Nov
6

Olohuoneen verhot

by Sofia   -   in Interior design

Olemme vihdoin noin kuukausi sitten saaneet verhot ikkunoihin. Kyse ei ole siitä, että niiden valmistamisessa olisi kestänyt näin kauan, vaan halusimme odottaa hetken ja asua asunnossa ennen kuin päätimme millaiset verhot meille lopulta laitetaan. Laitoimme alkuun siis pelkät pimennysverhot ikkunoihin ja tunnustelimme minkälaista tunnelmaa asunto kaipasi. Verhot ja matot ovat jotenkin minulle sisustuksessa ne vaikeimmat valinnat. En oikein koskaan osaa päättää mitä haluaisin. Mutta en kuitenkaan myöskään halua joka huoneeseen tavallisia valkoisia laskosverhoja vaikka ne olisivatkin se ensimmäinen asia mikä minulle tulee mieleen. Olohuoneeseenkin arvoin kyllä pitkää roikkuvien verhojen ja laskosverhojen välillä. Onneksi päädyin näihin ystävien ja verhoguruni Alettan suosituksesta. Tämä Osborne & Littlen kalanruotokangas oli niin ihanan sävyinen harmaa, että vastoin alkuperäisiä suunnitelmiani päädyin siihen. Verho toistaa hyvin hillitysti vanhan kalanruotoparketin kuviointia. Vaikka verhokangas onkin muodoltaan jämäkkä on se ihanan läpikuultava joten valo siilautuu siitä kauniisti läpi. Verhot  tuovat olohuoneeseen pehmeyttä ja lämpöä mutta myös ryhtiä.

DSC_0632

DSC_0640-4

DSC_0636-3

 

DSC_0638-3

 

DSC_0639

 

DSC_0630-2

DSC_0644-2

DSC_0652-2

 

DSC_0643

DSC_0642

 

DSC_0631-2

 

DSC_0649-3

 

Finally we have some curtains. Just like in the previous apartment I had to wait a while to see what kind of curtains I wanted here. I looked through some pictures in Pinterest and then ended up with something a little bit more than just white roman blinds but not even remotely close to Versaille. I will try to take pictures of the other window treatments as well at some point. Blinds are very hard to photograph though. Anyone who has taken pictures knows how hard it is to get the colours right againts a light. But I will try. I am very happy with these living room curtains. The light great brings softness to the room and curtains, area rugs & paintings tie a room together like my friend always says. It is very true. 

Have a lovely day!

Mukavaa marraskuista keskiviikkoa. Täällä Etelässäkin on jo melkoisen kylmä vaikka ei lähelläkään Lapin asteita ollakaan. Hain maanantaina jo untuvatakit tytöille vintistä. Usein onneksi käy niin, että nämä ensimmäiset kylmät päivät yllättävät ja tuntuvat oikeasti todella kylmiltä, mutta sitten viileyteen taas hieman tottuu.

Lattemamma

 

2 COMMENTS
|
6,465 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ Olohuoneen verhot „
Veera, on November 6, 2019

Hei,
Ihanat verhot! Laitatitko niihin kulmapainot tai helmaan painonauhan? Meillä verhojen tilaaminen koko asuntoon edessä ja tämä(kin) asia aiheeseen liittyen mietityttää.

Sofia, on November 8, 2019

Kiitos Veera! Ei taida olla verhoissa mitään painoja. Vaikka ne ovatkin tavallaan ohutta kangasta josta valo kuultaa läpi on kangas silti melko jäykkää. Alettassa osaavat ainakin tosi hyvin neuvoa ja ohjata täydellisiin verhoihin. En ole edes miettinyt mitään käytännön yksityiskohtia ulkonäköseikkojen ulkopuolelta ja niissäkin sain hyviä vinkkejä heiltä toteutuksen suhteen, mm. mikä näyttäisi hyvältä mitenkin totteutettuna ja millä materiaaleilla saamme mitäkin aikaiseksi.

Leave a comment
name
email
url
message