Aug
28

Fiori di zucca fritti ja pieni ajatus ajasta aamupäivällä

by Sofia   -   in Cooking

Viime aikoina arkiset aamupäiväni ovat täyttyneet ihan uudenlaisesta ajasta. Ajasta jota ei keskeytä kukaan. Älkääkä ymmärtäkö minua väärin, rakastan viettää aikaa lasteni kanssa, enkä koe, että se aika olisi jotenkin pois “omasta ajastani”. Mutta kuulkaas, en kyllä muista koska olisin ihan vapaasti voinut lueskella kirjaa keskellä päivää tai lähteä liikkumaan koska vaan, tuosta vaan. Perinteiset kotityötkin sujuvat puolessa ajassa jos ei samalla leiki piilosta tai käy välillä piirtelemässä kukkasien ääriviivoja. Tietenkin aion ihan rehellisesti myöntää, että en ole näitä aamupäiviäni viettänyt vaan silitellessä ja pyykätessä. Olen ihan rehellisesti istunut sohvalle ja katsonut televisiosta ihan vain ja ainoastaan minua kiinnostavia juttuja. Se on ollut aivan ihanaa! Enkä aio todellakaan potea huonoa omaatuntoa siitä, koska kun haen lapseni tarhasta, he pursuavat innosta kertoessaan mitä ovat tehneet uusien ja vanhojen ystäviensä kanssa ja koko loppupäivän minulla on aikaa leikkiä piilosta ilman, että yritän samalla viikata vaivihkaa vaatteita kaappiin.

Sitäpaitsi mielestäni on ihanaa olla omassa kodissa ihan yksin. Laittaa kaikki tavarat paikoilleen juuri niin kuin haluan ja joku ei kulje perässäni “sotkemassa”. Voin vaikkapa avata kaikki ikkunat apposen ammolleen aurinkoiseen syyspäivään, laittaa ihanaa musiikkia soimaan ja tehdä niitä paistettuja zucchinin kukkasia. Koska arvatkaas mitä? Kun olin tyttöjen kanssa taiteiden yössä, menimme sinne eilen mainitsemaani puutarha-tapahtumaan design museon taakse. Sinne oli siis istutettu puutarha jossa kasvoi kesäkurpitsojakin. Niissä loisti tietenkin kauniit kellertävät kukkaset. Kysyin tapahtuman järjestäjältä kuka ne kukat saisi. ” No kuka ne nyt haluaa? Saat kerätä ne jos haluat…”  Hän varmisti vielä, etten ollut poimimassa keskenkasvuisia kurpitsoita ja vakuutin siis haluavani vaan kukat. Herra oli kyllä hieman ihmeissään kun olin niin innostunut ja kiitollinen. Kun olimme lähdössä hän tuli vielä kysymään mitä aion kukilla tehdä. Ja mitä muutakaan kuin kuunnella tätä aivan hurmaavan, kauniin, ihanan ja surullisen elokuvan soundtrackiä, heilua keittössäni kuin vapaaherratar konsanaan ja lopuksi syödä uppopaistetut kurpitsan kukat lounaaksi. Ihan itse, ihan yksin. No ainakin muutaman…

Tässä vielä siis resepti uudestaan, tällä kertaa kuvien kera. Aiempia haaveitani näistä voit lukea täältä. Uskottekos muuten, että jos oikein ajatuksella miettii jotakin asiaa tai henkilöä, niin silloin se tai hän tulee elämääsi ihan yllättäen. Jotenkin zucchinin kukat ovat viimeaikoina vallanneet mielestäni niin paljon tilaa, että pakkohan niiden oli lopulta minut löytää. Ihan parin korttelin päästä vielä, keskeltä kaupunkia. Ne odottelivat minua!

Fiori di zucca fritti (4 lle)

n. 15 kesäkurpitsan kukkaa

200g jauhoja

1 muna

1 dl kivennäisvettä (tai olutta)

suolaa & pippuria

öljyä uppopaistamiseen

1. Sekoita keskenään jauhot, muna ja kivennäisvesi. (Taikinan kuuluu olla melko juoksevaa, mutta kuitenkin tarttua kukan pintaan. Voit lisätä tarvittaessa enemmän kuplavettä)

2. Pese kesäkurpitsan kukat ja kuivaa ne erittäin huolellisesti ja varoen (mm. keittiöpyyhkeellä).

3. Kuumenna öljy kattilassa, voit testata sen sopivaa lämpötilaa tiputtamalla muutaman tipan taikinaa öljyn sekaan. Kasta kukat taikinaan kokonaan ja uppopaista hetki kunnes kullanruskeita. Nostele talouspaperille ja ripottele päälle suolaa ja hieman pippuria.

Tällaisin aatoksin tänään,

Lattemamma

p.s. Perjantaina löysin sitten myös Hietaniemen hallistakin pieniä kesäkurpitsoja kukkineen myynnissä.

16 COMMENTS
|
7,031 VIEWS
|
Partager sur Facebook
16 comments on “ Fiori di zucca fritti ja pieni ajatus ajasta aamupäivällä „
Susanna, on August 28, 2013

Ymmärrän niin täysin! Nuo hetket aivan yksin täysin siistissä kodissa ihana musiikki taustalla on minulle totaalista arjen luxusta! Nauti, nauti, nauti! Kiitos puutarhavinkistä. Sinne menemme.

Sofia, on August 28, 2013

Kiitos Susanna! Nautin täysillä ( tosin nyt täällä on toista päivää putkeen kipeä pikku Purkka mamman kaverina)!

Niina, on August 28, 2013

Aamupäiväsi kuulostavat ihanilta! Kyllä äidilläkin on oikeus nauttia omasta ajasta, itsekin haaveilen siitä, että saisin siivota kotona kaikessa rauhassa musiikin tahdissa ja nauttia vaikka lasillisen valkoviiniä siivouksen lomassa. Pikaista paranemista Purkalle!

Sofia, on August 29, 2013

Kiitos Niina, Purkka on onneksi jo tervehtynyt!

Heidi, on August 28, 2013

Sama elämäntilanne täällä. Päiväkoti on aloitettu ja työt alkavat vasta viikon päästä. Nyt saa nauttia hyvällä omalla tunnolla hetken ennenkuin arki alkaa. Itse aion tehdä suursiivouksen ja ihan vain olla omissa ajatuksissani. Tunnelmallista syksyä sinulle! Ja kiitos kauniista blogistasi.

Sofia, on August 29, 2013

Kiitos Heidi ja onnea sinullekin töihinpaluuseen!

Tuplamamma, on August 28, 2013

Tällä kertaa töihin paluusta ei pitänyt tulla stressiä, mutta olen näköjään jonkinlainen kotityömagneetti… Onneksi olen myös lounastanut lähistön kahviloissa yms. etteivät nämä ainutlaatuiset päivät ole yhtä suorittamista. Maanantaina saa sitten suorittaa minkä ehtii:-)

Sofia, on August 29, 2013

Onnea töihinpaluuseen Tuplamamma!

Maria, on August 29, 2013

Hei;
Ehei ei mitään huonoa äitileimaa tuosta saa. Päinvastoin kun ymmärrät/keräät voimia loppupäivään. Niin se vaan on että kun äitiliini voi hyvin niin KOKO perhe voi hyvin!!! (Olen ennen kotiäitiliiniksi tehnyt lastensuojelutyötä ja tiedän tuon asian aika hyvin). Joten NAUTI, NAUTI ja NAUTI niinkuin tuolla aikaisemminkin on kirjuutettu!! Niin minäkin teen vaik poju on 4 tuntia päivähoidossa niin sit meillä on vielä koko päivä aikaa olla yhdessä ja kummallakin on virtaa… ja meeidän perhe voi todella hyvin!!
Aurinkoa päivääsi,
-Maria

Sofia, on August 29, 2013

Aurinkoa sinunkin päivääsi Maria!

Hanna, on August 29, 2013

Kuulostaa todella mahtavalta! Tottakai äiti saa nauttia vapaahetkistään. Sitten jaksaa taas perheenkin kanssa paremmin.
Mutta eihän niitä pyykkejä toki tarvi “vaivihkaa viikata” kaappiin, eikä muitakaan kotitöitä tarvi salassa tehdä. Kotityöt kuuluvat elämään ja se on hyvä lastenkin nähdä!

Sofia, on August 29, 2013

Moikka Hanna! Kyllä meilläkin tehdään kotitöitä tietysti ihan “lasten nähden” ja he osallistuvatkin omien kykyjenä mukaan. Lähinnä ajatus tuossa oli tuoda kirjoituksen keinoin esille se, kuinka paljon nopsempaan kotityöt sujuvat kun ei ole kaksi pikkuista jaloissa pyörimässä.

Ansku, on August 29, 2013

Voi, nauti täysillä noista omista hetkistäsi ja tee mitä ikinä haluat; kotitöitä tai sitten vain rentoudu ja nauti 🙂 Kahden pienen lapsen äitinä ja noin sydämellisenä, valoisana ihmisenä olet ehdottomasti ansainnut oman aikasi <3 Vaikka kuinka omat lapset ovat ne rakkaimmat maailmassa, tarvitsevat vanhemmat myös omaa aikaa 🙂 Siispä nauti näistä loppukesän ja alkavan syksyn hetkistä! 🙂 ps. Kiitos taas uudesta reseptistä!

Sofia, on August 30, 2013

Kiitos Ansku <3!!

Hanna, on September 5, 2013

Kun esikoinen meni hoitotädille, vietin muutaman viikon juuri noin. Hoidin rästiin jääneet kotityöt, lääkärit yms. Makoilin kasvohoidossa ja hellittelin itseäni jalkahoidossa. Laitoin kaikki syksyn ja talven vaateasiat valmiiiksi. Paluu töihin sujui kevyemmin ja kaikki oli talviaamuja varten valmiina rukkasia ja sukkahousuja myöten! Nauti! T. Hanna T.

Sofia, on September 9, 2013

Kiitos Hanna!

Leave a comment
name
email
url
message