Dec
1

Coffee table books

by Sofia   -   in Interior design  Party planning  Shopping

Hyvää joulukuun ensimmäistä! Joko siellä aamulla avattiin jännittyneinä joulukalenteria? Nyt ehkä ensimmäistä vuotta kumpikaan tytöistä ei enää oleta pussukka kalenteria täyttävän tonttu. Onhan se toki hieman haikeaa, mutta on se toisaalta pieni helpotuskin kun ei tarvitse niin hissukseen hiippailla koko asian ympärillä. Se ei onneksi myöskään ole saanut laantumaan innostusta kalenterista. Jaan teille nyt muutaman viime vuoden lempikirjoista ja ainakin yhden joka on jo edelliseltä vuodelta, mutta josta pidän kovasti. En nyt linkitä kirjoja mihinkään, siinä toivossa, että joku löytäisi kirjan vaikkapa lähimmästä kirjakaupasta. Valitettavasti näin harvoin omalla kohdallani käy ja joudun tilailemaan kirjoja netistä ja odottelemaan niitä viikko tolkulla. Mielelläni kannattaisin näitä kotimaisia kirjakauppoja, mutta mm. sisustuskirjojen suhteen valikoima on omaan makuuni hyvinkin suppea. Ymmärrän hyvin, että myydään sitä mikä liikkuu ja tyylini ei ehkä ole sitten niin keskiverto Suomalainen. Mutta tiedän myös, että en oikeasti ole yksin. Että jos siellä on kuulolla kotimaiset kirjakaupat niin täällä olisi teille innokas sisustus, lifestyle ja keittokirjojen sisäänostaja! Se voisi jopa olla unelma-ammattini.

xmas7

Aerin Lauder; Entertaining Beautifully, taattua klassista Aerinia. Tällä kertaa juhlien järjestelystä ja niiden emännöinnistä.

India Hicks; An Entertaining Story,  rakastan Indian tapaa kertoa tarinoita joten kauniiden kuvien lisäksi hyvin kirjoitettua tekstiä. Ehkä oma suosikkini tämän vuoden tämän tyyppisistä kirjoista. Tiesitkö muuten, että India meni kihloihin 25 vuoden jälkeen elämänkumppaninsa Davidin kanssa? Häät siis tiedossa.

Susanna Salk; At Home in the English Country, jos lahjan saaja on koira- ja sisustusihminen niin tämä on sinun valintasi. Ihania Englantilaisia maaseutukoteja ja omistajien koirat mukana kuvissa ja teksteissä.

Marie-Chantal of Greece; Manners Begin At Breakfast, tämä ei varsinaisesti mene kategoriaan “kahvipöytäkirjat”, mutta on erinomainen lahjaidea eikä kuitenkaan romaani. Eli jos lasten käytöstavat kiinnostavat niin tämä on sinun valintasi. Lisäksi ihana kuvitus. Kirjan voi hankkia myös lapselle lahjaksi, toki jos englannin kielin taipuu koska sitä ei ole suomennettu.

Mark D. Sikes; More Beautiful, Markin toinen sisutuskirja ei petä ensimmäisen jälkeen. Samoilla linjoilla pysytään, eli klassisia Amerikkalaisia sisustuksia. Värimaailmasa paljon sini-valkoista ja toki aavistus vihreää. Mark inspiroi minut hankkimaan hiljattain sinivalkoruudullisen arki pöytäliinan ja olemaan ehkä vähän rohkeampi välillä omien sisustuvalintojeni suhteen ( en nyt puhu ruutuliinasta, joka on kaikkea muuta kuin rohkeuden huipentuma!), silti luottaen omaan tyyliini ja makuuni. Ja Mark on myös tummansinisen pukeutumisen puolesta puhuja Instassa, joten hyvä Mark!

Ronda Carman; Entertaining At Home, tämä kirja on itseasiassa jo viime vuodelta, mutta se on hyvä lahjaidea ystävälle joka tykkää järjestellä kotona juhlia. Niiden aika nimittäin vielä koittaa ja sitten olemme kaikki valmiina. Uskon, että moni oikein odottaa pääsevänsä taas emännöimään tai isännöimään oikein kunnolla!

de Gournay; Hand Painted Interiors, tätä kirjaa minulla ei ole, mutta ystäväni Susanna on vuosien saatossa saanut minutkin innostumaan tapeteista ja de Gournay on tapettivalmistajien kuninkaallinen jos kuka. Nämä käsinmaalatut silkkitapetit ovat taideteoksia joita todennäköisesti päädyn ihastelemaan vaan kuvissa joten tämän kirjan saisi joulupukki mieluusti sujauttaa minulle kuusen alle.

Elizabeth Holmes; HRH So Many Thoughts On Style, odottelee edelleen luokseni saapumista. Senkin tilasin ilmestymispäivänä joka oli marraskuun puolivälin tienoilla. Oi ihanat netin kirjakaupat, en rakasta teitä juurikaan. Tänä vuonna on molempien tyttöjen syntymäpäivälahja kirjatkin tulleet myöhässä ( toista odotan edelleen, senkin tilasin jo useampi viikko sitten). Olen pitkäjänteinen tyyppi ja sen lisäksi ymmärrän, että tässä ei nyt olla minkään maailmakriisin äärellä, tai siis ollaan , mutta ei näiden kirjojen kanssa. Mutta jos erikseen maksan vielä ekstraa saadakseni kirjat luokseni mahdollisimman pian, niin myönnän, että useamman viikon toimitusajat hieman saavat minut narskuttelemaan takahampaitani. Mutta siis tämä kirja kertoo kannessa näkyvän neljän Englannin kuninkaallisen rouvan tyylistä ja en malta odottaa, että pääsen selailemaan omaani. Jokaisen rojalistin joululahja on tässä!

Toivottavasti näistä oli iloa ja löydät kirjat sopivasti jostain kirjakaupasta sinua läheltä. Jos et niin suosittelen tilaamaan pikimmiten kun toimitusajat lähentelevät näköjään nyt kolmea viikkoa.

Ihanaa joulukuun alkua sinne!

Lattemamma

0 COMMENTS
|
2,527 VIEWS
|
Partager sur Facebook
Leave a comment
name
email
url
message