Feb
17

Piiitkiä pellaviaaa

by Sofia   -   in Random

Hyvää laskiaistiistaita! Täällä Helsingissä eivät pulkkamäet ole kovinkaan kummoisessa iskussa mutta pullat näyttävät yhtä pulleilta kuin aiemminkin…

DSC_0794

DSC_0805

DSC_0793´1

DSC_0815

DSC_0808

DSC_0827

Tässä  vielä vähän kivoja linkkejä laskiaisen kunniaksi.

Jos sinusta tuntuu, että pulla turvotta masun ja olosta tulee tunkkainen niin kokeile tätä laskiassmoothieta tai tätä laskiaiskakkua. Ei valkoista sokeria, eikä gluteenia!

Miksi laskiaista vietetään?

Ruotsissa laskiaispulla eli semla on saanut uuden hitti verison semmelwrapin. Ilmeisesti Tösse Bagerietin on se originelli tai ainakin kuuluisin vaihtoehto. Täältä löydät reseptin jos haluat kokeilla itse.

Perinteinen opiskelijoiden laskiaisrieha Kaivarissa on varmasti kokemisen arvoinen.

Mitä laskiaisena huudellaan pulkan kyydistä?

Miten laskiaispulla kuuluu syödä.

Näin syntyy perinteinen hernekeitto.

Mukavaa päivää!

Lattemamma

p.s. Meidän pullamme ovat Ekbergiltä, tänä vuonna emme leiponeet niitä itse. Osa hillolla, osa mantelimassalla. Omani syön mantelimassalla ja yleensä kuumaan maitoon upotettuna.

 

 

5 COMMENTS
|
5,853 VIEWS
|
Partager sur Facebook
5 comments on “ Piiitkiä pellaviaaa „
Johanna, on February 17, 2015

Mukavaa laskiaista! Olen kotosalla sairastamassa ja katselen puistoon, jossa opiskeiljoiden laskiaisrieha on ihan kohta alkamassa. Tulee ihan omat opiskeluajat mieleen…Pulkkamäki näyttää itse asiassa tosi hyväkuntoiselta. Meilläkin esikoinen testasi mäkeä viikonloppuna ja laski Stigalla melkein kotipihaan asti :-). Pitää vielä kommentoida, että laskiaispulla hillolla totta kai! Tänä vuonna en leiponut enkä ostanut valmiita pullia vaan teen kaupan pakastepullista omat tuunaukset…hyviä ovat nekin!

Sofia, on February 17, 2015

Parane pian Johanna! Me kävimme kurkkaamassa Koffaria viikonloppuna ja hieman jäiseltä vaikutti. Itse pidän pöllyävästä puuterilumesta enemmän! Pehmeämpi kun pyllähtää ;).

Helen, on February 17, 2015

Those buns look good! I just Googled them to find out how they are made. I love how different countries have variations of the same day. It was very much pancakes all the way in our house this morning and I have explained to the children the origins of Shrove Tuesday so they can understand its significance. Have a great week!

Sofia, on February 24, 2015

Helen, I have read somewhere it´s called a Pancake Tuesday ( or pancake day?) in England!

Johanna, on February 17, 2015

Heh, ihan totta Sofia…jäinen mäki luistaa hyvin, mutta on kieltämättä vähän pelottava. Itse en uskaltaisi laskea kuin korkeintaan mäen puolestavälistä tällä hetkellä 🙂

Leave a comment
name
email
url
message