Cooking

Pinaattikeitto

Kaikista maailman ruuista Hattara toivoo usein kysyttäessä joko tuorehernekeittoa tai pinaattikeittoa. En pane tätä lainkaan pahakseni, koska molemmat on maailman helpoin ja nopein valmistaa, sekä kaikenlisäksi edullisiakin. Lapsiperheen arkiruokaa parhaimmillaan. Tuorehernekeiton reseptin ( surkeine kuvineen, argh) löydät täältä. Pinaattikeitto ei ole tuota hernekeittoa vaikeampi homma.

Pinaattikeitto

200 g tuoretta (luomu) pinaattia

1 l (luomu) kevyt- tai täysmaitoa ( tai vuohen raakamaitoa)

50 g (kirnu)voita

4 rkl vehnäjauhoja

1 tl suolaa ja 1 tl sokeria

ripaus valkopippuria ja muskottipähkinää

lisäksi keitettyjä kananmunia ( 5 minuutin munat ovat täydelliset sopan kanssa)

1. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta sekoittaen.

2. Lisää hiljalleen maitoa koko ajan hyvin sekoittaen ( ettei synny paakkuja).

3. Pesaise pinaatit ja silppua ( silppuan ne ihan saksilla). Anna kiehua muutama minuutti ja mausta soppa. Itse soseutan sen vielä sauvasekoittimella, mutta jos pinaatit on silputtu ei sitä tarvtse välttämättä tehdä. Tarjoile keitetyn kanamunan kanssa.

Muna on hieman liiankin kypsä minun makuuni tässä kuvassa, mutta en sentään keittänyt uusia munia täydellisempää kuvaa varten.

Sellainen soppa syntyi tänään, yhtä nopeaa kuin pakastekeittokuution sulattaminen kattilassa! Teille tuorehernekeiton ystäville vinkkinä, että sinne sekaan voi ennen soseuttamista lisätä esim. avocadon ja vähän tuoretta minttua. Lisää hyviä rasvoja koko perheelle ja se tuo hieman lisää kermaisuutta koostumukseen.

Lattemamma

This is a recipe for a classic Finnish soup made with milk and spinach. It tastes a lot better than it sounds or looks like! We serve ours with the traditional addition of a boiled egg ( I think I´m making it sound worse every minute). If you would like the recipe please leave a comment below and I´ll translate. I promise, it´s really delicious…

p.s. Kuvissa näkyy uudet kesäisen sävyiset keittiöpyyhkeet. En ole mielestäni mikään himoshoppailija, mutta jostain syystä viime kuussa ostin meille 5 uutta keittiöpyyhettä. Juuri sopivia sattui vaan kohdalle. Näissä kuvissa näkyy niistä kaksi, yksi oli sitruunakuppikakkujen kanssa kuvissa ja kaksi aivan ihanaa valkoista ( jotka olivat kalapuikkojen kanssa kuvissa) löysin Vanhankartanon loppuunmyynnistä. Ei mitään taloudellisia super sijoituksia, mutta sitäkin tarpeellisempia, pari vanhaa joutaa kyllä jo kierrätykseen pinttyneine tahroineen.

8 Comments

 • Susannaf

  Kiitos taas hyvältä kuullostavasta arkireseptistä Sofia! Teen itse aina pinaattikeiton mutta tänään kokeilen kyllä sinun versiotasi. Varsinkin tuon avocadon lisäämistä haluan testata. Meillä tyttöjen herkkua tämäkin vihreä ruoka;)

 • Paula

  Hei Sofia,

  Onpas mukava seurata kaunista blogiasi. Sinulla on aikamoisen erilainen tyyli mitä esimerkiksi sisustamiseen tulee, mutta on ilo lukea postauksiasi. Täältä saa inspiraatiota muun muassa ruoanlaittoon ja leipomiseen… Kiitos! On myös hauska lukea tyttöjen jutuista, meillä kun pyöritellään rusettien ja hamosten sijaan nappiksia ja fudispalloja (= kolme poikaa :-))…

  Mukavaa kevättä Suomeen Ruotsista!

 • Eeva

  Kiitos taas kivasta reseptistä! Meille tuo sinun tuorehernekeitto on muodostunut jo vakkariksi, jota lapset aika ajoin kyselevät 🙂 Tätä pinaattikeittoa täytyy siis ehdottomasti testata!!

 • Ansku

  Kiitos taas reseptistä! Testasin tätä heti eilen ja tykkäsin kovasti!! Tuoreen ruisleivän kanssa oli täydellistä 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.