Jan
4

Coffe Table musings

by Sofia   -   in Interior design

Yes there is such a thing! We have a fairly large coffee table situated between two sofas. I´m always and constantly changing what I keep on it. Sometimes I feel less is more, like a few large books, a scented candle, some seashells or corals and maybe an orchid in a lovely pot. Then other times I feel more is really more when it comes to styling a coffee table. I love browsing through photos of coffee table layouts on Pinterest that have plenty of books, candles and all sorts of things and I have a friend who´s coffee table always looks lush and is filled with colourful books, different votives and candles etc. So for now I decided to add a bit of the more is more aesthetic on mine too. After our very gently hued Christmas I felt some colour was in order for the New Year.

DSC_0287

DSC_0289

DSC_0299

DSC_0307

DSC_0294

DSC_0311

DSC_0319

DSC_0305

DSC_0316

DSC_0328

Leftover Christmas candy. I have actually had a horrid flu ( I think I never really got well from my last one) and a very sore throat so a peppermint pillow actually is the candy to eat at the moment ( although I´ve been relying on vitamin rich smoothies mostly)

DSC_0327

DSC_0322

DSC_0333

DSC_0283

DSC_0372

Finally we found new lampshades for these fairly new to us, antique ginger jar lamps. It was an impossible task to find white shades the right shape and size in Finland so my mom actually brought these home from Paris. It´s ridiculous really.

DSC_0376

DSC_0369

When adding things on your coffee table you may want think about creating different heights, using a tray and/or bowls to gather smaller things in to one spot and using books that have great illustrations or photographs or that you actually like reading through while on the sofa ( I keep some cookbooks on mine as I always look for ideas and inspiration in them for the next dinner). It´s also smart to leave some space for your teacup & saucer or to have a tray handy in the kitchen if you want to keep things on the books so they don´t mark. I always like to add flowers and candles on mine too, they just liven up any space really. And honestly burn those candles! I light mine in the mornings and when I get home. Especially now at winter time it´s so nice to have some added twinkle. I don´t only burn scented candles, just regular ones. Aerin keeps bowls of candy around the house and although maybe not good for your lines if you can´t keep your hands of them they look pretty and I like to have some for houseguests. I added a coffee table Pinterest board if you need some inspiration.

What is your take on coffee table styling? Do you like there to be room for your feet or do you fill it to the brim?

I wish you all a very happy New Year!

Erinomaisen hyvää uutta vuotta!

Lattemamma

12 COMMENTS
|
7,294 VIEWS
|
Partager sur Facebook
12 comments on “ Coffe Table musings „
Susanna, on January 4, 2016

Kauniin värit coffee table stylingissa. Meillä ihan vastaava pöytä mutta pienempänä ja haaveilen myös sen “laittamisesta” rehevämmin MUTTA lasten vuoksi mitään kovin särkyvää en sinne voi laittaa:) Mietinkin miten teillä, kun pienemmät lapset miten malttavat pitää pienet sormensa poissa lasiesineistä? Mutta vastaus kysymykseesi: omalta coffee tablelta löytyy pino kirjoja, kynttilöitä, simpukoita ja kukkia eli aika perustavaraa ja mielellään less is more meiningillä, vaikka pidänkin tästä sinunkin runsaasta pöydästäsi.
Kaunis lampunjalka. Itse etsin sinivalkoisia (ginger jar) kukkaruukkuja jonkin tovin syksyllä. Loppujen lopuksi löysinkin ja nyt ruukut odottavat makuuhuoneeseen pääsyä joulujuttujen siirtyessä pois.
Hyvää Uutta Vuotta!

Sofia, on January 8, 2016

Kiitos Susanna! Meillä tosiaan yleensä myös enemmän less is more -fiiliksellä, mutta jotenkin oli sellainen runsaampi fiilis nyt. Meillä ei lapset ole kauheasti koskaan koskeneet mihinkään mikä on “kielletty”, eikä esimerkiksi tytöt ole koskaan kiinnostuneet pienempänä vetelemään lamppujen johtoja. Kun taas usein ystävät jotka tulevat kyllään (pienempien lasten kanssa) niin irrottavat meiltä lamppujen johdot seinistä ja nostavat ne ylös, etteivät lapset vetäisi niitä lamppuja lattialle. Luulen, että voi olla jotenkin luonnekysymys, ehkä eri lapset ovat kiinnotuneita erilaisista jutuista. Meillä tytöt taas rakastavat ottaa vaatteen toisensa jälkeen kaapista ja pukea ja riisua niitä. Sitten he kyllä muutaman pyynnön jälkeen ” viikkaavat” ne takasin kaappiin ( argh). Arvaat varmaan, että sen homman joutuu kyllä tekemään perässä uusiksi.

Tuplamamma, on January 4, 2016

Hyvää alkanutta vuotta! Yksi meidän suosikkikeittokirjoistamme löytyy sohvapöydältäsi – Jerusalem. Täytyykin joulutauon jälkeen kokeilla sieltä jotain uutta. Kunnostimme vanhan lampun ja ongelmana oli juuri varjostimen löytäminen! Etsin kaikki mahdolliset paikat ja sitten yllättäen sopiva löytyi Ikeasta:-)

Sofia, on January 8, 2016

Tuplamamma, se on niin hyvä kirja!

Täti Ruskea, on January 4, 2016

Hyvää uutta vuotta! Sinulla on kyllä taitoa löytää kivoja postausaiheita! Meidän tilanne pöydän suhteen on se, että sitä ei ole :O Tai pöydän virkaa suorittaa rottinkikirstu. Yhdessä välissä yritin aktiivisesti etsiä meille sopivaa pöytää, mutta koska sitä ei löytynyt, jätin asian hautumaan… Omalla pöydälläni on/on ollut/tulisi olemaan kirjapino/-pinoja, lehtipino, paksu valkoinen pöytäkynttilä korkeassa kirkkaassa lasikulhossa, jonka ympärillä (siis pöytää vasten) on kranssi, johon on kieputettu pitsinauhaa. Tykkään/tykkäisin myös, että pöydälle voisi helposti nostaa tee/kahvitarjottimen. Tällä hetkellä tuon olemattoman pöydän virkaa meillä hoitaa pari sivupöytää ja pieni klaffipiironki. Haluan, että tietyt kirjat ja lehdet on käden ulottuvilla, muuten ne jäävät lukematta. Tuossa klaffissa säilytän niitä. Jokunen koriste-esine, lisää pöytäkynttilöitä ja kapeita antiikkikynttilöitä sekä valokuvia ja lamppuja löytyy myös sivutasoilta. Postauksesi ja pinterest-kansiosi nähtyäni sain uutta intoa sen oikean pöydän etsimiseen :)Meillä lapset ovat pienestä asti oppineet, mihin saa koskea ja mihin ei. Toki se vaatii aluksi pitkäkestoista “opastuksen” jaksamista 😉
PS. Pojat ilahtuivat kovasti tiipiistä/majasta jouluaattona ja siellä kököttivät teinistä taaperoon koko viisikko 😀 Oli mielestäni hellyyttävää, kun isot lukivat pienille joulukirjoja tähtivalonauhojen tuodessa tunnelmaa. Aina ei ole helppoa löytää yhteistä tekemistä isolla ikäerolla.

Sofia, on January 8, 2016

Täti Ruskea, meillä myös tytöt jättävät kyllä tavarat rauhaan, mutta olen aina ajatellut, että se on enemmän luonne kuin opastuskysymys, koska joidenkin ystävien lapset mielellään kyllä tutkivat ihan kaikkea useammistakin kielloista huolimatta. Ihanaa, että teltta oli mieluinen pojille!

May, on January 4, 2016

Wonderful piece.

Sofia, on January 8, 2016

Thank you May!

Emilia, on January 4, 2016

Hei,

Kiitos taas kauniista postauksistasi tässä joulun aikoina!
Kysymykseni ei liity viime aikaisiin aiheisiin, mutta kysyisin vinkkiä hyvään silitysrautaan? Muistelen että joskus kirjoitit aiheesta ja ajattelin että saattaisit tietää 🙂

Sofia, on January 8, 2016

Emilia, itselläkin on haaveissa joku todella hyvä rauta. Haluaisin itseasiassa sellaisen kunnon höyryraudan/silittimen ( missä on siis sellainen kunnon vesisäiliö)! Mutta en osaa nyt suositella mitään tiettyä.

Maija, on January 6, 2016

Stockalla on edelleen varjostinateljee, joka tekee lampun varjostimia. Ei mitään ihan halpaa lystiä, mutta varjostimia etsivän kannattaa kysellä lamppuosastolta.

Sofia, on January 8, 2016

Kiitos vinkistä Maija! En todellakaan tiennyt sitä ja heidän perusvalikoimansa ei ollut ainakaan hakuhetkellä kovinkaan hyvä.

Leave a comment
name
email
url
message