Cooking

Jäätelökekkerit meillä on…

Sain yhteistyöehdotuksen Pingviini jäätelöltä joka sopi minulle kuin nenä päähän. No oikeastaan tarjous sopi kuin kirsikka jäätelöannoksen koristeeksi. Sain nimittäin suunnitella teille jonkin reseptin Pingviinin laatikkojätskiä hyväksi käyttäen. Mietin onnellinen hymy naamallani kaikkia erilaisia jätskiherkkuja, olen nimittäin ihan jätskityttö. Miten olisi jokin ihana jäätelöannos, klassinen Sunday tai jotain jännää ja erilaista? Sitten ajatukseni karkailivat kesään ja siihen kuinka joskus puiston jälkeen nappasimme tyttöjen kanssa kaupan pakastealtaasta mukaamme jäätelöt viilentämään oloa. Onko sinulla joku oma suosikki jonka valitset aina uudestaan? Minun ehdoton lempparini on Puffet. Pidän sekä minttu- että vaniljapuffetista. Niinpä päätin kehitellä teille pari erilaista jätski-keksi herkkua.

Suklaiset suklaahippukeksit vaniljajäätelöllä

150 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

25 g kaakaojauhetta

 75 g sokeria

75 g tummaa muscovadosokeria

1/2 tl suolaa

75 g voita

1 muna

1 tl vaniljauutetta

100g suklaahippuja

vanilja- tai minttujäätelöä täytteeksi

1. Vatkaa sokerit ja voi sekaisin vaahdoksi. Vatkaa niiden joukkoon muna ja vaniljauute.

2. Sekoita jauhot, leivinjauho, suola ja kaakojauhe toisessa kulhossa pallovispilällä tai siivilöi. Lisää voi-sokeriseokseen.

3. Kääntele sekaan suklaahiput.

4. Nostele leivinpaperille isoja ruokalusikallisia taikinaa, litistä ja tasoittele ne kostutetulla lusikalla tms.

5. Paista 180ºc uunissa n. 10-15 min. ja anna jäähtyä.

6. Kokoa keksit levittämällä jäätelöä toiselle puoliskolle ja painamalla toinen keksi kanneksi. Nauti! Tästä annoksesta tulee n. 12 isohkoa keksiä, eli 6 sandwichiä. Itse tein annoksesta neljä valtavan isoa sandwichiä.

Tässä kuvassa tulee hyvin esiin keksin mittasuhteet. Iso toffee nami on noin neljäsosa keksiä. Nämä ovat siis tarkoituksella valtavia.

Vaniljakeksit ja mansikkajäätelö

1 annos Lattemamman vaniljakeksitaikinaa

mansikkajäätelöä

1. Paista keksit mieluisan muotoisiksi. Itse tein kahta erilaista. Jos sinulla on pyöreä muotti niin se sopii täydellisesti Pingviinin mansikkajäätelön kanssa, koska jäätelössä mansikka on pyörteinä ja silloin se muodostuu kauniisti keksin päälle. Itse pidän ihan hirmuisesti piparkakkureunoista joten käytin molempiin muotoihin tällaisia muotteja. Kulmikkaisiin leikkasin viipaleet suoraan paketista ja pyöreisiin käytin muottia jolla otin muodon viipaleesta. Molemmista tuli mielestäni kauniit. Yhdistelmä on makea, mutta herkullinen.

Mansikkapyörre on kaunis keksin päällä.

Nämä 1l jäätelöpakkaukset ovat kyllä mielestäni aivan mainioita. Melkeinpä kauneimmillaan jäätelö on ihan sellaisenaan ja ystäväni bravuuri, kuutioitu sekoitus erimakuisia jätskejä on aina yhtä suosittu jälkiruoka ja sen lisäksi mielestäni todella kaunis. Söimme Hattaran kanssa Pariisissa jäätelöä jonka “pallo” tehtiin erikoisella jätskikauhalla, se oli kuution muotoinen. Haaveilin sellaisesta jonkin aikaa kunnes mr. Espresso ystävällisesti totesi, että eiköhän sellainen kuutio olisi ihan helppo leikata veitsellä tuollaisesta laatikkojätskistä. Tadaa. Toki saa noista laatikkojädeistä helposti pallojakin aikaiseksi.

Oma lempijäätelöni taitaa olla vanilja, tytöt pitävät yllättäen mansikasta ( tai mistä vaan vaaleanpunaisesta jätskistä).  Pingviinin jäätelöitä löytyy 1 litran pakkauksista parikymmentä makua, joten jokainen varmaankin löytää oman suosikkinsa. Kaikki nuo jäätelöt valmistetaan Suomessa Turengin jäätelötehtaalla. Uusimpana makuna on laktoositon salmiakkijäätelö. Raskaana ollessani himoitsin jostain syystä laku- ja salmiakkijäätelöä ( molemmilla kerroilla). Aion muuten huomenna jakaa vielä bonuksena yhden aivan erityisen jäätelöannoksen reseptin ja siihen liittyy laku sekä tarina. Jos haluat katsoa lisää reseptivinkkejä niin Pingviinin nettisivuilla on reseptiarkisto jossa voi käydä hakemassa inspiraatiota.

Jos haluat luoda oman reseptisi tai jätskiannoksen voit lähettää siitä kuvan Mun jätskibaari- kilpailuun ja voittaa Nokian Lumia 1020 puhelimen. Ja koska Pingviinillä on tosiaan käynnissä Mun jätskibaari kampanja niin arvatkaa vaan pitikö minun laittaa sellainen pystyyn ja pitää jäätelökekkerit. Huomenna siis Lattemamman jätskibaari täällä blogissa ja vinkkejä jäätelöjuhlien järkkäilyyn.

Kivaa päivää!

Lattemamma

I created some yummy ice-cream sandwich recipes for a sponsored post by Pingviini ice-cream. Vanilla sugar cookies with strawberry ice-cream and chocolatey chocolate chip cookies with vanilla ice-cream. I love the combination of a crunchy cookie and the soft ice-cream.  Tomorrow we are having a little ice-cream social here on the blog, so if you are on a lookout for some party ideas or just feel like browsing through more pastel colored photos then that is what you will find here. And I´m sharing one more recipe, this time for a Sunday with a licorice twist and a story. Have a fun day!

p.s. Per request, the vanilla sugar cookie recipe in English. If you ever want any of my recipes translated in to English, leave me a comment or e-mail and I´ll be happy to!

Vanilla Sugar cookies

2 1/2 cups all-purpose flour

1/2 tsp salt

185 g butter

1 cup sugar

1 egg

1 1/2 tsp vanilla extract

1. Sift together the flour and salt, set aside.

2. Beat the butter in an electric mixer until pale and creamy, slowly add sugar scraping down the sides of the bowl if needed. Add vanilla extract and the egg.

3. Stop the mixer, add half of the flour, beat on low speed. Add the rest and beat until the dough starts pulling aside from the bowl.

4. Put on a table and work into 2 balls. Make round disks in a plastic wrap and refrigerate for about 2 hours ( or if you are hasty like me, use the freezer for a while). Roll out and cut desired shapes. Bake in an 180ºc oven for 10-15 minutes. Done!

To assemble the sandwiches, cut your favorite ice-cream with the same cookie cutter you used for the cookies and make a sandwich.

18 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.