Jun
13

Jätskii!

by Sofia   -   in Cooking

Jos kotoasi löytyy jäätelökone niin omatekoisen jäätelön valmistus ei ole kovinkaan mutkikasta. Kotitekoisissa jäätelöresepteissä on kuitenkin useimmiten raakaa kananmunaa jota välttelevät usein ainakin raskaana olevat naiset. Tämä resepti sopii heille, sekä kaikille kananmuna-allergikoille. Se on myös nopeampi tehdä kuin perinteinen kotijäätelö ja maku sekä koostumus ovat mielestäni kuitenkin hyvät.

Vaniljajäätelö

125 ml kodensoitua maitoa (condensed milk)

125 ml kermaa

450 ml maitoa

4 rkl hienoa sokeria

2 tl vaniljauutetta

1/2 tl vaniljajauhetta tai vaniljatangon siemenet

ripaus suolaa

  1. Sekoita tehosekoittimessa sokeri, kondensoitu maito ja maito.
  2. Lisää kerma, hyppysellinen suolaa (se korostaa muita makuja) sekä vanilja.
  3. Laita sekoitetut aineet jäätelökoneeseen ja jäähdytä massaksi (minun Arieten koneellani siihen menee n. 50 min.), siirrä jäätelö pakastuksen kestävään astiaan ja säilytä pakkasessa kunnes haluat herkutella.

(Ohje lähes suoraan kirjasta Soda Fountain Classics)

Kuuma kinuskikastike sulatti jäätelöpallot reunoilta aika nopeasti.

Jäätelön lisukkeeksi tuli kotitekoista fleur de sel- kinuskikastiketta ja nektariinia.

Perus vaniljajäätelöä voi maustaa erilaisin makusiirapein, marjasosein tai muilla haluamillaan tavoilla. Hattara ihastui viimeisimmällä etelänmatkallamme purkanmakuiseen jäätelöön. Jätin jäätelömassasta vaniljan pois, lisäsin sen sijaan pari tippaa purkan makuista karkkiöljyä ja pari tippaa pinkkiä geeliväriä. Ihanan autenttista esanssijätskiä, ihan kuin ulkomailla, ei ehkä niin aikuiseen makuun. (Nuo karkkiöljyt joita käytän myös niissä vaahtokarkeissa ovat merkiltään Lorann Oils jos joku on niistä kiinnostunut)

Purkkajätskin päälle tuli vähän strösseleitä ja “purkkaspagettia”.

Ihanaa jäätelökesää!

Lattemamma

p.s. Ihanan kuulloinen mustaherukka-jogurttijäätelön ohje. Tai miten olisi s´mores jätski? Wowza!

p.p.s. Miten olisi tällainen herkkullinen leikkitatuointi? Tai tämä… tällaiset Lattemammakin voisi laittaa tytöille ja ei ihan niin hirveästi harmittaisi antaa neitosten liihotella t-paidoissa. Nämä saippuakupla pehmistötteröt tilasin tytöille kesän iloksi, odottelevat siellä jemmakaapissa sopivaa hetkeä.

3 COMMENTS
|
7,332 VIEWS
|
Partager sur Facebook
3 comments on “ Jätskii! „
Ansku, on June 13, 2013

Kuulostaa herkulliselta! Kiitos ohjeista/linkeistä. Täytynee lähteä lähipäivinä lainailee anopin jäätelökonetta.. 😉

Sofia, on June 14, 2013

Ansku, anopin jäätelökoneelle mars! 🙂 Ihanaa viikonloppua, välttele amppareita ;)…

Ansku, on June 14, 2013

Hahaha! 😀 Todellakin, välttelen 😉 Kiitos, viikonloppu vierähtääkin vieraiden ja leipomusten merkeissä 🙂 (mustikkajuustokakkua ja fetapestopiirakkaa, nams!)

Leave a comment
name
email
url
message