Feb
3

Cashmere

by Sofia   -   in Shopping

Nyt kun kashmirien huolto on kunnossa, niin mistä niitä sitten saa? Monella meistä on omat suosikki merkkinsä ja paikkansa mistä ostaa tai tilata pehmoisia neuleita. Itselläni huomaan, että jotkut neuleista ovat pysyneet lähes uuden veroisina vuosia, siis itseasiassa jo kohta kymmeniä vuosia, mikä tarkoittaa sitä, että olen oikeastaan ” vanha”. Osa taas on mennyt kulutuksessa niin huonoksi, että niistä on aika jättänyt. Ja yhden aivan jumalaisen ihanan paksun todella hennon vaaleanpunaisen Mulberryn kashmir poolon pilasi Ateenalainen pesula. Se oli yksi kaikkien aikojen lempivaatteistani. Tein siellä aikoinani mallintöitä ja asuimme niin sanotussa mallihotellissa, joka oli aivan järkyttävä murju, mutta myös toki super hauska paikka asua koska se oli käytännössä mallien oma asuntola, eikä siellä asunut muita kuin me nuoret parikymppiset. Jaoimme keittiön ja osa jopa kylpyhuoneet. Mutta pesukonetta ei ollut. Joten ihan kaikki pyykki vietiin lähistöllä olevaan pesulaan. Yritin kovasti kyllä selittää pesulan rouvalle, että neule vaatii aivan erityistä pesua, mutta meillä oli selkeästi kielimuuri. Ja kyllä, se olisi ehdottomasti pitänyt pestä itse käsin. Hotellissa oli siis talvella hirmuisen kylmä ja huoneemme patteri oli päällä vain muutaman tunnin iltaisin joten nukuin joka yö paksu villapaita päällä. Se paikka oli oikeasti ihan hirveä murju.

Mutta tarinoista takaisin tähän päivään. Kashmireja on nykyään saatavilla jo ns. ketjuliikkeissäkin, joten edullisempiakin kashmireja on tarjolla. Muun muassa Zaran kashmirejen laatua on moni kehunut. Hintahaitari heiluu siis noin sadan ja 1700 euron välillä. En kyllä uskaltaisi ehkä laittaa jälkimmäistä pesukoneeseen.

Some cashmeres and then some more…

P00536057

Italian Loro Piana is the ultimate brand for luxurious clothes, including plenty of quality cashmere.

DXA087_F1B02_E2971_F-4_1024x1024@2x

Another heavenly Italian cashmere brand Malo.

ss21_wpj9010_e4433_3_1

Scottish Brora cashmere´s are also known for great quality. I´ve lost one thick & very large grey Brora scarf ( I think it was actually a blanket ) that was a very favourite. I dropped it somewhere and I went back to look for it immediately tracing my steps but it had already found a better home. It had travelled the world with me and I will miss it dearly. It has been five years since we parted our ways and I´m still not over it.

1379222_1_zoom

Khaite cashmere´s are said to be fabulous quality. The pricing is similar to Loro Piana. As in very high.

s7-1352125_lifestyle

A Ralph Lauren cashmere cable knit is a classic.

Santosh-Product-34_720x

Finnish brand Santosh makes impeccable quality and they have great models.

6771030400_6_1_1

The before mentioned Zara cashmere many swear by.

1327_e4bee4d7fd-20200525_soft-goat_aw20_14635_365-v2_large

Swedish Soft Goat has a lot of options for models and colours.

0000003301401_kuva1

Marks & Spencer may be known for a bit of a granny style but they make classic cashmere´s in classic colours for reasonable prices.

CACHE_SP21_177_P_CO

White Company has a collection of cashmere´s. I always buy their bed socks, but now I don´t know how it all works with Brexit.

100446_1002-3

Last but not least. Repeat has all the colours and models.

Toivottavasti tästä oli iloa ja apua etsintöihin. Unohdin varmasti nyt monta hyvää merkkiä joten voit jättää suosikkisi kommentteihin!

Lattemamma

4 COMMENTS
|
3,488 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Cashmere „
Karkki, on February 3, 2021

Hei,
Ja Ah kuinka osuva postaus tämän aamuiseen säähän. Kashmirneuleet ovat kuin luotuja helmikuun pakkaspäiviin.

Minulla on neule/villatakki NakedCashmerestä. Laatu on hyvä ja hintakin kohtuullinen. Omani olen ostanut työmatkalta, joten en tiedä onnistuuko tilaus Eurooppaan. Tarvitsisin kyllä uuden, koska omani on ”pysyväislainassa” äidilläni.

Tällä hetkellä itseäni kiinnostava brändi on Cuyana, heidän kestävänkulutuksen ohjelman vuoksi. He valmistavat kashmirneuleita kierrätetystä materiaalista. Huhujen mukaan laatu on hyvä.

Mukavaa talvipäivää!

Sofia, on February 14, 2021

Karkki, kiitos super vinkeistä ja Cuayana todella kiinnostava!

LillaMy, on March 2, 2021

Balmuirin kashmir on myös vallan mainiota ja heiltä löytyy myös klassiset värit. Esim Vicency pooloneule on ihana. Ostan aina heidän kashmirsukkia, tykkään!

Sofia, on March 8, 2021

Kiitos vinkistä LillaMy!

Leave a comment
name
email
url
message