Nov
4

Marraskuu

by Sofia   -   in Random

Marraskuulla on mielestäni aivan suotta kamalan huono maine Suomessa. Oletteko huomanneet, että se on lähes kautta linjan kaikkien inhokki kuukausi. Joten nyt etsimme yhdessä hyvät puolet marraskuusta, jotta tämä raukka ei joudu kärsimään huonosta maineestaan. Tässä minun ajatuksiani marraskuun parhaista puolista…

DSC_0615

DSC_0612-2

Marraskuussa kaikki jotka rakastavat joulua, voivat jo hiljalleen alkaa nauttia siitä, jotta sesonki olisi tarpeaksi pitkä. Voi ottaa sen lempi joulumukin aamukahville käyttöön vaivihkaa viimeistään kuun puolivälissä. Silloin voi ehkä jo siirtyä kuuntelemaan joulun soittolistaa ja hankkia ensimmäiset hyasintit tuomaan sitä odotuksen tuoksua. Voi myös ostaa ensimmäiset glögit kaupasta lämmittämään räntäsateessa kotiin kömmittyjen iltojen päätteeksi. Kausivalotkin on asiallista laittaa ikkunoihin ja pihapuihin koska ne tuovat tietenkin kovin iloa ja valoa myös naapureille pimeisiin aamuihin ja iltoihin. Myös joulukalenterit ilmestyvät kauppohin joten semmoisen voi hankkia kaappiin odottamaan ja sitä voi ihailla salaa silloin tällöin.

DSC_0616

DSC_0626

Marraskuussa kun kävelee kotiin iltaisin, näkee ihmisten koteihin kun ulkona on pimeää ja sisällä palaa valot. Minusta se on hurjan ihanaa! On kuin olisi Astrid Lindgrenin sadussa. Kaikki näyttää niin kodikkaalta ulkoa sisään päin katsottuna. Halutessaan voi keksiä kokonaisia tarinoita ja ihmiselämiä hahmoille ikkunoiden takana lämpöisissä asunnoissan, jotka tuskin vastaavat lainkaan todellisuutta. Se ei onnistu kesäisin kun illat ovat valoisia.

Marraskuussa kun juoksee iltalenkkiä tuulessa ja räntäsateessa tuntee itsensä erityisen reippaaksi. Ja miten ihanalta tuntuu liukua lenkin jälkeen kuumaan vaahtokylpyyn tai asettua lämpimän suihkun alle. Posket saavat ihan erilaisen punan kuin koskaan muulloin. Mutta marraskuussa ei myöskään tarvitse potea huonoa omaatuntoa jos ulkona on kylmä, pimeää & kurjaa ja tekee mieli jäädä sohvalle katselemaan Downton Abbeyn vanhoja jaksoja ties monennettako kertaa tai vanhoja lemppari leffoja. Voi hyvällä omalla tunnolla ottaa kirjan käteen ja käpertyä torkkupeiton alle ja karata johonkin kaukaiseen maailmaan. Kesällä tuntuu hölmöltä olla kotona jos ulkona on upea ilma mutta marraskuupa se onkin mitä parhain tekosyy. Jos on kuivaa ja aurinkoista, mutta kylmä, voi ulos pukea Uggit ilman sukkia. Ehkä ei niin tyylikkäät, mutta voi tuntea kuin kulkisi kadulla aamutossuissa. Vihdoin on taas ihan hyväksyttävää pukeutua kashmir verkkareihin ja esittää, että se on harkittu asu. Kun siihen lisää city lenkkarit, kauniin takin ja laukun niin on suorastaan muodin harjalla. Itse ostin itselleni marraskuun iloksi valkoisen neulepoolopaidan. “Winter whites” on mielestäni juurikin hyvä asu marraskuulle. Valkoista vaan päälle, ehkä yhdistettynä vaaleaan hiekkaan tai beigeen ja saa yllättää iloisesti kaikki mustiin pukeutuneet kaupungilla!

DSC_0623-2

DSC_0619-2

Marraskuussa voi vielä nauttia syksystä jos on syys-ihminen. On vesisadetta ja kurpitsoita ja maassa oranssit lehdet vielä hetken sateen liiskaamina märkinä kasoina jotka muistuttavat lapsuudesta. Mutta marraskuussa voi jo odottaa. Ja mikä onkaan sen ihanampaa kuin odotuksen kutkuttava tunne. Voi odottaa sitä hetkeä kun alkaa kodin jouluvalmistelut. Harrastuksissa harjoitellaan jo joulunäytöksiä varten. Voi suunnitella joulun kattausta ja miettiä joulun teemaa. Nimittäin kun joulukuu alkaa aina ihan yllättäen niin jos on käyttänyt marraskuun semmoiseen ihanaan henkiseen valmistautumiseen ja kaikki on suunniteltu valmiiksi ja sopivia lahjoja on jo miettinyt niin ei tarvitse sitten lainkaan stressaantua joulukuussa. Voi hyvissä ajoin varata jo joulusiivouksen jos sellaisen haluaisi vaikka tänä vuonna. Voi miettiä mistä hankkisi joulukukat ja millaiset haluaisi, jotta heti joulukuussa voi ilmoittaa floristille toiveensa ja ehkä mahdollisesti tänä vuonna jopa saada mitä haluaa. Joulukuun saapuessa vaihtaa vaan aamukahviin piparimausteen hunnuttamaan maitovaahtoa ja joulukranssin oveen ja toteaa, että olipas hyvä kun se ihana marraskuu oli tässä alla niin sain rauhassa suunnitella kaiken valmiiksi. Nyt voin vain nauttia joka hetkestä.

Tai jos oikein vihaa marraskuuta ja ehkä vähän kammoksuu joulunkin hehkuttamista, eikä löydä yllä olevista iloa elämäänsä niin marraskuulle on hyvä varata matka. Edes pieni kaupunkiloma jonnekin jossa ei vielä, tai koskaan, ole räntää. Meillä on ollut mieheni kanssa tapana matkustaa marraskuussa jonnekin ihan kahdestaan. Tai jos ei voi lähteä matkoille niin voisi ehkä varata itselleen ajan johonkin ihanaan spahan. Hemmotella itseään hoidoilla. Jos ei sekään ole mahdollista niin voisi ostaa jonkin erityisen hyvän teen jota voi juoda joka ilta nauttien. Miettiä jo kotimatkalla kuinka se aivan ihana kauniiseen rasiaan pakattu tee odottaa keittiön tasolla. Kun menen kotiin, laitan veden kiehumaan. Haudutan itselleni täydellisen kupin teetä ja annan sen hitaasti lämmittää kehoni ja mieleni. Marraskuun tee joka juodaan uuden lempituoksukynttilän äärellä. Sellaisen ei vielä jouluisen ja ei enää kesäisen tuoksuisen ihanan kynttilän. Niistä saa nauttia vain silloin ja se tekee marraskuusta aivan erityisen ihanan!

Mikä sinusta on marraskuussa parasta?

Lattemamma

p.s. Muistakaa heijastimet nyt kun tuli pimeää! Viime vuonna Claes Ohlssonilla oli ainakin ihania heijastin tupsuja jotka voi kiinnittää laukkuu tai takkiin. Kaverini vinkkasi niistä silloin ja harmittaa kun en hankkinut useampaa, mutta ehkä niitä taas saa. Tykkään kovasti!

2 COMMENTS
|
2,974 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ Marraskuu „
Karkki, on November 5, 2019

<3
Sinä onnistut kyllä aina aamun piristämisessä.

Minusta marraskuussa parasta on se, että voi ihailla Lapin lumikuvia ja suunnitella talven ekaa reissua sinne. Rakastan sekä talvea että Lappia <3

Sofia, on November 8, 2019

Ihana Karkki <3

Leave a comment
name
email
url
message