May
5

Brunch time

by Sofia   -   in Party planning

Vietimme viikonloppuna rakkaan ystäväni polttareita ja juhlinnat alkoivat brunssilla luonamme. Ystäväni rakastaa New Yorkia ja jo edesmennyttä Pastis-ravintolaa, joten se oli brunssin inspiraationa. Tässä muutama kuva brunssilta jos haluat katsoa, reseptejä sitten paremmalla ajalla…

Belgialaisia vohveleita. Sain vihdoin tarpeeksi hyvän syyn hankkia jo kauan himoitsemani Belgialaisen vohveliraudan jolla vohvelit voi paistaa suoraan kaasun päällä. Muutaman harjoitussatsin jälkeen suhteellisen täydellinen reseptikin taitaa olla löytynyt.

Luomu vaahterasiirappia New Yorkin osavaltiosta.

Eggs royale, eli kylmäsavulohi toastit joiden päällä on uppomuna ja hollandaise kastiketta. Oma suosikki brunssiruokani.

Eggs Benedict, tällä kertaa luomu kalkkunapekonilla.

Super herkullista granolaa, eli muromysliä ja Kreikkalaista jugurttia.

Ekbergin croisantteja ja itsetehtyjä mansikka muffinseja, joissa on kivasti rapsakka murupinta. Ohje tulossa jossain vaiheessa, näitä nimittäin tehdään toistekin.

Täydellisiä luomugreippejä hieman epätäydellisessä kuvassa.

Superherkullisia vihersmoothie shotteja, joissa oli mm. avokadoa, banaania, kookosmaitoa, spirulinaa, minttua ja sitruunaa. Väri ei houkuttele, mutta maku oli loistava! Taustalla myös vihreää parsaa joka sopii erinomaisesti eggs royalien seuraksi.

Bellini ja mimosa baari jossa sai itse sekoitella mieluisensa kuohuviinidrinkin joko appelsiinimehun tai persikkanektariinia kanssa.

Lisäksi oli nyt drinkeissä todella ajankohtaisia yrttejä, tällä kertaa timjamia ja rosmariinia. Sekä tietenkin vadelmia.

Laseihin kirjoitin kaikkien nimet valkoisella lasitussilla ( Granitista), jotta ei mennyt juomat sekaisin.

Sitruuna-jäävettä ja Ahvenanmaalaista omenamehua. Tarjolla oli tietenkin myös cappuccinoja yms.

Polttarisankarin lempikukka on valkoinen lilja joten hankin niitä ison kimpun. Ostin sen jo ennen vappua, mutta kukat olivat auenneet vasta polttaripäivää seuraavana aamuna.

Polttarit jatkuivat brunssin jälkeen iloisissa tunnelmissa seuraavaan aamuun saakka muualla.

Hurjan hyvää alkavaa viikkoa!

Lattemamma

Some pictures from a bachelorette party brunch I hosted at our home. My friend loved Pastis restaurant and their brunches in New York so that was my initial approach to the brunch. The menu included Eggs Benedict ( with organic turkey bacon), Eggs Royale, Belgian waffles with organic maple syrup and fresh berries, Strawberry streusel muffins, Croissants, grapefruit, Green smoothie shots with spirulina, Chunky flax granola with Greek yoghurt and a Bellini and Mimosa Bar with herbs and raspberries. We had cappuccinos too. Everything turned out really well and I had a lot of help from all my friends. What a fun day ( and night). Now I wish you a great start for your week!

 

 

 

 

 

14 COMMENTS
|
12,040 VIEWS
|
Partager sur Facebook
14 comments on “ Brunch time „
Aava, on May 5, 2014

Voi miten kaunis brunssi. Maanantaiaamun paras hetki on kyllä sinun blogisi kera ison latten, kiitos siitä. Ihana inspiroitua kauniista kuvista heti alkuviikosta.

Sofia, on May 5, 2014

Voi kiitos Aava! <3

Emma, on May 5, 2014

Upea brunssi! Olipa ihanaa aloittaa maanantai-aamu näin kauniiden kuvien katselulla. 🙂 Ihania nuo belgialaiset vohvelit. Olen myös himoinnut belgialaista vohvelirautaa, mutta vielä sellainen ei ole vastaan tullut.

Kaunista viikkoa!

Sofia, on May 5, 2014

Kiitos myös Emma <3!
p.s. vohvelirauta on Chez Mariuksesta ja käy kaasun lisäksi myös tavalliselle liedelle. Ihan huippu laite! Seuraavaksi testaan suolaisia vohveleita sillä ( ricotta-spicy kale resepti jonka bongasin Pinetersetistä houkuttelee...) 🙂

Marja, on May 5, 2014

Voi miten ihanasti päivä voi alkaa! Luumupuu kukkii pihalla ja edessä høyryävä kuuma latte ja blogisi tarjoaa ihania hetkiä, kiitos:)

Sofia, on May 5, 2014

Kiitos Marja! 🙂

Anis, on May 5, 2014

Ihanan näköinen brunssi! Kysyisin mistä tuo granola on vai teitkö itse?etsin täydellistä granolaa 🙂

Sofia, on May 6, 2014

Moi Anis, tuo granola on Whole Foodsista New Yorkista ( chunky flax), mutta teen myös itse. Ohjeeni löydät täältä.

Ita, on May 5, 2014

Wow!!! Fabulous! Just fabulous!

Sofia, on May 6, 2014

Thank you Ita :)!

Tuplamamma, on May 5, 2014

Nam mikä brunssi! Olisiko sinulla vinkkejä mistä Helsingistä saisi vastaavanlaista? Yleensä brunssit ovat “buffalounaita”… Sunnista sentään saa brunssilla kananmunaherkkuja – mielestäni olennainen osa brunssia!

Sofia, on May 6, 2014

Tuplamamma, ei kyllä ole, valitettavasti. Mutta hyvä brunssi ( ihan erilainen tosin, mutta ei mikään “lounas”) oli Mille Mozzarellessa. Itsekin ihmettelen välillä miksi brunssit ovat yleensä niin lounasmaisia, kysehän on kuitenkin täyttävästä myöhäisestä brekusta ( joo aamiaisen ja lounaan sekoituksesta, mutta mielestäni siihen kuuluu siis kuitenkin aamiaismaisemmat ruuat kuin perus lounasjutut).

Vanillarose, on May 6, 2014

Oi miten herkullisen näköisiä leipiä ja muutoinkin upean näköinen brunssi. Ihana idea tuo mimosatarjoilu, mistä olet löytänyt noin kauniita karahveja? Kalkkunapekonia oli aikoinaan aika yleisestikin kaupoissa, nykyään en ole löytänyt sitä enää mistään, olisiko vinkkiä mistä sitä saisi?

Sofia, on May 8, 2014

Vanillarose, karahvit olen hankkinut tuhat vuotta sitten Salista. Ja mitä sille kalkkunapekonille kävi?! Ihan mälsää, enkä myös tiedä mistä saa. Nämä ostin työmatkalta.

Leave a comment
name
email
url
message