Random

What we were up to

Ennen kuin palaan takaisin tavallisten blogimerkintöjen pariin kaupungista, haluaisin jakaa pari kuvaa puhelimestani viimeisiltä muutamalta viikolta. Suurin osa heinäkuusta kului saaressa, mutta silloin tällöin piipahdimme kaupungissa päivän tai kahden ajan tekemässä vähän töitä. Saaressa aamut alkoivat vilpoisalla aamupesulla ja uinnilla meressä. Merivesi ei tänä kesänä oikein missään vaiheessa lämmennyt kovinkaan paljoa, joten aamuherätys oli aina taattu. Saaristokokemukseen kuuluu myös illalliset ulkona ilta-auringossa. Näissä kuvissa kauden ensimmäinen kanttarellikastike joka oli aivan taivaallista! Kun lapset oli laitettu nukkumaan niin söin vaniljajätskiä ja mansikoita sängyssä ja katselin Hercule Poirot elokuvia Yle Areenasta ( voisiko tämä olla se niin sanottu ” quilty pleasure”? ). Saarikokemukseen kuuluu myös silloin tällöin vohvelit aamiaiseksi. Leikimme Marikkia ja Liisaa ja joimme vohveleiden kanssa vielä kaakaotakin. Välillä aamut olivat niin viileitä, että kuuma kaakao aamu-uinnin päälle oli melkeinpä pakollinen. Myös luonnon kukat ja kumisaappaat kuuluivat läheisesti meidän saaristoelämäämme! Olin myös ensimmäistä kertaa saaressa ihan yksin lasten kanssa tänä kesänä muutaman päivän jaksoja. En kyllä päässyt oikein leikkimään Myrskyluodon Maijaa, koska myrskyt olivat kaukana niistä päivistä ja saimme nauttia kesän kauneimmista illoista tanssien kallioilla kolmistaan.

Before I return to my regular posts from our city life I wanted to share some photos from the past weeks from my phone…

JULY1

We spent the majority of July on the island. Morning swims took the place of taking a morning shower. The water never really warmed up this summer so it was about 18 degrees at best. Talk about a wake up!  Eating dinner al fresco, waffles for breakfast and vanilla ice-cream with strawberries for dessert are part of the experience. Bubble Gum´s doll was dressed accordingly for island living too and carried around in the Nina Bobo baby(doll) carrier. Flowers from the nature and wellies were also a big part of our summer. And stripes! So many stripes!

JULY2

Välillä piipahdin myös tyttöjen kanssa kaupunkiin ja silloin pelailimme ja leikimme sydämemme kyllyydestä. Saaressa meillä ei ole paljon leluja, joten Sylavanian Familyt eli pikkaraiset tuntuivat ihan kuin uusilta leluilta taas. Saimme myös mahtavan paketin Lontoosta ja ihania tuliaisia Pariisista, sekä lähetimme itse yhden paketin Singaporeen joka sisälsi Veljeni Leijonanmieli kirjan englanniksi sekä rusetteja ja tikkareita. Kyllä kaupungissakin oli kivaa, mutta pian taas pääsimme onneksi takaisin saareen ja uimaan!

Nyt olemme kuitenkin palanneet kaupunkiin ainakin muutamaksi viikoksi. Hattara aloittaa esikoilun ihan pian! Onko täällä muiden pienten eskarilaisten äitejä? Eikös me juuri saatu tietää odottavamme esikoisiamme?

We also popped in to the city every once in a while for a day or two to do some work. There was plenty of playing together. On the island we don´t have many toys so in the city they seem like a novelty for a while. Games and Sylvanian Families and little mice and bunny dolls all got their fare share of love. We also received a lovely package from friends from London ( with lemon cupcake popcorn and bath crystals to mention a few things that got the girls to go nuts!) and sent one out to other friends in Singapore ( with bows and a book and lollies). We also did a movie night with the best snacks ( apricots, raspberries and strawberries). Ate organic Greek yoghurt with acacia honey for breakfast and received some cute souvenirs from Paris like  macarons, Eiffel tower shaped pasta and books for learning French! Back on the island there was more swimming and in the last photo are the girls in their pj´s trying to take photos of Dolly ( the dog) with their iPad. I think it´s time Cotton Candy got herself a simple little camera soon. She loves taking photos.

Have a great start for this week!

Hyvää alkavaa viikkoa!

Lattemamma

8 Comments

 • Niina

  Meilläkin alkaa eskaritaival ensi viikolla. Odotus ja jännitys on käsinkosketeltavissa ja minä äitinä yritän iloita ja olla ylpeä isosta, mutta kuitenkin vielä niin pienestä eskarilaisestani. Ja iloinen ja ylpeä hänestä toki olenkin, mutta samalla kuitenkin koen suurta haikeutta ajankulumisesta ja siitä, että tietyllä tapaa yksi etappi on nyt päättymässä ja toinen alkamassa.

 • Täti Ruskea

  Teillä on kyllä ollut aivan ihana kesä! Kuvien ja tekstin mukana on helppo päästä mukaan teidän kesäisiin tunnelmiin sekä saaressa että kaupungissa. Meidän keskimmäinen poika aloittaa myös esikoulun. Itselleni suuremman “tunneryöpyn” on aina aiheuttanut varsinainen koulunkäynnin aloittaminen kuin esikoulun alkaminen, mutta ehdottomasti sekin on yksi tärkeä askel elämässä. Olemme antaneet pojille eskarin alkamisen aikoihin lahjaksi ensimmäisen rannekellon, ihan perusviisarikellon. Sen on vielä hankkimatta ja pianhan se eskari jo alkaa. Olis kiva, jos (taas) postaisit näin arjen alkajaisiksi esim.päiväkotiin tarvittavista jutuista ja muistakin arkeen kuuluvista ja arkea helpottavista asioista 🙂 Mukavaa elokuuta!

  • Sofia

   Täti Ruskea, luulen myös, että sitten itse koulun aloittaminen tuntuukin vielä huomattavasti suuremmalta askeleelta. Ja hieno ajatus tuo rannekellon antaminen eskarilaisele lahjaksi. Tykkään kun teillä on aina kivoja perinteitä, niistä on kiva lukea!

 • Fattiga Maman

  Olisi ihana lukea lisää saarestanne ja mitä teette siellä. Tänä kesänä on tullut Buu-klubbenista ihana “Vi på saltkråkan” jota olemme katsoneet tytön kanssa. Onkohan teidän saarellanne samanlaista? 🙂

  • Sofia

   Fattiga Maman, itsestäni jotenkin tuntuu, että olen meidän saarikesistä kirjoitellut täällä melkein liikaakin, mutta tottahan toki voisin kirjoittaa aiheesta vielä. Kiva kun jätit kommentin!

 • Bubble bath time

  Ihania kesäisiä kuvia! Täällä äidin tunnelmat esikoisen eskarin aloituksesta on haikeat. Mihin ne vuodet vierivät. Pienestä vauvastamme on kasvanut vahvatahtoinen pieni neiti. Välillä tuntuu, että elämä kiirehtii liian nopeasti. Voisin hyvin pysäyttää ajan – edes hetkeksi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.