Random

Tällä hetkellä onnelliseksi tekee…

Kuriirin kotiin kiikuttama kirjapaketti. Kaikki kirjat ovat olleet ostoslistalla jo jonkin aikaa. Gwyneth Paltrown kirja on täynnä reseptejä jotka todella tekevät minut onnelliseksi. Kirjahan on kuin kirjoitettu minua varten.
Ja lisää vaniljauutetta himoleipurille. Nielsen- Massey on parhaasta päästä. Se tuleekin tarpeeseen kun pääsemme testailemaan Pure Vanilla kirjan reseptejä.
Yksi kirjoista pääsi mukaan juhannuksen viettoon ja ehdinkin lukaista muutaman sivun lasten ollessa päivälevolla. Lukunautintoa siivittää brunssilta jäänyt täydellinen Virgin Mary.
Edelleen kirsikat. Lempimarjojani ovat mustikat, jopa siihen mittaluokkaan asti, että kutsuin niitä lapsena ihan yksinkertaisesti lempimarjoiksi enkä mustikoiksi. Pensasmustikat ovat kyllä hyviä mutta eivät “the real deal”. Mustikat syödään suoraan varvuista tai ainakin hyvin pian niiden poimimisen jälkeen. Äitini naureskelee aina kuvalle jossa istun mustikkamättäällä saaressa suu sinisenä ja osoittelen parhaat apaijat veljelleni joka ystävällisesti ruokkii pikkusiskoaan. Kirsikat, vadelmat ja mansikatkin maistuvat. Kirsikat ovat ihanan kuvauksellisia.

Myös tämä kaunis kulho tekee minut onnelliseksi. Se on matkalla saareen ja siitä tarjoillaan tänä kesänä ihania salaatteja, ehkäpä pastaa, hedelmiä ja marjojakin. Ainakin hellepäivänä ystäväni reseptillä tehtyä melonisalaattia limekastikkeella. Onnea on siis myös kylmä hedelmäsalaatti kuumalla ilmalla. (kulho Tine K. Nougatista.)
Onnelliseksi tekee myös juhannussauna, kylmät juomat lämpimällä saunan terassilla ja pulahdus kimaltelevaan mereen.

Pienen tytön onneen riittää se kun saunajuomaksi on pinkkiä vadelmalimonadia veden sijaan ja pappa jaksaa “dipata” neitosta mereen tarpeeksi monta kertaa.

Toivottavasti sinulla oli mukava juhannus. Me saimme ainakin nauttia kesästä parhaimmillaan. Tämä viikko kuluu vielä kaupungissa, onneksi Helsinki on ihana kesäkaupunki.

Kauniita kesäpäiviä,

Lattemamma

p.s. nämä juhannusneitosetkin kyllä tekevät minut ihan hirmuisen onnelliseksi…

 

8 Comments

 • Eeva

  Minutkin tekee onnelliseksi tuo GPn uusin kirja! Ihan vain kuvien katselu ja reseptien lukeminen tuo hyvää mieltä! En ole tosin vielä ehtinyt testaamaan reseptejä, ja kerrohan meille joku kerta mistä tulee sinun suosikkisi 🙂 Aurinkoista viikkoa!

  • Sofia

   Eeva, suosikkia etsitään :), kolmas testattava resepti, lasten gojimarjasmoothie menee kohta blenderiin aamupalaksi :). Eilen tehtiin thaijauhelihapihvejä ja pakkasessa odottaa kookosmaito-marja jädet. Aurinkoista viikkoa!

 • Susanna

  Mihinkään loppu viestistä katosi…
  Iphonesta kirjoittelin ja näköjään taas tekee omiaan.
  Joka tapauksessa: GP kirjat myös omia suosikkeja mutta uusin puuttui ja piti nyt sitten tilata

 • Ansku

  Moni on kehunut tuota GP:n uusinta kirjaa! Mulla se on ollut harkinnassa jo tovin, näinköhän se on pian tuorein hankinta.. 😉 Mistä löytyy muuten tuota aivan ihanaa pinkkiä vadelmalimonadia? Ei ainakaan “tavan kaupoista” löytynyt. Tässä on pienet juhlat edessä, joten pienille juhlavieraille tuo olisi aika kiva juhlajuoma 🙂

 • Ansku

  Kiitos vinkistä! Stockan Herkkuun siis…tänään kun on muutenkin herkkuja täynnä koko päivä ;)ps. Pitihän se kirja sitten tilata.. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.