Aug
14

Pavlova

by Sofia   -   in Cooking

I promised you a recipe for my pavlova a while ago but forgot all about it. But now I have been reminded and here it goes. For the meringue base I use Linda Lomelino´s recipe as I find it to be just perfect. Crunchy on the outside but not too crunchy to cut through nicely and then it´s nice and chewy on the inside. Perfect for a pavlova if you ask me. You can find her recipe here. To the whipped cream I mix mascarpone cheese and lemon curd. You might also want to add some grated lemon zest and vanilla. I usually make a lot of the topping. So 2 cups whipping cream, a tub of mascarpone ( 500 g) and a jar of lemon curd should do it. Because of the sweetness of the lemon curd it absolutely does not need any extra sugar. I love an old-fashioned berry pavlova but you can top it with almost anything. My favorite is a passion fruit pavlova. I like it´s tanginess with all the sweetness. And this chocolatey malteser version sounds divine too. If you want to make your pavlova extra pretty may I suggest adding some dusting sugar and either some herb leaves ( like mint or basil) or some edible flowers. And there you have it. The perfect pavlova ( for any time of the year not just for summer).

Lupailin teille jo ajat sitten pavlovan reseptiä, mutta sitten unohdin jo koko jutun. Onneksi sain pienen muistutuksen ja reseptini menee siis näin… Käytän marenkipohjiin Call me cupcake -blogin marenkipohjareseptiä. Se on juuri sopivan rapsakka päältä ja sitkeähkö sisältä, mutta leikkautuu kuitenkin kauniisti ja kakkumaisesti eikä murene tuhansiksi paloiksi.  Löydät reseptin täältä. Kermavaahdon ( 2,5 dl) joukkoon sekoitan 250g mascarponea ja puoli purkkia sitruunavoita ( lemoncurd), mutta teen usein tupla-annoksen ja käytän kerralla kaikki purkit loppuun ( mascarpone kun tulee 500 g pakkauksessa). Lemoncurd on niin makeaa, ettei kermavaahto tarvitse lainkaan sokeria. Päälliseksi käy mitkä vain marjat, hedelmät tai namuset. Itse pidän erityisesti passionhedelmä pavlovasta.  Jos saan suositella kaunista viimeistelyä pavlovalle niin ripottelisin marjojen päälle hieman tomusokeria ja koko komeuden päälle vielä muutaman mintun- tai basilikanlehden tai syötäviä kukkia. Täydellistä pavlovaa leipomaan!

Makeaa päivää ihanat!

Have a sweet day!

Lattemamma

p.s. The three tiered pavlova is made from one and a half batches of meringue bottom.

 

7 COMMENTS
|
29,030 VIEWS
|
Partager sur Facebook
7 comments on “ Pavlova „
Marja, on August 14, 2014

Hei! Tarjoilin kesän puutarhajuhlissani Pavlovan “annoskakkuna” Eli tein sen suuriin cup cake-vuokiin. Pikkukakut kohosivat valtavasti uunissa eli olivat “onttoja’ heti kuoren alta. Hajotin kuoren varovasti, täytin tyhjiøn tuoreilla vadelmilla ja vanilje-kermalla ja koristelin jokaisen lautasen muutamalla ruusun terälehdellä, vadelmilla ja tomusokerilla. Ihania elokuun hetkiä sinulle ja perheellesi:)

Sofia, on August 14, 2014

Kiitos Marja! <3

Katariina, on August 15, 2014

Moikka!

Tein juuri viikolla lapsille marenkeja ja vaahtokarkkeja, mutta olisin ollut kiinnostunut sinun vaahtokarkkireseptistäsi. Tekemäni vaahtokarkit kipattiin tomusokerilla ja maissijauhoilla ripotellun voipaperin päälle ja leikattiin sitten paloiksi. Sinun vaahtokarkeissa ei ollut tomusokeriseosta pinnalla ja haluaisin jättää itsekin sen väliin. Vaahtokarkkisi (joita siis oli pop upissasi myynnissä) olivat myös puolipallon muotoisia, ilmeisesti teit ne silikonimuottiin?

Mukavaa viikonloppua,
Katariina

Sofia, on August 18, 2014

Moi Katariina. Käytän tätä reseptiä ja kyllä siinäkin vaahtikset viimeistellään tomusokerin- ja maissijauhon sekoituksella ( ehkä käytän sitä vähän hintsummin tai olivat jo ehtineet pussissa haihtua vähän?). Ja tein ne puolipallot tosiaan silikonimuotilla.

Ansku, on August 18, 2014

Resepti testattu ja voi, tämä oli niiiiin superhyvää!! Sekoitin täytteeksi creme vanillea, passionhedelmää ja mascarponea, koristeena tuoreita hedelmiä. Aivan täydellistä. Kiitos ihanasta reseptistä <3

Sofia, on August 18, 2014

Kuulostaa herkulliselta Ansku!

Katariina, on August 18, 2014

Kiitos Sofia reseptistä!

Leave a comment
name
email
url
message