Random

Tällä hetkellä onnelliseksi tekee…

Ostan melko harvoin keltaisia kukkia, mutta nämä keltaiset tulppaanit kutsuivat selvästi minua kaupassa. Ne kaipailivat kauniin Anthropologiesta hankkimani vaaleansinisen posliinisen astian vierelle. Astia on täytetty Meyer sitruunoilla. Meyer sitruuna on alunperin sitruunan ja mandariinin tai appelsiinin sekoitus, mutta maistuu siis makeahkolle sitruunalle. Omani olen saanut maailmalta, en ole nähnyt näitä Suomessa. Jos törmäät jossakin, suosittelen kokeilemaan! Onnelliseksi tekee siis iloinen auringonkeltainen ja lempeät sitruunat.

Huomatkaa myös, että palosammutin on päässyt paikalleen.

The Goldfinch. Olen aloittanut nyt uuden kirjani ja vaikka ehdinkin viikonloppuna lukea vasta muutaman luvun olen melko varma, että voin suositella tätä kirjaa. Mutta ehkäpä ennemmin kuin juuri yksi kirja, onnelliseksi tekee kuitenkin kirjat yleisesti. Rakastan uppoutua hetkeksi toiseen todellisuuteen, antaa mielikuvitukseni luoda maailmoita joita kirjailija on minulle kuvaillut. Kaikkia  niitä mielenkiintoisia henkilöitä, kalsoja tai kauniita huoneita, uusia paikkoja. Saan nauttia siitä, kuinka joku on osannut rakentaa niin kauniita lauseita paperille, että koko tietoisuuteni matkustaa hetkeksi pois tästä hetkestä, silmäni eivät enää tuijota paperia ja kaikki ikäänkuin sulaa ympäriltä.  The Goldfinchkään ei taida olla mikään kovin onnellinen tarina, mutta uskon, että sen tekstistä löytyvä kauneus on se, mikä tekee ihmisen onnelliseksi.

Arjen pienet yksityiskohdat. Kun me puuhastelemme jokapäiväisiä juttujamme, kuten tiskaamme kattilat ruuanlaiton jälkeen, on pieni onnen kipinä siinä, että tiskiaine on kauniissa pullossa ja tiskirättikin sopii keittiön väreihin. Ah niin ihanan turhaa, mutta omalla kohdallani juuri nämä pikkujutut tekevät onnelliseksi. Koska se kaunis tiskiainepullo ilahduttaa silmää ja aivan väärän värinen rätti taas tekee mieli piilottaa kaapin perukoille. Eikä kauniin tarvitse aina olla missään nimessä kallista, taikka epäekologista. Tämä tiskiainepullo on Lagerhausista ja tiskirätit taas tulivat kolmen rätin pakkauksessa ja ovat konepestäviä, eli niitä voi käyttää uudestaan ja uudestaan.

Uusi ovenkahva. Jep, löysin Anthropologielta myös uuden ovenkahvan makuuhuoneen oveen. Posliininen nuppi on mielestäni hyvän näköinen ja sopii täydellisesti sisustukseemme. Vitsailimme mr. Espresson kanssa, että ehkäpä tytöt ottavat nyt neuvosta vaarin ja pysyvät omissa sängyissään aamuun asti, mutta salaa minut tekee vielä onnellisemmaksi pienen pienet hiippailevat askeleet aamuyöstä ja peiton alle kömpivät tytöt jotka kaivautuvat kylkeen, kietovat pienet kätensä kaulan ympärille ja jatkavat uniaan mitään sanomatta. Siinä on suurin onneni tänään ja jokainen päivä.

These are my little bits of happy at the moment. The color of the sun in the form of tulips and Meyer lemons. They are so delicious! And I love the combination of that pale blue porcelain berry basket and the pretty yellow. Happiness is also hiding in other everyday things like a well written book or a dishcloth that actually looks nice in ones kitchen.  That new doorknob from Anthropologie is also making me happy but the happiest thought of all my happy thoughts is that of the girls tiptoeing to our bed early in the morning and quietly sliding under our duvet and snuggling really close. Oh how I love those precious moments. They make me so happy.

I wish you will have a great week starting from now and hope you have some time to pop by my blog. Especially if you are up for some cute pastel colors and something very sweet.

Toivon sinulle ihanaa alkavaa viikkoa! Tällä viikolla blogissa ollaan pastellinsävyisissä ja makeissa tunnelmissa.

Lattemamma

 

9 Comments

 • Katariina

  Hei!

  Tuo on niin totta, että kauniit arkitavarat piristävät arkiaskareita. Pidän siististä kodista, mutta lapsiperheessä sotkua syntyy kaiken aikaa. Jotakin siivoushommia on tehtävä joka päivä, ettei tilanne leviä totaalisesti. On paljon kivempaa siivota, kun on kivoja ja hyväntuoksuisia pesuaineita. Omia suosikkejani ovat Laura Ashleyn, Maison bellen ja Minä ja mummi -sarjojen tuotteet. Kun kerran siivota täytyy, tehdään siitä ripauksen verran kivempaa!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

 • Marja

  Harmittelin kerran ystävättärelleni miksi astianpesuaine on niin rumassa pullossa. Seuraavalla kerralla hän tuli mukanaan Laura Ashleyn ” Green tea&ginger” astianpesuaine kauniissa pullossa ja joka tuoksuu taivaalliselta! Suosittelen! Ihanaa viikkoa!

 • Katja

  Kiva kuulla, että joku muukin on tarkka keittiön väreistä 🙂 Mieheni aina (hyväntahtoisesti) naureskelee mun uusille tiskiräteille ja kun kaadan Fairyä kauniimpaan pulloon. Kaunis astiaharja olisi vielä hakusessa, pitää toistaiseksi pitää kaapin sisällä. Mukavaa viikkoa ja uusia postauksia odotellessa 🙂

 • Ansku

  Kiva, että muillakin on näitä pieniä arkisia asioita, jotka piristävät arkiaskareita 🙂 Tiskiaineen lisäksi meillä menee pastat ym. lasipurkkeihin ja mm. ruoköljy iki-ihanaan, perittyyn lasipulloon. Mukavaa alkanutta viikkoa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.