Party planning

The Ice-Cream Parlour

Tervetuloa jäätelökekkereille. Näissä juhlissa saa kasata itselleen mieluisen jäätelöannoksensa, maistella valmiita herkkuja ja pelailla kivoja pelejä. Me kutsuimme pari vierasta kylään ja vietimme hauskan maanantai-illan muistipelin ja jätskiannosten seurassa. Nämä juhlat voisivat yhtä hyvin olla vaikkapa syntymäpäivät, nimpparit tai mitkä vaan. Ja kuka on sanonut, ettei vaikkapa häissä voisi olla perinteisen hääkakun sijaan jätskibaaria?

Varautukaa kuvatulvaan…

Pillit sisältävän vanhanaikaisen “straw dispenserin” olen löytänyt Bed, Bath and Beyondista. Se maksoi alle 15 dollaria ja olin siitä aivan riemuissani!

Näiden keksien ohje on sama kuin eilisten vaniljakeksien, kuorrutteen ohje löytyy täältä.
Näiden jätski-keksi herkkujen ohjeen löydät edellisestä postauksesta jonka tein yhteistyössä Pingviini jäätelön kanssa.

Lakujädeannos .
Minttu  suklaa, mansikka vanilja ja triplalaku. Mmmm…

Jätskibaari on mielestäni hyvä ja helppo idea lastenkutsuille. Lähes kaikki pitävät jätskistä, annoksia kasatessa vain mielikuvitus on rajana ja budjetinkaan ei tarvitse olla valtavan suuri. Sen lisäksi ei tarvitse välttämättä osata kokkailla itse mitään keittiön puolella ja jos haluaa tarjota myös suolaista syötävää, mielestäni jätskibaarin kanssa sopii hyvin yhteen take away-pizza. Kaikkia aarteita kaivelin jemmakaapin kätköistä rekvisiitaksi ja ihanat printattavat tekstit ovat Amy Mossin blogista Eat Drink Chic. Löydät ne täältä.

Muistakaahan myös käydä jättämässä kuvat omista jädeannoksistanne Pingviinin järjestämään mun jätskibaari-kilpailuun jos haluatte päästä mukaan Nokian Lumia 1020 puhelimen arvontaan. Niin ja se minun annokseni ja tarina sen takana. Lukioaikoina meillä oli tapana käydä yhden ystävättäreni kanssa koeviikon päätteeksi jätskillä. Rituaaliin kuului aina sama annos. Lakujäätelöä, lakukastiketta, englannin lakuja ja kermavaahtoa. Annoksen kruunasi pieni lakupötkö. Huh, annos on todella tårta på tårta, mutta se on oikeasti hyvää. Suolaisen ja makea sekoitus toimii… tällaisen voi nauttia ehkäpä kerran kahdessa vuodessa. Parasta annoksessa on tietenkin se kiva muisto jonka se pitää mukanaan.

Herkullista päivänjatkoa,

Lattemamma ♥    

This is my take on The Ice-Cream Parlour. I like the idea that everyone can build their own Sunday just the way they like it and it´s pretty easy on the hostess too.  What are you favorite toppings on a Sunday? I´m quite traditional and like mine with vanilla ice-cream, hot caramel sauce, whipped cream and strawberries. But I have a nother not so traditional Sunday favorite. When I was in high school we used to have exam weeks. After studying like little bunnies and then performing to our best ability my friend and I used to go to a café after that week and we always ordered the same Sundays. Licorice ice-cream with licorice sauce, topped with whipped cream and all sorts licorice. I know it sounds heavy and it totally is but boy is it good. Salty licorice, soft ice-cream and the memory of it just makes it a perfect treat… well, to be had maybe once a year or two. 

17 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.