Aug
29

Marie-Chantal A/W 2013

by Sofia   -   in Shopping

Kauan kauan sitten, kun olin vasta vähän päälle kaksikymppinen ja ostin varmaankin jokaisen Voguen joka ilmestyi, oli yhdessä niistä juttua Kreikan prinssin vaimosta Marie-Chantalista. Hän oli juuri lanseerannut ensimmäisen lastenvaatemallistonsa. Jutussa olevat kuvat olivat kuin suoraan omasta lapsuudestani ja muistan miettineeni, että juuri noin haluan pukea joskus omatkin lapseni. Siinä oli myös kuva hänen järjestämistään lasten “teekutsuista” ja se on painunut mieleeni jonkilaisena inspiraationa. Täydellisen epätäydellistä, värikkäitä pikku namusia lasikulhoissa, marenkeja ja mm. pikkuisia pizzoja.

Voguen lehtijuttu on tallella inspiroivien papereitteni joukossa.

Marie-Chantalin lastenvaatemallistot ovat klassisia ja todella laadukkaita. Konsepti on tarkoin mietitty ja tuotteet tulevat postissa n. vuorokausi tilauksesta suoraan ovelle kauniisti pakattuna turkooseihin paketteihinsa. Hinnat ovat samaa luokkaa kuin Bonpointilla, eli lastenvaatteiksi mielestäni tyyriit. Marie-Chantal on minulle liike josta ostaa ehkä sen yhden ihanan aarteen johonkin erityiseen tarkoitukseen tai vaatteen jolle tietää tulevan paljon käyttöä. Materiaalit ja valmistus ovat mielestäni korkealaatuisia. Merkkiä voisikin kutsua ns. luksukseksi.

Pienet yksityiskohdat erottavat toiset brändit edukseen. Marie-Chantalin paketti on pakattu postitukseenkin turkoosiin omaan muoviinsa perinteisen harmaan tai mustan sijaan. Laatikon sisällä on kaunis kuviointi. Pieni prinssi on Marie-Chantalin logo (hänellä on itsellään neljä prinssiä ja yksi prinsessa, kirjaimellisesti).

Minulla on muutenkin sellainen periaate, että ostan mieluummin vähän ja hyvää, kuin paljon kaikenlaista. Sekä itselleni, että lapsille. Sijoitan mielelläni muutamiin ihaniin juttuihin jotka tekevät minut onnelliseksi ja joiden pukeminen päälle tuntuu aina hyvältä idealta. Perusjutut, kuten t-paidat, saavat mielestäni olla kyllä pehmeitä ja kauniin mallisia, mutta niitä löytää hyviä ihan perus valmistajiltakin, en ehkä maksaisi t-paidasta useita kymmeniä euroja. Lapsilla toki vaatteiden tarve on yllättävä kun uuden kokoiset haalarit, sadeasut yms. pitää hankkia joka kaudelle erikseen ja erityisesti toppahaalareihin ja välikausiasuihin haluaa panostaa laadullisesti (ja silloin se tarkoittaa usein myös rahallista panostusta). Mutta periaatteessa mielestäni kuitenkin on kiva, että lasten vaatekaapissa on vaatteita niin, että näen mitä siellä on, enkä unohtele mitään kaapin perukoille valtavien pinojen taakse. Ne tuotteet mihin olen panostanut ovatkin sitten mielestäni aivan erityisen ihania. 

Lattemamma

Lookbook kuvat lainattu Marie-Chantalin nettisivuilta. Alemmissa kuvissa näkyvä korallinpunainen Godfrina kashmirneule alennuksessa täällä. Postimaksut Suomeen 22 £.

 ♥ Halusin vielä selventää, että tämä on vain minun näkemykseni koskien omia ostoksiani, mielestäni jokainen kokoaa vaatekaappinsa itselleen sopivan filosofian ympärille, enkä missään nimessä halua arvostella kenenkään tapaa shoppailla. Meillä on erilaisia tarpeita ja tottumuksia.

p.s. Täällä kurkattiin viime talvena tyttöjen vaatekaappiin ja kerroin hieman ajatuksiani lasten pukemisesta.

8 COMMENTS
|
11,353 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ Marie-Chantal A/W 2013 „
Marja, on August 29, 2013

Ihania vaatteita jälleen kerran! Lasten kasvaessa kouluikään alkaa todellinen vaateshow kun ” oma maku” kehittyy….välillä ei tiedä itkeäkø vaiko nauraako yhdistelmille! Lapseni ovat kasvaneet klassisen mamman maailmassa( siis Gant, Ralph Lauren og Jean Paul), mutta nyt kiinnostavat esim 10v poikaa DG ja QuickSilver …apua mikä hinta-laatusuhde! Vaikea løytää balanssi kuinka paljon voi pukeutumiseen puuttua! No onneksi vielä juhlaan saa mamma valita vaatteet… Ihania loppukesän hetkiä:)

Sofia, on August 30, 2013

Marja, samoin teille sinne Norjaan! Muistan kyllä ihan omasta lapsuudestani kun 12 vuotiaana yhtäkkiä kuunneltiinkin Guns and Rosesia, 501set revittiin polvista ja grunge oli tosi in. Äitini (joka puki meitä tosi klassisiin vaatteisiin), oli varmasti vähän onneton 😀 (tosin hänellä on kyllä onneksi silmää erilaisillekin jutuille, luultavasti hän on auttanut tekemään juuri oikeanlaiset reiät farkkuihin). Nautiskelen nyt täysillä kun vielä saan vaikuttaa, nykyään lasten oma maku alkaa jo jyllämään varmaan paljon ennen kuudetta luokkaa…

Laura, on August 29, 2013

Sinulla on ihanan inspiroiva blogi!! <3 Kiitos!

Sofia, on August 30, 2013

Laura, kiitos kommentistasi! <3

Jonna, on August 30, 2013

Kiitos vinkistä, tätä merkkiä ei ollakaan meillä ikinä kokeiltu! Kalliita joo, mutta noi alennushinnat vaikutti kyllä ihan hyviltä :). Etenkin jos laatu on hyvä. Meillä kun on tuo yksi villansyöjä, niin varmaan pitää talveksi jotain uusia villavaatteita hankkia lapsillekin…

Sofia, on August 31, 2013

Jonna, tein myös aletilauksen just mielestäni hyvän hintaisten kashmirien vuoksi ja on ihana laatu, meillä on ollut näitä ennenkin lapsilla. Olisi kyllä kannattanut tilata kerralla enemmän, kun postarit on sen verran kovat… villansyöjälle suukko kuonolle <3 (p.s. se godfrina on ihana, vähän samantapainen kuin se teidän harmaa Oscar & Valentin, sellainen collegepaitamallinen)

Johanna, on September 23, 2013

Heips!
Huomasin tämän Svensk Damtidningin sivuilta:
Prinsessan Estelles klänning, som hon hade på sig i helgen då kungen firade 40 år på tronen, kommer från Marie Chantal. Märket kommer förresten börja säljas exklusivt inom kort i butiken By Engberg, som drivs av Johanna Engberg. 🙂

Sofia, on September 23, 2013

Kiitos Johanna!!!

Leave a comment
name
email
url
message