Feb
18

Balaclava

by Sofia   -   in Good things for kids

Mitkä ovat olleet teidän suosikki vaatteita tänä talvena? Meillä on pidetty erityisen paljon Jacadin pitkistä tummansinisistä untuvatakeista. Ne ovat todella näppärät perheessä jossa lapsilla on lähes päivittäin hameet tai mekot käytössä. Viemme tyttöjä päiväkodin ja kodin väliä takeissa ja haalarit säilytetään päiväkodissa ( meillä on kotona ulkoiluun viime talvelta vielä sopivat toppahousut ja untsikat). Myöskin päiväkodissa pidettävät Racoonin toppahaalarit ja hanskat ovat osoittautuneet erinomaisiksi. Erityisesti Helsingin vähälumisessa ja märässä talvessa. Ne eivät ole menneet miksikään! Sen lisäksi ne ovat mielestäni oikein kivan näköiset. Omaksi suosikiksi on myös noussut Petit Bateaun Balaclava-myssyt eli kypäräpipot. Ne ovat puuvillan ja villan sekoitetta. Pakkasilla ne istuvat hyvin lämpöisen hupun alle tai vaikkapa toisen pipon alle, mutta näillä viime aikojen keleillä ne ovat olleet ihan riittävät ihan itsessäänkin. Erityisen kiva oli löytää tämän mallin pipoja näinkin isossa koossa ( 6-8 vuotta), koska tuntuu, että mallia tehdään usein vain ihan pienimmille. Sen lisäksi tämä Petit Bateaun malli on aivan uskomattoman söpö lasten päässä. Voi kun meidän tytöt eivät kasvaisi niin hirmuista vauhtia!

Balaclava. Does it not sound like a pastry? Well it is not. It´s a type of hat for kids and we love it! In Finnish it´s most commonly called something that translates to a “helmet hat” as in something used under a skiing or skating helmet. But I like balaclava. It sounds so sweet ( I know it´s because of baclava which actually is a sweet pastry). But more than I like the way it sounds I like it´s practicality. It´s like a hat and a scarf in one package and it´s a lot harder to loose too as it does not fall off ones head just like that. I know it´s probably not something my kids will want to wear in a few years time as it is rather baby´ish I guess but for now they get to. These cashmere ones are too cute for words! But ours are a mixture of wool and cotton. Great worn under a hood if it´s super cold or on it´s own when the weather is a bit more mild ( like it has been this winter in Helsinki). One of my favourite finds for this winter, especially as these Petit Bateau ones come up to size 53 ( 6-8 years). Usually I think they are mostly made up to toddler size. Balaclavas look utterly adorable on little kids!

DSC_0137

DSC_0131

DSC_0134

DSC_0140

DSC_0136

DSC_0132

DSC_0141

What were my other favourites this winter? These long Jacadi down jackets ( you see them on the girls in almost all the pictures on the post ). They are classic, warm and pretty. They are the perfect shape and get a lot of use in a family like ours where skirts and dresses are a daily staple. We keep the girls snowsuits at daycare and the girls wear these coats on the way there and back home. And the Racoon snowsuits? They have been absolutely great! We like both the gloves and the overalls. Last winter we had a pale pink one we were washing every week. These keep so much better ( although I still do love the look of the Ver De Terre). But these still look brand new! They are warm and dry and just very functional but still look cute on the girls. Very happy with these.

Mukavaa päivää!

Have a great day!

Lattemamma

5 COMMENTS
|
6,413 VIEWS
|
Partager sur Facebook
5 comments on “ Balaclava „
Citymami/Eeva, on February 18, 2015

Hei!

Meidän suosikeita tänä talvena on ollut Livlyn tummansininen pitkä untuvatakki. Ver de Terren harmaa haalari on kestänyt myös hyvin Turun talven. Isommalle on nyt koulussa tuntunut olevan erityisen tarkkaa, mitä hän päälleen laittaa. Haalari ei tullut enää kysymykseenkään. T2H:n housut ovat kestäneet hyvin jäämäen laskun ja takkia on vaihdeltu sään mukaan. Ensimmäistä kertaa kokeilimme Sorelin kenkiä ja olen muuten tyytyväinen, mutta mielestäni ne ovat aavistuksen liian raskaat ainakin meidän lapsille.

Mukavaa päivää :)!

T: Eeva
(joka näin lomalla ikävöi omaa blogiaan. Onneksi on tämä Sinun kaunis blogisi, johon pääsen käväisemään :))

Karkki, on February 18, 2015

Todella suloiset kypärämyssyt.
Meidän tämän talven suosikkeja on ollut Molo Kidsin talvihaalari edellisten talvien tapaan. Ihanan värikäs ja kestävä haalari on ómiaan puuhakkaalle pojalle. Haalari on myös kestänyt yllättävän hyvin kulutusta. Toinen suosikki on ollut Duffelitakki, jota on asustettu erilaisilla huiveilla ja pipoilla.
Ihanaa päivää sinulle Sofia 🙂

Täti Ruskea, on February 18, 2015

Ihanat lakit! Meillä on pienillä Kivatin kypärälakit pihaleikeissä. Tykkään niistä, koska ovat lämpimät, suojaavat hyvin niskan ja kaulan ja istuvat hyvin päähän (eivät valu silmille). Lisäksi pojilla on Ruskovillan silkkikypärälakit kunnon pakkaspäivien varalle (toisen lakin alle), mutta niitä ei oo tänä talvena tarvittu. Teidän talviulkovaatteet kuulostaa tosi onnistuneilta valinnoilta. Meidän pikkupojat ovat rymynneet POPin haalareissa. Lisäksi käytössä on ollut POPin tummansiniset parkamalliset takit ja Ticketin ruskeat takit (toiset jo viime vuodelta, toiset puolestaan menevät vielä ensi talvenakin) sekä duffelit. Joo, paljon takkeja, mutta osa on siirtynyt perintönä veljeltä toiselle. Klassikot kun säilyvät vuodesta toiseen. Takkien kanssa sitten erilaisia pipoja, talvilätsät ja huiveja. Pojilla on myös toppahousut ikään kuin toiseksi asuksi takin kanssa haalarin rinnalle, mutta tänä talvena toppahousuja ei ole montaa kertaa tarvittu. Nyt alkaakin olla välikausivaatteet seuraavaksi pohdinnan alla. Housut jo tilasinkin. Joko teillä on mietitty välikautta?

Katja, on February 19, 2015

Meillä tyttären ehdoton suosikki on Reiman Angry Birds untuvatakki, joka on kääntötäkki, toiselta puolelta kuvioinen ja toiselta kirkkaan pinkki. Ensin se oli (viime kevättalvella kun sen ostin) semmoisena parempana takkia, mutta nyt myös päiväkodissa käytössä. Koska tuskin enää ensi talvena mahtuu päälle. Siihen on kahdet eri housut, siitä syystä, että meillä housuja joutuu pesemään useammin. Lisäksi kaksi haalaria löytyy, Nova Starin pinkki / liila toppahaalari sekä parempana “viikonloppuhaalarina” pidetty Mini Rodinin (oma suosikkini)panda-kuvioinen beige haalari. Sitten vielä näiden lisäksi on “mekkotakki”, semmoinen kyläilytakki, joka on villakangasta. Tykkään itsekin pitää villakangastakkia, joten ostin sellaisen myös tyttärelleni. Täti Ruskea, mainitsit duffelitakit; oli ihan unohtanut, rakastan duffelitakkeja! Tytöllä oli semmoinen joku kaksi vaatekokoa sitten, mutta seuraavaksi kun parempaa takkia tarvitsee, täytyy tsekata duffelivalikoimat.

Sofia, on February 24, 2015

Kiitos kaikki ihanat kommenteista! Ja Täti Ruskea en ole uhrannut vielä puolta ajatusta asialle, mutta kun katsoo ikkunasta ulos ja tuolla näyttää Helmikuun sijaan Lokakuulta niin pitäisi varmaan alkaa miettiä…

Leave a comment
name
email
url
message