Jul
2

White Baby Shower

by Sofia   -   in Party planning

Järjestin viime sunnuntaina rakkaalle ystävälleni baby showerit kotonamme. Ystäväni asuu Lontoossa, joten oli ihanaa kun todella moni pääsi tapaamaan häntä pitkästä aikaa ja näkemään vielä vauva-masun ennen kuin sen aika on ohi. Ystäväni ei ole mikään super söpöstelijä ja halusin järjestää hänen näköiset juhlat, joten valitsin teemaväreiksi elegantin valkoisen ja harmaan yhdistelmän vaikka vauvan sukupuoli olikin jo tiedossa. Muutenkin juhlat olivat enemmän aikuismaiset, eikä juhlissa tällä kertaa nähty pupuja ja baby bodeja tai vauvanvaunuja. Sophie-kirahvi sen sijaan on niin elegantti ranskalainen lady, että pääsi juhliimme mukaan. Kuvateksteissä hieman tarkemmin juhlista. Taas hirmuinen määrä kuvia, toivottavasti jaksat katsoa ne läpi!

Last Sunday I organized a baby shower for my dear dear friend in our home. I wanted to go for a bit more elegant flare instead of cute and fuzzy as I think it reflects her style much better. So this time there were no bunnies or baby onesies or pastels but instead I went for a white and gray color scheme and the only cutie included was the lovely french giraffe Sophie. I wanted to incorporate some summer feeling to it and added a fresh touch with white and green flowers and luscious red berries. Here are some photos ( well a hundred I guess) from the baby shower if you would like to see…

The best summer dessert there is. A Pavlova. I´ve been asked for my recipe many times so I will be sharing it on the blog soon. 

Dessert first ( only in photos…).

The pretty candies are from the Sweetheart candy shop.

Honey Panna Cotta´s (recipe from Amy Atlas).
Hunaja panna cottien reseptin löydät blogistani täältä. Ihanat harmaa-valkoraitaiset kupit sain juhlia varten Happy Mondaysta, niinkuin muutakin harmaa valkeaa rekvisiittaa. Ne olivat juuri täydelliset tähän tarkoitukseen.

These lemon-thyme squares were d-e-l-i-c-i-o-u-s.
Timjami-sitruunaruudut olivat uusi kokeilu ja saivat erinomaisen vastaanoton. Näiden resepti tulossa blogiin! Olivat omasta mielestäni ihan älyttömän hyviä!

Toasted coconut covered pina colada marshmallows.
Paahdetulla kookosella päällystetyt pina colada-vaahtokarkit onnistuivat erinomaisesti. Vaahtistenkin reseptiä on toivottu monesti, ehkäpä jossain vaiheessa. Itse käytän reseptiä jossa on ulkomaiset mitat ja asteet ja koska puuha on niin tarkkaa, on ohjeen kääntäminen hieman kestänyt. Muutenkin suosittelisin lukaisemaan läpi vaahtiskirjan vinkkeineen ennen kuin ryhtyy namuja tekemään. Mutta ehkäpä joskus paremmalla ajalla paneudun tähän.

Simple lanterns were enough for creating “baby spirit” to the shower.
Nämä ihanat “Baby” paperilyhdyt joissa voi polttaa tuikkuja ovat täältä. Niitä saa eri kirjaimilla, numeroilla, kuvilla tai ilman mitään. Nämä sopisivat hyvin myös häihin tai vaikkapa ristiäisiin. 

The dining table was full of salty bites…

Malted bread and gravad lox with butter and dill. The most simple but best dish there is. I had a friend helping me arrange the party and she came in the morning with the freshest salmon from the market hall and many bottles of bubbly. She rolled her sleeves and just started helping. When the guests were arriving I was still taking last minute photos and she was handing out glasses of sparkling and taking peoples umbrellas to the bathroom. I love people who just take control and start helping without asking too many questions ( I´m probably nothing like that). She made my part as the hostess very easy and I´m truly grateful!

I found a picture of fish roe toasts from Pinterest and really wanted to include them to the party. I loved these salmon roe and chives flowers.

Rye bread with an avocado and lemon mousse, smoked salmon and capers.

We had a simple mixed green salad with pear and toasted nuts and seeds topped with a garlic-balsamic vinegar. The combination of sweet pear and crunchy and a bit salty nuts is really good and a bit unexpected.

The future mama loves mozzarella so I found a pasteurized buffala mozzarella. We drizzled some truffle oil and salt and pepper on it and served it with cherry tomatoes and basil on the side.

The gray and white striped paper bags are from here. I initially thought of using them for party favors but as you will see, they needed no wrapping so I ended up using these for the strawberry bread ( from sis.deli in Helsinki) we served. I liked them like this and they brought the color scheme nicely to the main table as well.

Plenty of pasteurized cheese. I added little flags on them telling which cheese is which and where they are from.

Sparkling served with a straw for a girly feel this time. Straws from here.

The glasses waiting to be filled. We had a bit bigger shower. Plenty of glasses already missing from this photo.

I love the bottle of this pink lemonade. I wish they had the smaller bottles in Finland too. But we served these as our non-alcoholic choice together with iced water and coffee and tea.

Her favorite flower ( if you remember they are also the favorite flower of my friend whose bachelorette party I arranged a while back. My friends have great taste!).

The simple big white honeycomb paper flowers were also from Happy Monday. I loved the look of these and they made the party decor festive without being too frilly.

Hi, that´s me! I´m not the mama to be even though my shirt really makes me look like one in this weird position. Just for the record before you start asking… I loved these flowers that I´m now planting on the island somewhere. They will bloom many years ( or should but that remains to be seen with my green thumb). And they have a great scent!

Vaippakakussa oli ihania aarteita, kuten super pehmoinen egyptiläisestä luomupuuvillasta valmistettu pieni Under the Nile ensinukke ( voin hyvin kuvitella, että tällainen pehmeä ja suloinen riepunukke olisi vauvan ensimmäinen tärkeä lelu ja unikaveri, itse ihastuin täysin), lasinen Lifefactoryn pikkututtipullo ja Milestone babykortit. Näistä korteista lisää pian.

Koska en halunnut tehdä vaippakakusta valtavaa ( ulkomailla asuvat eivät ehkä tarvitse mukaansa montaa paketillista vaippoja), eivät kaikki siihen tarkoitetut lahjat ihan mahtuneet kakkuun. Niinpä tein lisäksi lahjakorin jossa oli kaikki omat suosikit, eli Sophien luomukosmetiikkaa, Sophien kirahvi ( Hattaran lemppari), sekä Sophien pururengas ( Purkan lemppari) sekä Sophie luonnokumipallot joita voi tutkiskella ihan vauva ja joilla voi taaperoiässä leikkiä. Luulen jotenkin, että pallot saattaisivat olla myös perheen koiran mieleen. Sophien tuoksu nimittäin on ollut joidenkin ystäviemme koirien mielestä vastustamaton…

All the guests got these organic Sophie Le Girafe skincare starter kits as a party favor. I´m a huge fan of their products. Love the packaging and the actual products too. These include travel sized hair and body wash, baby oil, body lotion and face cream. Perfect on the go. ( but oh how it bothers me that the boxes are not in a straight row in this photo)

Thank you for stopping by at this baby shower! We had such a good time just talking, sipping our cappuccinos and sparkling and admiring the future mama´s bump ( she looked amazing in her black 60´s style a-line dress with rounded collars. Very Audrey Hepburn´esque).

Toivottavasti viihdyit näissä juhlissa! Me hyppäämme nyt busteriin ja hurautamme kauppaveneelle hakemaan tuoretta leipää ja jätskille vaikka ulkona tuuleekin melko lailla. Ainakaan ei sada! Sain myös vihdoin ja viimein vastattua teidän ihaniin kommentteihinne!

Lattemamma

Juhlien rekvisiittaa saatu juhlatarvikkeiden Happy Monday- nettikaupasta ( ihan paras valikoima mm. kauniita paperipillejä!) ja babylahjat tulevalle äidille, sekä party favorit vieraille saatu Big Small Companylta jonka nettikaupasta löytyy kaikki ihanat ja käytännölliset lasten tarvike ja kosmetiikkamerkit. Big Small companyn taustalta löytyy myös Sophie La Girafe-luomukosmetiikkamerkin perustajat. Olette huomanneet varmasti blogista, että ovat omia suosikkejani, niinkuin monet muutkin heidän maahantumoistaan jutuista!

p.s. Jos haluat katsoa, miten juhlat lähtevät syntymään, niin täällä on Pinterest tauluni näihin juhliin liittyen. Kerään Pinterestiin fiiliskuvia asioista jotka ovat jo mielessäni juhlia miettiessäni ja kuvia joista saan uusia ideoita. Osassa kuvista saattaa vain olla jokin pieni juttu joka kiinnittää huomioni. Näissä juhlissa halusin yhdistyvän kauniin kesäinen ja rento, vihreää kukissa ja kauden herkullisia marjoja, sekä elegantimpi ja raikas valkoinen ja “läpikuultavuus”. Tein taulusta julkisen vasta juhlien jälkeen, koska ystäväni seuraa minua Pinterestissä ja vaikka hän tiesikin juhlien ajankohda ja lähetti kutsuvieraslistan, niin itse juhlien tyyli ja tarjoilut olivat yllätys.

20 COMMENTS
|
19,531 VIEWS
|
Partager sur Facebook
20 comments on “ White Baby Shower „
Täti Ruskea, on July 2, 2014

Voi miten ihanaa, että olet järjestänyt ystävällesi juhlat ja vielä noin upeat kaikilta osin! Itse odotan nyt viidettä lasta ja jotenkin salaa toivon juhlia 😉 Esikoista odottaessani minulle järjestettiin juhlat, muttei sen jälkeen. Jotenkin ajattelen, että olisi mukava antaa ympyrän sulkeutua tämän “viimeisen” vauvan kohdalla ja pitää juhlat. Moni asia on muuttunut 14 vuodessa. Silloin vuonna 2000 baby showerit vasta tekivät tuloaan. En tiedä, olisiko aivan hullu ajatus järjestää juhlat itse ja kutsua sinne muutamia ystäviä rentoon illanviettoon? Ehkä niin ei ole kuitenkaan tapana. Jotenkin sitä on itse erityisesti tällä kertaa tunteiden vallassa ja herkistämänä, kun yrittää ottaa kaiken irti tämän elämänvaiheen viimeisistä kerroista. Haluaisi naivisti kaiken olevan “täydellistä”, vaikka pelkkä kurkistus nykyiseen arkeen jo osoittaa, ettei se tule olemaan mahdollista. Vilskettä ja vilinää riittää ympärillä, kuten kuuluukin eikä baby blues oikein ole mahdollista 😉

Sofia, on July 2, 2014

Täti Ruskea! Vau onnea!!! Koska teillä on laskettu aika? Aiotteko selvittää sukupuolen etukäteen? Ihanaa!!! Mielestäni ehdottomasti voit järkestää itse juhlan tai toivoa ihan suoraan ystäviltäsi, että järkkäävät jotain. Me olemme toisella kierroksella vieneet aina tulevan äidin yllätys brunssille ja antaneet hemmottelulahjakortin hoitolaan lahjaksi. Amerikassa tokalla kierroksella on tapana kai järkätä showerin sijaan baby sprinkle, ainakin mitä olen juhlien järjestelyblogeja seurannut. Sillä teemalla olisi ihana itsekin keksiä juhlia vaikka itselleen. Voisi käyttää vaikka kirjaimellisesti “sprinklesejä” eli strösseliä teemassa mukana :). Onnea vielä, mikä ihana uutinen!

Laura, on July 2, 2014

Huokaus mitä kuvia, tyylikästä todella. Täti Ruskealle lämpimät onnittelut, olet kyllä kutsut ansainnut! Mielestäni kutsut voi aivan hyvin järjestää itse – mikä olisikaan parempi syy kutsua ystäviä kokoon. Onnellista odotusta!

Sofia, on July 2, 2014

Oi kiitos Laura! <3

Minna, on July 2, 2014

Kiitos ihanista kuvista ja tunnelmasta! Milestone baby cards- ovat olleet mielestani ihana lisa oman vauvan kehityksen seuraamiseen. Hankin ne muutama kuukausi sitten omalle pikkuiselle pojalleni. Odotan innolla mita siis kirjoittelet myos korteista! ( ps. pahoittelen aakkosia) Iloa arkeen!

Sofia, on July 3, 2014

Kiitos Minna <3. Huomenna babykortit.

Täti Ruskea, on July 2, 2014

Kiitos Laura ja Sofia! Onpa hassua paljastaa täällä blogimaailmassa tällaisia uutisia, mutta niin paljonhan monet asiat pyörivät lasten jutuissa 😉 Laskettu aika on lokakuun alussa. Jos se toteutuu, niin meidän perheen seitsemästä jäsenestä viisi on syntynyt syksyllä kuukauden sisällä. Melkoinen synttärirumba siis 😉 Epäillään vahvasti, että meillä on pian viisi poikaa ;)Jos jotain muuta paljastuu,niin hämmästys on suuri. Sain juuri valmiiksi vauvalle neulomani peiton, ensimmästä kertaa valitsin väriksi rohkeasti vaaleansinisen aiempien neutraalien sijaan.

Jenni, on July 2, 2014

Aivan ihanan näköiset juhlat!! ♥ ♥ Ja nuo hopeiset namut olisivat aivan loistavat ystävän juhliin, pitäisikin päästä vihdoin sweetheartsiin käymään 🙂

Sofia, on July 3, 2014

Kiitos Jenni ja hopi hopi, sekoat ehkä siellä 😉

Tuplamamma, on July 2, 2014

Olen katsonut kuvia monta kertaa illan aikana – kerrassaan upean näköistä!! Nämä kuvat tekivät todella minuun vaikutuksen, taisi olla niin oman maun mukaista:-) Onko olemassa näyttävämpää jälkkäriä kuin Pavlova?! Olen muuten antanut noita “hopeisia” karkkeja lahjaksi shampanjan kera. Kauniin näköinen lahja ja maistuva.

Sofia, on July 3, 2014

Voi kiitos Tuplamamma!

Ansku, on July 2, 2014

Voi apua miten upean näköistä!!! Ihan mielettömän hienoja kuvia ja upeat tarjoilut, siis WOW!! Ihanaa ♥ Noita samoja hopeisia nameja oli muuten omissa häissäni tarjolla/koristeena. Tulvii heti muistot mieleen 🙂 Vesi kielellä täällä odottelen taas noita reseptejä.. 😉

Sofia, on July 3, 2014

Kiitos Ansku! <3

Elli, on July 4, 2014

Apua! eihän noita karkkeja melkein kehtais syödä, ihania!

Sofia, on July 12, 2014

Hih Elli, hyvin raaski vaikka kauniita ovatkin 😉

Sailmore, on July 31, 2014

Moikka,

olisko sulla sen pavlovan resepti?

Sofia, on July 31, 2014

Sailmore, laitoin sulle viestiä pikaisemman reseptin saamiseksi jos on kiireellinen koska olen ihan unohtanut, iiks. Mutta laitan tänne blogiinkin kunhan ehtisin vain lomailuiltani 😀

Sailmore, on August 9, 2014

Kiitos!!!!!! 🙂

Sailmore, on September 2, 2014

Moi taas! 🙂

ajattelin tehdä hunajapannacottaa kummilapsen ristiäisiin? Kysynkin, onko tuo enemmän lasten vai aikuisten makuun? lapsia tulee paljon 🙂 ai niin ja mitä jugurttia käytit? sitä ämpärissä olevaa?

Sofia, on September 2, 2014

Moikka Sailmore. Molempien makuun on ollut, kyllä lapsetkin tästä ovat tykänneet. Ja sitä ämpärissä olevaa juggista olen käyttänyt :). Mukavia juhlien järkkäilyjä, ehkäpä näen instassa pari kuvaa? Ja onnea kummiudesta!

Leave a comment
name
email
url
message