Aug
1

Kotia kohti…

by Sofia   -   in Good things for kids  Random

Olen hieman haikein mielin pakkaillut enimmät vaatteet kaapeista ja laatikoista. Kesäloma lähenee loppuaan ja on aika palata kaupunkiin. Olemmehan toki käyneet pariinkin otteeseen piipahtamassa kotona saaresta, mutta nyt oleminen painottuu taas kaupunkiin ja saareen tullaan vaan visiitille.

Sunnuntaina auriko helli meitä vielä kesäsillä suukoillaan…

Illat ovatkin jo alkaneet muuttua yötä kohden pilkkopimeiksi ja taskulamppua on jo tarvittu. Ilmassa voi aistia hieman syksyn tuoksuakin. Kesään on mahtunut niin paljon kauniita pieniä hetkiä jotka on tallennettu muistiin ja sydämeen. Olemme saaneet olla onnellisia. Kun ajamme busterilla kauppaveneeltä omaa saarta kohti, suljen silmät ja nautin siitä kuinka merituuli puhaltaa kasvoille niin, että sen voi tuntea vatsanpohjassa asti. Tuulisena päivänä riittää, että kiipeää kalliolle ja suuntaa katseensa vastatuuleen. Ihmisen onni voi todella olla pienestä kiinni.

Lähtöpäivänä meri kuitenkin jo kuohutteli meille vaahtopäitään ja taivas oli harmaa.

Samalla kun pakkailin tyttöjen tavaroita kaupunkiin vietäväksi, otin muutaman kuvan leluista joilla olemme tänä kesänä leikkineet. Ihan tarkoituksellisesti olemme tuoneet saareen vain vähän tavaraa koska suurin osa ajasta vietetään yhdessä ulkona leikkien ja luontoa tutkaillen. Muutama lelu meillä kuitenkin täälläkin on…

Vanha nukensänky löytyi viime kesänä Kirjaisista saaristolaishuutokaupasta. Vanha puinen keinu oli lahja Purkan kummitädiltä. Näistä pääsee nauttimaan Blabla, virkattu nukke joka on muuttanut saareen asumaan.

Djecon puinen grillisetti ( Ziccosta) on ollut todella mieluinen lelu. Sen mukana tulee menu jonka perusteella voi kasata erilaisia vartaita. Puiset vihannekset ja hedelmät ovat Ombrellinosta.

Piirteleminen ja värityskirjojen värittely on meillä todella mieluista tehtävää. Suloiset Petteri Kani värityskirjat tulivat tytöille saareen tuliaisina ja niistä voi myös lukea kyseisen sadun.

Värikynäpurkki on joku vanha lasipurkki jota vähän koristelin Granitista löytyneellä valkoisella kynällä jolla voi piirtää mm. lasiin.

Lapset pitävät siitä, että joku aikuinen on mukana kun he piirtelevät tai värittävät. Silloin mammalla tai pappalla on kiva olla oma värityskirja johon piirrellä samalla. Mr. Latte tekee mm. muumien Niiskuneidistä punkkarin vihreävioletteine hiuksineen ja Lattemamma taas nauttii kun saa näperrellä patjaraitoja ja nimikoituja tyynyliinoja.

Tiskausvälineet olivatkin jo esittelyssä alkukesästä. Siivousvälineisiin lukeutuu myös pieni harja jonka olen löytänyt muutama vuosi sitten järjestetyiltä Tuomaan joulumarkkinoilta. Tiskiaine tuoksuu mansikkamarengilta.

Piknikkorissa säilytettävä teeastiasto on lähes joka päivä käytössä. Samoin Kirjaisilta löytynyt vanha metallinen kahvipannu.

Kesän kirjasuosikkeja ovat olleet Smarta Små, jossa on paljon erilaisia luontoaiheisia ideoita ja -tietoa, sekä Stinas Sommar, jossa vähän Hattaran näköinen tyttö touhuaa saaressa isoisänsä kanssa. Hulluilla Päivillä on joka vuosi hyviä ruotsinkielisiä kirjoja, nämäkin kaikki ovat löytyneet sieltä vuosien saatossa.

Tällaisia meillä on puuhailtu siis tänä kesänä. Kallioilla on myös piirrelty katuliiduilla, käpylehmiä laidunnettu, haravoitu pikku haravoilla, kasteltu niitä itse istutettuja kukkasia ja pieniä kiviä olemme maalanneet ulkona sormivärein. Ei mitään sen kummempia hienouksia. Yksi kiva askartelujuttu meiltä vielä kuitenkin löytyy ja se ansaitsee ihan oman postauksensa iltapäivällä.

Nyt me totuttelemme kaupungin ääniin. Toivottavasti paluu arkeen sujuu mutkattomasti myös muilla!

Lattemamma

p.s. Vaikka kauniita ilmoja on vielä luvassa ja elokuukin on kesää usein parhaimmillaan, olen salaa silti iloinen siitä, että syksy ja rutiinit saapuvat. Odotan aina jokaista vuodenaikaa innolla ja syksy ei ole mikään poikkeus. Sen tunnelmalliset sateet ja myrskyt sopivat minulle hyvin. Saaressa luonto paljastaa myös sen totuuden, että kesä hiljalleen vääjäämättä loppuu…

… nimittäin ruskan sävyt olivat hiljalleen hiipineet jo pieneen pihlajapuuhun.

6 COMMENTS
|
10,087 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Kotia kohti… „
Ansku, on August 1, 2013

Ihanan tunnelmallisia kuvia jälleen kerran! 🙂 Meillä on myös käytössä muutama koristeltu lasipurkki kynille. Olen koristellut ne servettitekniikalla, joka on kätevä vaikka millaisiin pintoihin 🙂 Mistä on muuten tuo aivan ihana keltainen, isolierinen hattu? Tuollainen olisi aivan ihana kesällä mökillä! 🙂

Sofia, on August 2, 2013

Kiitos taasen Ansku! Keltainen lierihattu on Vuokko, eli Suomalaista suunnittelua 🙂

Niina, on August 1, 2013

Kauniita kesämuistoja! Ja pystyn niin samaistumaan tuohon tunteeseen, kun tuuli tuivertaa vasten kasvoja, siinä on jotain ihanan vapauttavaa, ihan kuin tuuli veisi kaikki huolet mukanaan. Ja niin ihana kuin kesä onkin, niin syksyä meilläkin jo odotetaan. Neljävuotias juoksi pihalta yksi aamu silmät loistaen ja huutaen; äiti, minä näin jo ensimmäisen syksyn merkin kun lehti tippui puusta. Äitinsä tyttö 🙂

Sofia, on August 2, 2013

Niina, ihana äitinsä tyttö! Meilläkin jo Hattara bongaili kellertäviä lehtiä maasta ja totesi, että kohta lehtikasoihin voi hyppiä “ja sitten ne kutkuttaa kivasti”. 🙂

Tanja, on August 1, 2013

Olipas ihana löytää kaunis blogisi. Oikein hyvää elokuuta perheellesi. Jään seuraamaan kaunista ja tyylikästä blogiasi. 🙂

Sofia, on August 2, 2013

Lämpimästi tervetuloa Tanja! Ja samoin sinne!

Leave a comment
name
email
url
message