Nov
6

Baking dreams

by Sofia   -   in Random

Kun olin neljä vuotta kotona lasten kanssa leivoin todella usein. Pidän leipomisesta ihan hirmuisesti ja voisinkin sanoa, että se on lukemisen ja juoksemisen lisäksi lempiharrastukseni. Minulla on aina ollut visio suloisesta omasta pikku leipomo-kahvilasta jota pitäisin. Mutta se on vain epämääräinen unelma. Oikeasti en ehkä haluaisi nousta joka aamu kukonlaulun aikaan leipomaan. Haaveita ja unelmia voi ja pitää silti olla. Jos minulla olisi oma pikkuinen paikkani, muistuttaisi se varmasti paljon Magnolia Bakerya, Mietteä, ehkä ripaus Laduréeta ja annos Peggy Porchenia. No toistaiseksi ainakin leivon vain ihan omaksi ilokseni ja nautin siitä kovasti. Hankin nyt New Yorkin reissulta Magnolia Bakeryn keittokirjan ja tyttöjen kovaa vauhtia lähenevissä syntymäpäiväjuhlissa aion tarjoilla heidän klassikkoaan, vanilja kuppikakkuja vaniljaisella kuorrutuksella ( tietysti vaaleanpunaisena, kuinkas muutenkaan!). Katsotaan saanko yhtä silkkisen samettisen lopputuloksen aikaiseksi.

All these pretty colours on the baking books on my shelves make me happy on daily bases.

Syntymäpäivävalmistelut ovat muutenkin kovaa vauhtia käynnissä ja vaikka aluksi en innostunutkaan tyttöjen toivomasta teemasta ihan hirmuisesti, niin nyt olen jo ihan innoissani ja suunnitelmani alkavat suorastaan rönsyillä. Yritän aina muistaa, että kaikkea en ehdi kuitenkaan tehdä ja yhden asian toteutukseen menee niin paljon kauemmin todellisuudessa kuin miltä se näyttää paperilla. Hankimme aiheeseen liittyvää tarpeistoa aika paljon New Yorkista ja toinen iso “lähetys” tuli Hong Kongista. Enköhän nyt pärjää!

If I had a bakery it would possibly be a mixture of Magnolia Bakery and Miette with a hint of Laudurée and some Peggy Porchen on top. I bought the Complete Magnolia Bakery Cookbook on my visit to New York and I´m going to try to make their classic the vanilla cupcakes with a vanilla buttercream frosting for the girl´s birthday party. With pink frosting of course as it goes well with our theme. I love baking and party planning so I´m in a good place now that the birthday party is around the corner.

Makoisaa päivää,

Lattemamma

15 COMMENTS
|
5,604 VIEWS
|
Partager sur Facebook
15 comments on “ Baking dreams „
Anna, on November 6, 2014

Ihanat unelmat! Itselläni ihan sama haave kahvilasta mutta juuri ne aamuheräämiset olisi iiiiiso miinus 🙂 Pidän tuosta kirjasta paljon, olen samaisen tuonut myös kotiin tuliaisiksi. Allysa Torey osaa kauniit kirjat, ja taitavan bisneksen! 😀

Sofia, on November 7, 2014

Olin muuten Anna yllättynyt, että Alyssa on myynyt Magnolia Bakeryn ja jäänyt nauttimaan perhe-elämästä. Niitä on avautunut tosiaan useampaankin osoitteeseen, mutta onneksi olivat pitäneet vanhan linjan/ tyylin.

malviina, on November 6, 2014

Minäkin leivoin todella paljon kotiäitivuosina. Aina oli uusia mielenkiintoisia reseptejä kokeiltavaksi. Nyt on leipomiset jääneet, ehkä liiallisen sokerinkarttelun myötä. Kotona leipominen tuo ihanan tunnelman ja tuoksun, se ilahduttaa ja jättää hyviä muistoja. Täytynee alkaa taas vaalimaan näitä ihania kotoisia juttuja..

Sofia, on November 7, 2014

Malviina, kyllä kotona leivotut jutut on vaan niin ihania, mutta kun aika on välillä kortilla niin usein se leipominen jää ekana koska vaikka ehtisi leipomaan niin sen jälkeinen siivoaminen ei ehkä enää mahdukaan aikatualuun 😉

Ansku, on November 6, 2014

Ihana kuulla, että joku muukin pitää leipomisesta niin paljon, että se on jo yksi harrastus! Ja voih, lapsesta saakka olen unelmoinut omasta pienestä leipomo-kahvilasta. Ja kuten sinullakin, on tuokin ajatus minulla vain unelma “JOS joskus olisi sellainen pieni kahvila, niin siellä olisi tarjolla näitä ja näitä…” tyylisesti 🙂 Minäkään en välttämättä oikeasti haluaisi herätä joka aamu niin aikaisin, joten hatunnosto niille, jotka sitä tekevät ja antavat meidän muiden nauttia ihanista herkuista 🙂
Täällä jo mielenkiinnolla odotetaan synttärijuhlien jälkeiisä postauksia!! Ihanaa päivää sinulle!
utta se on vain epämääräinen unelma. Oikeasti en ehkä haluaisi nousta joka aamu kukonlaulun aikaan leipomaan. Haaveita ja unelmia voi ja pitää silti olla.

Ansku, on November 6, 2014

…Ja näköjään sähläsin sitten jotain oikein kunnolla, sillä koko tekstini katosi ensin, kun hypin vahingossa toiselle sivulle ja sitten kirjoitettuani tekstin uudelleen onnistuin jotenkin kopioimaan muuta tekstiä jostain kohtaa, ja se tuli mukaan omaan kirjoitukseeni! Olenpas minä kovin näppärä 😀 Pahoittelen! 🙂

Sofia, on November 7, 2014

Hihii Ansku, mulle tuntuu aina käyvän juurikin jotain tuollaista. Ja todella haaveita pitää olla, vaikkakin juuri sellaisia JOS haaveita. <3

Karkki, on November 6, 2014

Synttärisuunnitelua -oih ja voih! Odotan jo kun saamme nähdä kuvia tyttöjen juhlista ja teemasta.

Minulla on (onneksi?) aikaa vielä vajaa pari kuukautta pojan juhliin. Ideoita olen keränyt ja kysellyt pojalta toiveita. Toiveissa on ainakin karkkibaari. Hauska toive lapselta, joka ei oikeastaan itse syö karkkia. Pikkuhiljaa kun pohtii niin ei synny turhaa stressiä ja kiirettä. Onhan oman lapsen juhlien suunnitellu niin kutkuttavan ihanaa ja palkitsevaa <3

Ihanaa lumisadepäivää sinulle.

PS. Sun hyllyssä näkyy kaksi mun lemppari kahvia <3 Varsinkin toinen sopii loistavasti yhteen soijamaitovaahdon kanssa.

Sofia, on November 7, 2014

Karkki, meille on tulossa ehkä vähän samantyyppistä juttua synttäreille :D! Se on muuten jännä että toiset meistä rakastaa suunnittelua ja toiset taas inhoaa yli kaiken… Sinulle <3

Sweety, on November 6, 2014

Onkohan mahdollista että julkaisisit vanilla cupcakesien ohjeen sitten:)
Tykkään blogistasi kovasti, varsinkin just ruoka-ja leivontaohjeista!!

Sofia, on November 7, 2014

Kiitos Sweety ja ehdottomasti voin julkaista!

Johanna, on November 6, 2014

Olen syönyt yhden sinun tekemäsi kuppikakun ja jo sen perusteella uskallan kannustaa sinua kahvilanpitäjän uralle…se oli ihana :-). Itse en pidä leipomisesta enkä leiponut edes lasten kanssa kotona ollessani. Nyt kuitenkin isänpäivänä yritän tsempata ja tehdä vakkarikakkuni, jonka teen aina jos minun on “pakko” leipoa. Sen resepti on ihanan helppo, vaativin osuus on kondensoidun maidon keittäminen ja sekin vain siksi että pitää muistaa että se on kiehumassa kun keittoaika on pari tuntia. Minäkin odotan kovasti postausta tyttöjen juhlista…pieni stressi seuraavista lastenjuhlista alkaa jo hiipiä mieleeni vaikka ne ovat vasta myöhään keväällä.

Sofia, on November 7, 2014

Kiitos Johanna! Ja stressi pois, sähän voit ottaa mut suunnittelemaan ja toteuttamaan lastenkutsut :D!

Johanna, on November 7, 2014

Sofia, oikeestikko?? Joooooooooo!!!!

Sofia, on November 10, 2014

Johanna, jos vaan aikataulut sopii yksiin niin joo. Laita mulle mailia lähempänä :).

Leave a comment
name
email
url
message