Apr
10

Doing it for the kids

by Sofia   -   in Good things for kids

Muutama viikko sitten päätin pitää tyttöjen kanssa pitkän viikonlopun. Perjantaina oli kotipäivä ja halusin keksiä jotain kivaa puuhaa meille. Kävimme vähän läpi vanhoja vauvaleluja joilla ei enää meillä leikitä. Valitsimme joukosta sellaiset joita oli käytetty hyvin vähän joten ne olivat siistit ja hyvässä kunnossa. Pakkasimme lelut kassiin ja suunnistimme Töölöön. Sinne on nimittäin avattu liike nimeltä Marskin Muksut jonne kuka tahansa voi viedä hyväkuntoisia leluja, kirjoja ja vaatteita yms. tai käydä ostamassa itselleen sopivia second hand- juttuja. Marskin Muksujen tuotot menevät Mannerheimin Lastensuojeluliitolle Uudenmaanpiirille ja ohjautuvat lapsiperheiden auttamiseen kotimaassa. Marskin Muksuilla on myös verkkokauppa jos haluat tehdä ostoksia muualta Suomesta. Lapsille tällainen “auttaminen”, jostain omasta ( ehkä jo tarpeettomaksi käyneestä) luopuminen, tuntuu konkreettiselta ja sitä on helppo ymmärtää ( toisin kuin rahasummia joita me aikuiset hallitsemme hieman paremmin). Lahjoituksia voi toki kukin tehdä itselleen mieluisaan kohteeseen ja niitähän löytyy vaikka millä mitalla. Meille Mannerhemin lastensuojeluliitto oli jo entuudestaan tuttu, ( olemme käyneet useampana vuonna heidän järjestämällään kirpparilla Lauttasaaressa jossa mm. ystäväni Laura on ollut myymässä ja viime vuonna tytöt olivat myös mukana heidän järjestämässään hyväntekeväisyysnäytöksessä) joten kohde tuntui tällä kertaa sopivalta.

Kiitos teille kaikille kivoista kommenteista taas tällä viikolla, vastailen niihin piakkoin, kunhan viikon työosuus on taas ohi! Meillä on täällä muuten yksi pikkutyttö ihan tulisilla hiilillä. Hän on nimittäin kutsunut serkkunsa meille yökylään viikonlopuksi. Iltasatukirjat on jo valittu valmiiksi, minua on briiffattu serkun lempiruuista joita täytyy tarjota ja ohjelmaa on muutenkin suunniteltu kovasti. Ensimmäinen yökylävieras on kyllä jännä paikka pikku emännälle. Purkka ei taida oikein vielä ymmärtää yökyläilyiden päälle. Missä iässä teillä on ollut eka yövieras? Serkkutyttö on niin läheinen ja tuttu, että tuntuu kyllä melkein omalta, joten “vieraasta” ei ihan ole kyse.

Iloista päivää sinulle!

Lattemamma

Couple of weeks ago the girls and I went through their old baby toys and selected a few ones that had not been used so much and therefore were in good condition. We packed them in a bag and took them to a charity shop that sells used children’s clothing, toys and such to help families in need in Finland. I´m well aware there are many charities that need help, this time we chose this one as the idea was to do something with the kids. I think it´s important for them to learn to give and help too. It makes kids feel good like it does us adults. And I hope you understand I don´t write about this to get any “well done´s” as charity is and should be part of our lives if we can help. I´m writing about it because the girls really liked this project and I thought you might want to try something similar with your kids.

p.s. Tiedän, että apua tarvitsevia kohteita on maamme ja koko maapallo täynnä, eikä tarkoitukseni ole mitenkään “huudella” täällä hyväntekeväisyysasioista ( sellaisia tuskin kukaan meistä kiitoksen toivossa tekee), mutta tämä oli mielestäni niin kiva yhteinen juttu lasten kanssa, että toivon sen innostavan jotain muutakin ottamaan myös välillä lapset mukaan tällaisiin pikku projekteihin. Meidän tytöt ainakin osallistuivat innoissaan.

 

16 COMMENTS
|
6,543 VIEWS
|
Partager sur Facebook
16 comments on “ Doing it for the kids „
ritsku, on April 10, 2014

Mun tytöt on 4v ja 2v ja serkku 3v, kuka ollu ihan pienestä asti meillä aina yökylässä, lapset tykkää ihan hirveesti, se on aika hauskaa. Mutta me myös nähdään joka päivä niin siksi on onnistunu, meillä se on kun menisi omaan kotiin, menee sitte mummille tai tädille 🙂

Sofia, on April 14, 2014

ritsku, vähän on meillä sama, mummille ja ukille mennään melkein kuin omaan kotiin yöksi, eikä kyllä nytkään yövierasta jänskännyt meillekään jäädä, lähinnä olivat tytöt innoissaan! 🙂

Ita, on April 10, 2014

Well done!

Sofia, on April 14, 2014

Ita 😉

Karkki, on April 10, 2014

Kiitos Marskin Muksut vinkistä! Täytyy joku päivä pitää vähän lyhyempi työpäivä ja käydä tutustumassa.

Olen samaa mieltä, että tavaroiden läpikäyminen ja niiden vieminen “kierrätykseen” on mukavaa tekemistä lasten kanssa. Meidän perheen kevään teema on kierrätys. Ollaan käyty viemässä vanhoja tavaroita Kierrätyskeskukselle, käyty Sortti-asemalla ja lajiteltu leluja sekä vaatteita yhdessä lapsen kanssa. Leluista käyttökelpoiset on sitten lahjoitettu eteenpäin mm oman päiväkodin pienten puolelle.

Ensimmäinen yövieras – voi sitä kikatuksen määrää mikä teidän kodin valtaa! Ihanaa 🙂

Sofia, on April 14, 2014

Karkki, aivan ihana idea pitää jotain teemaa ja toimia sen mukaisesti. Ja mikäs tuon tärkeämpi teema!

Hanna, on April 10, 2014

Meillä on ollut sama periaate lapsilla jo pienestä pitäen että he valitsevat leluistaan ne joita eivät enää tarvi ja viemme ne sitten kierrätykseen. Tämä on esitelty suurinpiirtein sillä tavalla, että maailmassa on paljon lapsia joilla ei ole leluja ja jos voitte jostain luopua niin nämä tavarat toimitetaan sellaisille lapsille. Käytännössä olemme vieneet tavarat esim. Fidaan. Vanhat vaatteet laitetaan joko UFF:iin / muualle kierrätykseen tai myydään pois.

Yökyläilystä: molemmat lapset ovat olleet isovanhemmilla ihan vauvasta lähtien yökylässä (ei kovin usein kuitenkaan mutta joskus) ja viime kesänä 10 v koululainen oli ensimmäistä kertaa kaverilla 2 yötä. Hyvin oli mennyt mutta takaisin tuli erittäin väsynyt tyttö 🙂

Sofia, on April 14, 2014

Hanna, jotain samantapaista mekin tytöille sanoimme. Ja voin kuvitella, että nuo vähän vanhemmat lapset jaksavat valvoa kikatelessa pidempäänkin :).

Tuplamamma, on April 10, 2014

MLL:n kirpparilla myymättä jääneet tavarat voi lahjoittaa Marskin Muksuille. Kuljetuskin hoituu!

Sofia, on April 13, 2014

Tuplamamma, näppärä juttu!

HannaK, on April 10, 2014

Me pakkasimme varastoon syksyllä leluja, joita emme halua jättää muistoiksi ja joilla ei enää leikitä. Nyt keväällä lapset halusivat lelut takaisin, mutta kauaa ne eivät kiinnostaneet. Joten viemme niitä allergiasairaalaan (jonka “asiakkaita” olemme) sekä ensikoteihin. Koska osa leluista toimii pattereilla, niin olen ajatellut hankkia läjän paristoja, jotta leluista olisi iloa pitkäksi aikaa.

Sofia, on April 13, 2014

HannaK, ihana idea ostaa leluihin myös paristot!

Saija, on April 14, 2014

Kiitoksia Lattemamma ja Tytöt lahjoituksesta MLL Uudenmaan piirin Marskin Muksuihin. Kun tuote lahjoituksen Marskin Muksuihin, niin teette todella hyvää. Myymme hyväkuntoiset vaatteet & lelut ja tuotto menee MLL Uudenmaanpiirin toimintaan mm. perhekummityöhön. Siistien kaappien ja kierrätyksen lisäksi saa hyvän mielen. Laita hyvä kiertämään. Kiitos Lattemamma ja muut. Olette ihania! t. Saija Toropainen MLL Uudenmaan piirin pj

Sofia, on April 14, 2014

Kiitos Saija itsellesi kun teet jatkuvasti hyvää työtä muiden eteen!

Laura, on April 14, 2014

Just oltiin lauantaina MLL:n kirpparilla myymässä ja osa myymättömistä lahjoitettiin Marskin Muksuille.

Kirppari on kyllä jokakeväinen must. Ensi vuonna saankin laittaa jo kiertoon uuden vauvan ensivaatteita, iik.

Sofia, on April 14, 2014

Laura, iiiiikkkkk!!! 😀 Ja harmi kun ei tänä vuonna päästy moikkaamaan…

Leave a comment
name
email
url
message