Nov
27

Noel 19

by Sofia   -   in Party planning

Olen täällä jo hieman jouluisissa tunnelmissa ja ehkäpä se on ihan aiheellistakin kun lauantaina on virallinen pikkujoulupäivä jo. Kävin eilen vintissä tekemässä joulun inventaariota ja hain valot ja kranssit alas joita ajattelin tänään laittaa esille. Joulumukit ovat aamukahvin kanssa jo kovassa käytössä ja joulun tuoksukynttilät palavat meillä nyt.

Vaihdatko joulun koristeluita ja teemaa vuosittain vai kuuluuko sinun mielestäsi jouluun joka vuosi samat koristeet ja perinteet? Meillä jotkin asiat ovat pysyviä ja toki kuusen koristeet ovat ainakin toistaiseksi olleet sekalaisessa käytössä. Olen ehkä siinä suhteessa enemmän on enemmän tyyppiä. Vaikka toki kauniit stilisoidut kuuset miellyttävätkin visuaalista silmääni. Kattaus ja yleisilme on kuitenkin meillä vuosittain vähän vaihtunut. Saatan kuitenkin käyttää samoja fiiliskuvia ja hyväksi todettuja ideoita useampana vuonna. Viime vuosi meni vaaleanpunaisella, herkullisella, runsaalla ja kovin pikkutyttöjen tyylisellä joulutunnelmalla. Pähkinänsärkijä oli voimakkaasti teemassa mukana. Ja se onkin meille rakas aihe. Miten ihana olikaan viime vuonna ensi-iltansa saanut Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa elokuva?! Me päätimme tyttöjen kanssa, että sen katsomisesta aaton aaton iltana tulee meidän uusi traditiomme. Sen äärelle hiljennymme pois joulukiireestä ja juhlan tunnelmaan.

PicMonkey Collage-49

Muuten minua on tänä vuonna viehättänyt visuaalisesti raikas, valkoinen ja vihreä. Haaveilen kunnon havuköynnöksistä, mutta onko joku löytänyt sellaisia myynnistä jostain? Mietin myös niiden säilyvyyttä. Kauankohan ne kestävät ennen kuin havut varisevat ympäriinsä? Ehkäpä testaan tänä vuonna! Meillä on vanha vihreä jugend takka johon köynnös sopisi täydellisesti. Myös ruokasalin pianon päälle olisi ihana laittaa havuköynnöstä ja valkosia kynttilöitä. Erikokoiset valkoiset led kynttilät antavat kaunista aidon “kynttilämäisesti” väreilevää valoa jos oikeat kynttilät tuntuvat vähän riskaabeleilta.

Toissavuonna tein myös klementiineistä “kuuset” styroksisiin kartioihin ja luulen, että sellaiset saatan tehdä tänä vuonna uudestaan. Kruunaan ne tällä kertaa ruseteilla kartioiden huipuilla. Näin inspiroivan kuvan instagramissa. Ehkä jaoinkin silloin vinkkini niiden tekemiseen, se oli kovin yksinkertaista. Styroksisia kartioita on myynnissä askartelukaupoissa. Klementiinit, satsumat, mandariinit tms. kiinnitetään kartioihin cocktail tikuilla. Kartion voi halutessaan toki ensin peittää jollain, vaikkapa silkkipaperilla.

Edelleen minua miellyttää myös kranssit ikkunoissa, mutta meillä on nykyään sähköistetyt pimennysverhot jotka kulkevat aivan ikkunassa kiinni joten valitettavasti niihin ei voi kiinnittää mitään. Näin kuitenkin Pinterestissä kivan idean jossa kranssit oli laitettu keittiön lasiovisiin kaappeihin ja sellaisethan meiltä löytyy.

Luulen, että tänä vuonna joulukukat ovat hyvin simppelit ja valkoiset. Amaryllikset ja hyasintit tuntuvat ainakin tällä hetkellä ihanilta vaihtoehdoilta. Nuo kuvassakin näkyvät valkoiset narsissit olisivat aivan ihanat, mutta niitä ei taida Suomesta saada joulun aikaan. 

Lapset ovat itse saaneet toivoa koristelut omiin huoneisiinsa. Niistä vielä lisää kunhan saamme kaiken laitettua esiin. Minulta löytyy Pinterestistä erikseen Kids Christmas kansio jos kaipaat ideoita lapsille sopiviin joulujuttuihin.

Seuraavaksi sitten alkaa joulun ruokien pohdinta. Aaton vietämme perinteisesti vanhemmillani, joulupäivän olemme usein kotona ihan perheen kesken. Lanseerasimme muutama vuosi sitten juhlaillallinen pyjamissa tradition joka on aivan fantastinen. Joulupäivänä ulkoilun jälkeen vaihdamme kotona pyjamat päälle, sen sijaan, että pukeutuisimme juhlavaatteisiin. Katamme pöydän hienoksi ja syömme yhdessä suunnitellun juhlaillallisen, mutta rennosti pjamsseissa. Shampanjaa ja pyjamat teema on mielestäni aivan ihana. Pöydästä voi sitten siirtyä vaikka suoraan sohvalle katselemaan joululeffoja. Aattona meillä on tapana pukeutua juhlavaatteisiin, kuten myös tapanin brunssille. Ennen vietimme myös joulupäivää vanhempieni kanssa, mutta isäni on jo reilusti yli kahdeksankymmentävuotias, joten välipäivän lepo tekee hänelle hyvää. Tapaninpäivän brunssin järjestän meillä ja se on ollut ihana perinne sekin. Istua koko päivä takkatulen ja kynttilöiden valossa kuunnellen joululauluja. Napostella suolaista ja makeaa vuorotellen. Pelata pelejä ja katsella tyttöjen tanssiesityksiä.

Joko sinä olet ihan joulun tunnelmissa?

Lattemamma

p.s. kuvakollaasin olen rakentanut Pinterestin inspiraatiokuvista joita olen keräillyt tälle joululle. Minulla on ollut tapana pitää ne salaisina suunnitteluvaiheessa. Vanhoja tauluja löytyy Pinterest tililtäni ja yleinen joulun tunnelmataulu Noel Noel.

2 COMMENTS
|
4,946 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ Noel 19 „
Susanna Ehrnrooth, on November 27, 2019

Ihania ideoita ja inspiroivia kuvia! Mietin juuri kestokranssien ripustamista ja kukkia, ja pähkin, että joulunpunainen tekee kokonaisuudesta vähän liian sirkusmaisen. Vaaleat, juhlavat sävyt taisivat juuri ratkaista tämän ongelman! Kiitos vinkistä.

Sofia, on December 12, 2019

Kiitos Susanna! <3

Leave a comment
name
email
url
message