Apr
4

Sisustusjuttuja ja villiyrttejä

by Sofia   -   in Interior design

Viikko kääntyy taas viikonlopun puolelle. Onko sinulla jotain kivoja suunnitelmia? Me ajattelimme ottaa viime viikonloppuna huolletut polkupyörät ajoon. Kypärät päähän ja vauhtia alle! Haaveissa olisi myös pieni päiväretki katsomaan vähän hevosia, koska Purkka on ollut kovin innostunut hepoista viime aikoina.

Koska sisustusjuttuja toivotaan usein, niin kuvasin vähän täällä kotona. Tältä näyttää tällä hetkellä olohuoneessamme kun vaaleanpunaiset herukan kukat ovat asettuneet taloksi. Nuo ihanat oksat ovat Inbloomista. Ruokasalissa magnoliat ovat jo tiputtaneet kauniit kukkansa, niiden tilalle on tullut kevään vihreät lehdet. Nämä taas ovat kukkineet jo pitkään ja tuoksuvat aivan ihanalta. Tuoksu on makeahko, metsäinen ja suloisen kesäinen.

Saimme vihdoin viime vuoden puolella hankittua kattovalonkin olohuneeseen. Valaisin on S.A.L.I.sta ja se toimii himmentimellä. Talven iltoina ja aikaisina, mutta pimeinä aamuina kattolamppu on kyllä ollut hyvä lisä! Nyt valoa alkaa taas olla jo herätessä ihan riittävästi ulkonakin. ( Sain jopa melkein koko lampun rajattua kuvaan mukaan…)

Sisustusaiheesta puheenollen, sain ystävällisen kutsun Pentikin järjestämään bloggareiden iltaan viime viikolla. Tilaisuus oli kauniisti järjestetty ja Pentikin Punavuoressa sijaitsevat toimistotilat uskomattoman kauniit. Suuret loft- huoneiston ikkunat avautuivat Helsingin kattojen ylle. Tilassa oli esillä tulevaa kesää, sitä seuraavaa syksyä ja joulunkin tunnelmiin oltiin jo päästy. Kesäksi kauniita turkoosin, sinisen ja keltaisen sävyjä Lasse Kovasen suunnitteleman Palma malliston nimissä ja syksyksi on tiedossa Pihlaja niminen sarja jonka mm. kauniin oranssit sävyt yhdistettynä harmaan kanssa tuntuvat varmasti ensi syksynä houkuttelevilta. Pihlajan on suunnitellut Liina Harju. Kolmantena suunnittelijana toimii Minna Niska-Kangas joka on mm. suunnitellut ensi jouluksi kauniin kultaisen ja juhlavan malliston. Pentikin tyyli on monille varmasti tuttu ja kuten he itse sitä kuvailivatkin on se modernin ja kotoisan skandinaavinen. Valikoimissa on sisustusjuttuja huonekaluista saippuoihin ja pyyhkeistä astioihin ja kaikkea siltä väliltä. Parasta Pentikissä on mielestäni kuitenkin se Suomalaisuus. Pentik on perheyritys Lapista ja nyt toisen sukupolven johdossa. Kaikki keramiikka ja kynttilätuotteet valmistetaan ja suunnitellaan Suomessa. Miten mahtavaa! Mielestäni on hienoa, että suunnittellaan kotimaista tuotantoa kotimaan markkinoita silmällä pitäen.

Tilaisuuteen liittyi myös toinen ihana juonne, nimittäin Sami Tallberg on tehnyt Pentikin kanssa yhteistyössä keittokirjan Villiä ja Valloittavaa. Hän oli myös paikan päällä laittamassa meille aivan erinomaisen, kepeän illallisen. Sami tunnetaan erityisesti villiyrttien ja muiden villiruokien asiantuntijana, puolestapuhujana ja tietenkin erinomaisena kokkina joka hyödyntää niitä työssään. Saimme kysellä aiheesta, kuunnella hauskoja tarinoita ja tosiaan nauttia herkkuja. Alkuun saimme herkulliset drinkit, kuohuvaa mustikka-mesiangervojuomaa ( eikö kuulostakin ihan joltakin mitä Tiheikön väen tyypit joisivat!). Ilalliseksi Sami oli valmistanut kahta eri salaattia, ensin koivumahlassa marinoiduista maa-artisokista ja timjamista valmistetun raikkaan annoksen jota piristi myös ruohosipuli. Toinen salaatti oli upean oranssi. Sen raaka-aineina olivat mm. kallioimarteella maustettu porkkana, basilika, auringonkukan siemenet ja ohra. Molemmat olivat erinomaisia. Salaattien kanssa saimme Tertin Kartanon näkkileipää ja Saloniemen juustolan Syrjähyppyjuustoa. Suosittelen kokeilemaan ( pitäisi löytyä ainakin Hietaniemen hallista ja Ruohonjuuresta). Jälkkäriksi oli vielä Pentikin Diva-lasikulhoihin tehtyä väinönputkivanukasta, punajuurihunajaa ja mehiläisten keräämää siitepölyä. Annos oli kaunis. Lasiset rasiat on suunniteltu mm. sormisuolalle, mutta tähän ne sopivat aivan ihanasti ja itseasiassa ne kävisivät mielestäni vähän romanttisemmalle kampauspöydälle myös pieniksi korurasioiksi. Lopuksi sai vielä maistella pakuri “kahvia” tai ruusunjuurijuomaa jota itse maistoin, se oli kuin hennosti ruusun tuoksuista mietoa jääteetä. Joimme myös koivun mahlaa ruokajuomana viinin lisäksi. Saimme kirjat mukaamme tilaisuudesta joten ehkäpä aiheesta kuulette vielä reseptin tiimoilta. Ainakin tuon väinönputkivanukkaan ohje löytyi kirjasta. Kiitos Pentikille hienosti järjestetystä illasta ja kutsusta tilaisuuteen.

Näiden kuvien myötä toivotan sinulle kevään tuoksuista ja rauhaisaa viikonloppua!

Lattemamma

I wanted to wish you a lovely weekend and show a few photos of these wonderful branches that have taken over our living room. They have a subtle sweet scent with a hint of earthiness. They actually smell a bit like a flower garden after a summer rain. Ooh, that sentence makes me miss summer so much. It´s a good thing we are already in April, the pier has been fixed at the summer house and soon, oh so very soon we are sitting on a boat on our way there. Not too many weeks to go anymore. Have a great weekend and make memories that will make you smile when you are old… or next week!

p.s. Just a thought; if sometimes other peoples lives on blogs, Facebook or Instagram look “picture perfect” compared to yours, it´s because they are just that, perfect in a picture in that moment. Thats all. Nobody´s life is a picture and nobody´s life is perfect ( and all for the better that way). Let´s enjoy them anyways, who needs perfect!

8 COMMENTS
|
45,384 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ Sisustusjuttuja ja villiyrttejä „
May Yerolemou, on April 4, 2014

Beautiful and your PS is beautifully put. Have a lovely weekend. Olympia_grace Xx

Sofia, on April 5, 2014

May, thank you so much <3. And you too!!!

Lumo, on April 4, 2014

Ihanat oksat!

Olin viime keväänä eräässä blogitilaisuudessa jossa Sami oli kokkailemassa. Sain kipinän villiyrtteihin ja meillä syötiinkin pitkin kesää ruusun terälehdin koristeltua salaattia, horsman nuppuja, ketunleipää… Niitä löytyy hyvin ihan muutaman kilometrin päästä Helsingin keskustasta, kunhan ei ihan teiden varsilta kerää.

Jutellessa kävi ilmi, että Sami asuu parinsadan metrin päässä ja keräilee villiyrtit ihan kotikulmilta. Kyselin häneltä tarkempia paikkoja, mutta hän vastasi aika epämääräisesti. Taitavat villiyrttien kerääjät olla samanlaisia kuin sienestäjät; parhaita apajia ei muille paljasteta.

Sofia, on April 5, 2014

Lumo, no niin se sitten taitaa olla. Senkin kelmit villiyrtteilijät ;)! Kyselin vähän mitä kesällä voisin löytää saaresta. Ainakin ruohosipulia meillä on , mutta kuulemma merikaaliakin saattaisi löytyä ja se on hänen mukaansa super herkullista. Jännä nähdä mitä löydän kallion koloista kun kesä tulee…

Born Grown, on April 6, 2014

Todella kauniita kuvituksia on blogisi täynnä. 🙂

Löysinkin jo ihania herkkuja Norpan blogista!

Aurinkoista alkavaa viikkoa teidän perheelle!

Born Grown

Sofia, on April 6, 2014

Kiitos Born Grown ja samoin sinne!

Ita, on April 7, 2014

Oh so refreshing!
And the baby memory dome is so heartwarming…

Sofia, on April 7, 2014

Thank you Ita, glad you liked it!

Leave a comment
name
email
url
message