Good things for kids

Oh Miss Marple

Jos olet seurannut blogiani pidemmän aikaa, ei varmaankaan ole jäänyt epäselväksi, että minulla on jonkin sortin “kiintymys” muutamaa asiaa kohtaan. Erityisesti rusetteja, Libertyn pikkukukallisia kankaita, piparkakkureunoja ja pyöristettyjä kauluksia. Englanniksi ne kulkevat nimellä Peter Pan-collar. Teetin äitini ystävällä suloiset irtokaulukset Libertyn kankaasta ja ne olivatkin blogissani esillä täällä.

Kaulukset olivat minulle niin mieluiset, että nyt meille tuli uudet, vähän erilaiset. Jos edelliskerran kaulukset muistuttivat minua Salainen puutarha-kirjasta ja kesäisestä aamusta niityllä, niin näissä kauluksissa tytöt voisivat hyvin seikkailla Miss Marplen mysteereissä. Kauluksissa on jotain ihanan kunnollista ja vanhanaikaista. Tiedättehän, ne muistuttavat ajasta jolloin kirjoitettiin kirjeitä ja käytiin teellä ystävien luona vaihtamassa kuulumisia. Teen seurana nautittiin yksi pikkuleipä ja paljon kylän juoruja. Miss Marple napsautteli huuliaan ja sanoi “Oh dear, oh yes, oh indeed!”. Kyllähän te tiedätte, ajasta jolloin meitä (ainakaan suurinta osaa) ei vielä ollutkaan. Jos äidillä on twin set ja helmet, niin tyttärillä pitää ehdottomasti olla tärkätyt kaulukset kaulassa. Toki ne sopivat hyvin nykypäiväänkin, ihan tavallisen neuletakin päälle ja vaikkapa tennistossujen kaveriksi.

Lattemamma

What have you there in your mouth little one? A whole plum?

This one is always twirling.

This model closes in the back with a button and has a hair bow to match.
This ties in the front with a bow.

p.s. Jos halajat itsellesi tuollaisia kauluksia, kannattaa niitä kysellä ihanalta Eva K:lta osoitteesta eva(at)kajander.net tai voit laittaa halutessasi minulle viestiä osoiteeseen contact(at)lattemamma.fi ja lähetän sen hänelle mieluusti eteenpäin.

You might have noticed that I have somewhat of an obsession with pretty little things in life. Bows, Liberty fabrics with little flowers on them, scalloped edges and Peter Pan-collars to name a few. Oh yes, they just catch my eye and cause a little flutter in my heart. You may also remember that I had two of these combined when I asked my mothers friend to sow us little collars with the Liberty fabric. The fabric in itself reminded me of misty summer morning on a field  of flowers or maybe even more so the book ” The Secret Garden”. (By the way, have you seen this pretty edition?) Well, I loved those collars so much that more were in need. This time around they reminded me of the Miss Marple era. You know, those times when you popped by at someones house for some tea, biscuits and village gossip. And handwritten letters were sent by post. Oh I miss those times! (Indeed, I never lived those times, but one can daydream.) Anyway, I can imagine these cute little collars perfectly starched  on little ladies accompanying their mommy dressed in a twin set and pearls for errands. Or just as well, on my little girls today in their cardigans with jeans and sneakers on. If you, like me, are not the seamstress you wish you were but would love to possess these collars, you will find the contact info of the lovely Eva K or myself above. Feel free to order yourself a pair, I won´t be cross!

p.p.s. Hattaralla neule Marie Chantal, hame H&M, kengät Superga. Purkalla vakosamettishortsit Zara, neuletakki Best & co, tennarit Superga.

5 Comments

 • Sissi

  Meillä tytöt tykkäävät pyöreäkauluksellisista paidoista, irtokauluksia en ole osannut käyttää, tulee mielikuva että ne ovat vilkkaan päivän jälkeen vinossa, pitäisi varmaan kokeilla:)

  Huomasin että olit kysellyt tuolla aiemmin balettikirjasta jonka ostin jokunen aika sitten. Ehdin kaikki kirjat laittaa laatikkoon jonka olen jo ehtinyt kantaa uuteen kotiin jonne muutamme vasta kun kaikki on paikoillaan joten laitan sinulle vastausta kun saan kirjan käsiini kun en ulkoa muista sen tekijää:) Mukavaa keskiviikkoa sinulle ja suloisille tyttärillesi!

 • Ansku

  Kaulukset jollain tapaa viimeistelevät asun ja näyttävät kauniilta 🙂 On aina ilo katsella näitä kuvia, tyttäresi ovat aina niin kauniisti puettuja <3 Voi, pitäisikin kaivaa vanhojen tavaroideni kätköistä omat rusettini ja kaulukseni ja huokaillen muistella lapsuutta!

 • Eeva

  Aivan ihana blogi sulla! Visuaaliselta ilmeeltään todella silmäämiellyttävä ja ihanan hempeät värit! 🙂 Kotinnekin on tosi kauniisti sisustettu, itse voin vain haaveilla kaikesta kauniista ja laadukkaammasta, työtön kahden lapsen yyhoo kun olen. 😛

  Jään ehdottomasti seurailemaan blogiasi. 🙂

  • Sofia

   Eeva, kaunis kiitos! Kotimme sisustus on syntynyt vähitellen, sieltä täältä löytämällä ja monilla esineillä on enemmänkin tarina kuin välttämättä kovin suurta arvoa. Ehkäpä se onkin tärkeintä, vähän jotain itselle rakasta ja merkityksellistä kuin kalliita esineitä vain niiden arvon takia. Niinkuin elämässä muutenkin, ne kaikkein arvokkaimmat asiat ovat kuitenkin meille muuta kuin rahallisen arvon omaavia ja niihin meillä kaikilla on varaa. Onneksi! Lämpimästi tervetuloa seuraamaan blogiani :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.