Good things for kids,  Shopping

Syksyn ulkovaatetta

Meillä koulussa ulkoliikunta jatkuu tytöillä pitkälle syksyyn. Ratkaismme säänmukaisen varustelun tällä kertaa niin, että hyvällä säällä jalassa voi olla legginsit tai verkkarit ja jos sää on sateinen tai kovin tuulinen on heillä mahdollisuutena laittaa jalkaan kuorihousut. Sanon ihan suoraan, että nämä eivät saaneet tytöissä enää tässä iässä mitään kovin suurta innostusta aikaiseksi. Kukaan ei kuulemma käytä ulkohousuja. Ja kun kyselin asiasta samanikäisten äitien vanhemmilta niin näin sanovat muutkin lapset. Eli olemme nyt saavuttaneet sen pisteen jossa mieluummin ollaan vähän märissä housuissa kuin mukavasti säältä suojautuneena. No aion sinnikkäästi kuitenkin lähettää ne vaihtoehtona mukaan ulkoliikunta tunneille kun sää sitä vaatii ja jätän asukysymyksen sitten lapsen harkinnan ja opettajan ohjauksen varaan. Helppohan ne on vetää tarvittaessa sitten legginsien päälle. Muistan toki itsekin sen vaiheen kun tyyli meni edellä mukavuutta. Teini-iässä monilla oli jopa tapana olla ilman pipoa koska pipot eivät olleet silloin ” in”. Itse olen aina rakastanut hattuja ja pipoja, mutta moni kulki korvat punaisena talvipakkasella kun pipo oli vaihtoehtona niin nolo. Toki olimme varmasti jo yläasteella tässä vaiheessa. Takiksi meille valikoitui vähän lämpimämpi teddy fleece joka taas oli molempien mielestä todella kiva. Ostin asun osaset Kluuvin XXL liikkeestä, ne eivät olleet mikään setti vaan löysin ne erikseen. Koko oli reilua tai vähintäänkin kokoaan vastaavaa. Jaoin näistä kuvan instassa ja sain paljon kyselyitä mistä hakin asun joten tässä vielä kaikille yhteisesti linkit tuotteisiin…

bd106bb1f2b5480b8a4a678ba1eab65d

Tämä takki oli molempien mielestä tosi kiva ja näytti hyvältä päällä.

e55cd15436384e8dbb258a9193dc9f32

Nämä housut. Tosin liikkeestä ostamassani parissa ei ole mustia polvipaikkoja, mikä oli minun mielestäni hyvä asia.

Suostuuko teillä 4-6 luokkalaiset käyttämään ulkohousuja? Ja siis ymmärrän, että meidän tytöt eivät halua niitä välitunnille jalkaan, mutta puhun nyt liikuntatunneista. Viimeistään nyt huomaan, että perheen pikkutyttökin alkaa kasvaa todella jo vähän isommaksi. Mamman vauva!

kiinnostaako teitä muutenki nyt vähän isompien tyttöjen pukeutuminen. Vaikka meillä ei enää suloisia kaulusmekkoja käytetäkään päivittäin, ovat tytöt tulleet äitiinsä ja rakastavat kivoja asuja joten voin jakaa mielelläni myös tätä vähän esiteini henkisempääkin pukeutumista. Suht klassisella ja melko rennon sporttisella linjalla meillä silti mennään, mutta mielestäni tytöillä on aika kivoja ideoita pukeutumiseen.

Kivaa päivää ja ihanaa viikonloppua,

Lattemamma

p.s. kurkkaapa muuten instagramista silkkisen unimaskin arvonta joka päättyy tänään.

2 Comments

  • Tähtipoikien talossa

    Hyvät ulkovaatelöydöt olit tehnyt! Meillä pojat ovat aina hyvin pukeneet ulkohousutkin jalkaan eli aikoinaan isommat pojat ja nyt myös pienemmät, joista vanhin kuudesluokkalainen. Ilmeisesti arvostavat sitten enemmän kuivana ja lämpimänä pysymistä 😉 Pyöräillessä se on kyllä osoittautunut hyväksi tavaksi, sillä vajaan viiden kilometrin koulumatkalla ehtii kyllä kastua läpimäräksi. Jos kulkevat bussilla, niin silloin saattaa talvellakin olla joskus toppahousut kainalossa, koska bussiin tulee koulun päätyttyä tosi kiire ja se on mun mielestä ihan ok. Koulumaailmassa olen tosin tottunut “ulkohousutaistoihin” iahn pikkukoululaisista lähtien. Sen sijaan mun mielestä on ihan ok, jos isommat koululaiset eivät enää pue ulkohousuja jalkaansa. Silloin vaan toivottavasti on joku välikerros päällihousujen alla (talvella), ettei tarvitse palella. Omassa teini-iässäni oli muotia kulkea talvella muhkeassa untuvatakissa, mutta ilman pipoa ja pelkät balleriinatyyppiset kengät jalassa. Korkeavartisia sukkia tosin käytettiin, toisin kuin nykynuoriso. Mua ainakin kiinnostaa kaikki vaatejutut, vaikkei itselläni tyttöjä olekaan. Linkkien takaa saa kuitenkin monesti vinkkejä myös pojille kivoista vaatteista. Mukavaa syksyä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.