranssi-musta tai varsinkaan vihreä-lila värimaailma mutta onneksi kaiken voi tehdä juuri omalla tavallaan! Ja koskaan en sano ei koskaan vaan ensi vuonna saatan rakastaa juuri niitä. Koristeluasioissa ei saa olla liian ehdoton vaan on paras niin sanotusti mennä juuri sen mukaan mikä milloinkin tuntuu oikealta. Mielestäni myös siis tuon värimaailman jutut näyttävät muiden kodeissa kyllä upeilta! Ystävälläni oli aivan mielettömät koristelut joissa kyllä oli mustan ja oranssin lisäksi ripaus vaaleanpunaistakin. Toki kun koristelut ovat enemmän lunnollisista materiaaleista tehdyt eivätkä niin muoviset niin silloin kaikki on mielestäni aina astetta vielä ihanampaa.

Some decoration from our house for the not so scarily haunted festivities. Happy Halloween! I added a few old Hallowen posts as Featured posts that you can find here on the right. or you can just write Halloween on the search field to come up with more ideas and memories. 

Lattemamma

p.s. Itse halloweenia odottaa vielä musta lepakkoviiri, lepakko servietit ja vähän vaaleanpunaistakin sisältävät lahjapussukat yms. joilla ajattelin yllättää tytöt halloweenin aamuna. Laitan siis keittiöön vielä vähän extraa torstaina. Siitä sitten kuvaa Instagramin puolella.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.