Nov
7

Barbie

by Sofia   -   in Good things for kids  Random

Olipa kerran pikkutyttöjä. He asuivat toistensa naapureina ja olivat parhaita ystävyksiä keskenään. He leikkivät usein ulkoleikkejä yhdessä pihalla kunnes ilta oli jo hämärtynyt. Usein he myös leikkivät toistensa kodeissa. Yksi suosituimmista leikeistä olivat Barbie-leikit. Barbiet olivat kaikille rakkaita. Niitä puettiin ja harjattiin. Barbiet matkustivat maailman ääriin ja takaisin, ne seikkailivat ja välillä olivat ihan vain kotonaan kirjahyllyyn rakennetuissa huoneissaan. Huoneita sisustettiin hartaudella ja kun ne oli juuri saatu valmiiksi, oli yleensä aika mennä omaan kotiin syömään. Sitten pikkuhiljaa tytöt kasvoivat isommiksi, kirkonrotat ja Barbie-leikit vaihtuivat salaisiin ihastuksiin, pesäpallopeleihin ja limudiskoihin.

Collection Ballet Doll Barbiella on ohuet sukkahousut, kovakärkiset satiininauhoilla ja kaunis tiara.

Olipa kerran äiti joka sai kaksi tytärtä. Eräänä päivänä postilaatikosta kolahti lelukuvasto. Ja mitä ne tytöt sieltä löysivätkään? No tietenkin ne ihanat Barbiet! Jotenkin haluaisin ajatella, että nelivuotias on vielä ihan vauvanukke iässä, mutta kummasti ne Barbiet vaan kiehtovat neitiä. Ja tiedän toki, että monilla pienemmilläkin lapsilla on Barbiet jo leikeissä mukana. Niinpä kun sain Lekmer.fi´ltä ystävällisen tarjouksen tutustua heidän valikoimaansa (kirjoittaakseni teille aiheesta) ja katsoa mitä kaikkea mielenkiintoista heiltä löytyy, näppäilin hakukenttään huomaamattani vanhat rakkaat kirjaimet. Ja mitäs sieltä avautui. No Barbie jos toinenkin. Silmääni kuitenkin osui aivan erityisesti kaksi kaunotarta. Ja kuinka ollakaan, näillä kaunottarilla olikin hintaa lähemmäs sata euroa. Ei siis mitään ihan perus Barbie-nukkeja, vaan niitä keräilykappaleita. Ainakin saatan henkäistä vielä hetken helpotuksesta, nimittäin eihän nelivuotias halua Barbiea jolla ei edes noin pieni voi leikkiä. Mutta mitäs jos kuitenkin… ei tietenkään äidille itselleen… Kouluikäinen minä pyörittää jo mielessäni tuota ballerinaa Pähkinänsärkijän tahtiin, nostaa sen hiukset nutturalle ja katsoo kuinka kauniisti se liitääkään tanssilattialla. Tuo ihana prima ballerina…

Holiday Collection Barbiella on upeat korvakorut ja jopa punaista kynsilakkaa. Minulla oli joskus myös vähän vastaava Happy Holidays keräily Barbie vuodelta 1988. Sillä oli upeat platinanvaaleat hiukset ja punainen tylli-iltapuku jossa oli glitteriä ja “timanttinen” rusetin muotoinen kaulanauha. Sillä kyllä leikittiin ihan niinkuin muillakin Barbieilla. Mutta olihan se aivan erityisen kaunis, muistan sen paljon tarkemmin kuin muut Barbieni. Tämä kuvan kaunotar tekisi kyllä jonkun tytön todella onnelliseksi ( jos nyt Joulupukki lukee tätä niin ehkä vähän isommankin tytön…).

Olisipa nuo tytöt sittenkin jo Barbie iässä ihan pian!

Lattemamma

p.s. Lekmer. fi´iltä löytyy siis myös edullisempia Barbie-nukkeja ja paljon, paljon muuta! Ryhdyin vaan tässä nyt haaveilemaan…

p.p.s. Minkä ikäiset lapset teillä ovat siirtyneet tavallisesta pulkasta Stigaan? Kun niitä olisi pinkkeinäkin

 

10 COMMENTS
|
88,023 VIEWS
|
Partager sur Facebook
10 comments on “ Barbie „
Hanna, on November 7, 2013

Meillä Barbiet olivat niitä ainoita leluja jotka ovat säästyneet omasta lapsuudestani. Muistan, että leikin niillä vielä pitkälti yli 10-vuotiaana ja ostin usein omalla rahalla uusia vaatteita. Ja itse asiassa myös ompelin niille vaatteita.

Omaa tytär (nyt 4-luokkalainen) on niillä jonkun verran leikkinyt, mutta ei mitenkään “hulluna”. Nykyään on niin paljon muitakin leluja, Pet Shopi, ponit jne.

Meillä poika sai Stigan viime talvena ollessaan eskarilainen.

Susanna, on November 7, 2013

Ihana ballerina-Barbie!
Barbiet oli minun lapsuuteni lempileluja ja niille on tullut ommeltua ja kudottua
vaikka minkälaisia garderobeja;) Oma tytär ei ole, ainakaan vielä, kovin innostunut
niistä, vaikka lahjaksi on saanut useammankin.
Stigaan siirtyminen on varmaan kovin lapsikohtaista. Viime talvena 5-vuotias tytär sai laskea
Stigalla yksin vain pieniä mäkiä mutta Kaivarin mäkeen en neiti-mitään-pelkäämätöntä-huimapäätä yksin laskenut. Samaisessa mäessä jotkut pienemmät kyllä jo laskivat yksinäänkin.
Pinkki Stiga – vau!

SaraSi, on November 7, 2013

Meillä ostettiin lapsille viime jouluksi stiga, poika oli silloin vajaa 5v ja tyttö vähän yli 3v. Lähipulkkamäessä ei tytöllekään enää stigakokeilun jälkeen pulkka meinannut riittää eikä ihme, onhan se mahtavaa kun voi itse ohjata! Siinä on jarru jos meinaa liian kovaa mennä ja siihen mahtuu hyvin myös aikuinen laskemaan lapsen kanssa jos mäki on yhtään korkeampi 🙂

Liina, on November 7, 2013

Barbiet olivat minunkin suosikkilelujani lapsuudessani ja niitä on säästynyt useita nukkeja ja tarvikkeita myös omalle tyttärelleni. Barbie-kaapissa asustaa mm. myös samainen Happy Holidays Barbie punaisessa tyllimekossaan.

Ansku, on November 7, 2013

Voihan Barbiet -ne olivat yksi lemppareistani! Ja niitähän löytyy…samoin talo, hevonen, auto..ja valtava määrä vaatteita ja tarvikkeita. Mä vielä joskus leikin niillä, lapsuuden aarteillani 😉

Täti Ruskea, on November 7, 2013

Ihana aihe! Barbiet oli lapsena mun lempileluja tai paremminkin silloin leikittiin Daiseillä (Daisy). Kummisetäni teki minulle “barbitalon”, joka oli käytännössä pieni hylly. Hän nikkaroi sinne myös muutamia huonekaluja. Kaikki ovat yhä tallessa. Neljä poikaani vaan eivät ole barbileikeistä innostuneet, mutta kalusteet olemme ottaneet käyttöön hiirikaappiin (taloon), jolla pojatkin tykkäävät leikkiä. Muistan yhä elävästi, kuinka äitini osti minulle toisen luokan kevätjuhlapäivänä barbitaloon rottinkikaluston. Olin koko talven kulkenut yhden näyteikkunan ohi ja ihaillut kalustoa. Se maksoi 32mk. Lempibarbini (daisy) oli ehdottomasti ballerina. Sain sen lahjaksi serkkuni perheeltä, joka oli käymässä meillä kesälomalla. He eivät olleet ostaneet meille tuliaisia, vaan veivät minut ja veljeni tavaratalon leluosastolle, josta saimme valita mieleisemme tuliaisen. En ikinä unohda sitä hetkeä! Olin haaveillut ballerinasta jo kauan enkä kehdannut sitä ensin toivoakaan, koska se tuntui liian kalliilta. Ehkä he sitten arvasivat haaveeni, en muista, mutta ballerinan kanssa lähdimme kotiin.

Meillä on Stiga ollut käytössä heti parivuotiaasta lähtien, mutta vain niin, että sen kyydissä on istuttu “tasaisella maalla” aikuisen vetäessä. Monesti kyydissä on ollut samaan aikaan isovelikin. Mäkeen on menty vasta vanhempana.

Johanna, on November 7, 2013

Barbiet, kovin ajankohtainen aihe meilläkin…äitini kysyi viime viikolla, että jokos ne minun vanhat Barbieni saisi kohta kaivaa esille tyttöjen leikkeihin. Äiti on ne onneksi säästänyt, samoin kuin matkalaukullisen vaatteita, ostettuja ja mummun ompelemia. Asuin juuri parhaassa Barbie-iässä (8-vuotiaasta alkaen) pari vuotta Jenkeissä ja siellä oli tietysti Barbie-valikoimat jotain ihan muuta kuin täällä Suomessa siihen aikaan…No, totesin äidille, että taidetaan kuitenkin vielä pari vuotta odotella. Vauvanukke sopii kolmevuotiaalle vielä ihan hyvin.

Ja mitä siihen Stigaan tulee, tuo silloin kaksivuotias laski pieniä mäkiä Stigalla tukka putkella viime talvena. Ei ole vielä hoksannut itselleen sellaista toivoa, mutta eiköhän sekin asia korjaannu kun pääsemme tulevana talvena sinne Kaivariin ihailemaan kunnon mäenlaskua…

Sofia, on November 9, 2013

Kiitos kaikille Stiga vinkeistä… ehkäpä siis jo tänä vuonna kun Purkka kuitenkin jo siirtyy eteenpäin vauvapulkasta niin Hattara voisi ehkä hypätä stigan kyytiin. Ja ihania Barbie muistoja!!!

Betty, on November 10, 2013

Meillä 4v sai kesän alussa prinsessan ts ensimmäisen Barbiensa. Syntymäpäivälahjaksi hän sai sitten niitä lisää kavereilta ja nyt yhtäkkiä Barbieja on jo 4kpl ja yksi “isäkin” löytyy. Vaatteiden vaihto on vielä hankalaa, mutta kotileikkejä tyttö leikkii Barbiensa kanssa. “Prinsessat” ehtivät tehdä vaikka mitä kiipeillä, tanssia balettia, tehdä ruokaa, käydä töissä ja koulussa jne. Kiireisiä siis! Pienimmät varusteet eli kengät jne olen laittanut talteen, kun leikeissä pyörii myös 1.5v ja hän vielä välillä laittaa suuhunsa tavaroita. Eikä ne pienet osat pysykään tallella tuolla isommallakaan.

Kauniitahan nuo collection Barbiet ovat!

Sofia, on November 11, 2013

Betty, kuulostaa siis aika lailla tilanteelta joka meilläkin olisi jos jo Barbiet olisivat leikeissä. Tosin 2v. ei enää laita suuhu mitään, mutta pikkujutut kyllä katoaa jonnekin mustaan aukkoon. Kiitos kun jätit kommentin!