Feb
1

Bye bye January

by Sofia   -   in Random

Tammikuu oli ihana! Joskin se meni hieman sairastellessa, mutta ainakin saimme nauttia hetken lumesta ja pakkasesta. Pidän toki lämpimästä ilmasta ja jokaisesta vuodenajasta, mutta taidan silti olla pohjoisen tyttö, sillä syksyt ja talvet sopivat minulle hyvin. Syksyissä rakastan myös niitä sateisia ja tuulisia päiviä kun ulkona on kaunis ruska. Talvessa ihaninta ovat juuri kauniin lumiset päivät. Eivätkä pelkästään ne aurinkoiset pikkupakkaset, vaan pidän myös kunnon lumisateista ja  pakkaspäivistäkin. Kukaan meistä tuskin rakastaa yli kaiken sitten niitä sohjoisia ja vesisateisia talvipäiviä. Tässä muutama kuva kuluneelta kuulta puhelimestani…

IMG_0586

Leivoimme herkullisia keksejä.

IMG_0343

Kun lunta oli vasta ihan vähäsen…

IMG_0345

Meillä sairastettiin, joten lumista päivää ihailtiin ikkunasta…

IMG_0445

Potilas toivoi munariisipasteijoita joten niitä leivottiin ja tarjoiltiin sänkyyn.

IMG_0464

IMG_0470

Rakentelimme potilaan kanssa ajankuluksi palapelejä.

IMG_0487

Pakkasten saavuttua peitot vietiin ulos.

IMG_0499

Purkka on tottunut kylpemään siskonsa kanssa, mutta kun kuumepotilas nukkui niin iltakylpyyn kaveriksi tuli äidin vanha Corolle. Sen hiukset piti tietenkin harjata kylvyn jälkeen.

IMG_0643

Downton Abbeyn viimeinen jakso katsottiin haikeana.

IMG_0710

Ja syötiin tavallisia arkiruokia, kuten purkki hernekeittoa. Teen ehkä kerran vuodessa itse hernekeittoa kuivatuista herneistä, mutta koska unohdan aina laittaa ne likoomaan ja koska purkki hernekeitto on meidän mielestämme tosi hyvää, niin sitä meillä syödään silloin tällöin. 

IMG_0711

… tietenkin pannarin kera.

IMG_0805

Meillä alkoi Tammikuussa myös uusi harrastus ja eilen jäällä oli jo kaksi innokasta luistelijaa, joista myös tuo pienempi pysyi vihdoin pystyssä omin jaloin!

IMG_0819

Viimeiset saaresta poimitut mustikat pääsivät pakkasesta aamupuuron päälle.

IMG_0786

Onnea on hakea leipomosta tuoreena päivän leipä…

IMG_0838

… tai vaikkapa laskiaispullat.

IMG_0884

Kun tytöt kattavat viikonlopun aamiaispöytään kauneimmat löytämänsä lautasliinat. ( jos kuva näyttää oudolta, se on tehty photo blenderillä, eli siinä on kaksi kuvaa päällekkäin.)

IMG_0879

Aamupalaa oli katettu vähän pupuillekin…

IMG_0880

… sekä Nannalle. Mutta missä on Nannan pyjamahousut?

IMG_0914

Innokas kotityöapuri Purkka tässä pyyhkii sormenjälkiä mikrosta. Myös jääkaapin sormenjäljet ovat hänen suosikkilistallaan. Ja nuo posliiniset laatikon nupt. Näppärää!

IMG_1011

Karkkipäivän karkit ennakoivat jo tulevaa kuukautta ja ystävänpäivää.

IMG_1020

Ei Tammikuuhun tietenkään mahtunut pelkästään herkkuja vaikka se kuvien perusteella siltä näyttääkin! Yksi suosikki makuyhdistelmistäni smoothieissa on avokado ja minttu. Tässä on sen lisäksi banaania ja kiwiä, sekä kookosmaitoa.

Nyt on aika kuitenkin jättää Tammikuu taakse ja aloitta uusi kuukausi. Helmikuussa onkin monta kivaa päivää tiedossa ( ainakin herkkujen ystäville), nimittäin Runebergin päivä, laskiainen ja ystävänpäivä mahtuvat kaikki helmikuulle.

Hyvää maanantaita ja hyvää helmikuuta!

Lattemamma

Just a few photos from my phone from January.

5 COMMENTS
|
7,954 VIEWS
|
Partager sur Facebook
5 comments on “ Bye bye January „
Karkki, on February 1, 2016

Ihania kuvia, ihania hetkiä <3
Tytöillä on kivanmalliset toppatakit. Saako udella minkämerkkiset ovat?
Meillä odotetaan helmikuuta ja lomaa jo kovasti. Helmikuu on täällä ja lomaan enää 2,5 viikkoa. Saako jo vähän hihkua 😀 Pitäisi vaan kaivaa kevät-/kesävaatteet ja katsoa sopiiko mikään enää lapsen päälle vai joutuuko tämä äiti viettämään hieman enemmän aikaa outleteissa 😀

Sofia, on February 5, 2016

Karkki, ne ovat samat vanhat takit jotka on blogissa jo ajat sitten esitelty eli nämä.

Ihanaa lomaa teille!!!

Jenni, on February 1, 2016

Hei,

ja oikein hauskaa helmikuuta! Ihania juttua olitte tehneet tammikuussa. Kuvat hyvin muistuttavat siitä, kuinka arki on täynnä monia suloisia ja kauniita asioita, kun vain muistaa sen.

Sofia, on February 5, 2016

Kiitos Jenni & Täti Ruskea!

Täti Ruskea, on February 1, 2016

Kivoja kuvia ja juttuja. Jotenkin koko tammikuu vierähti huomaamattoman nopeasti. En oikein pysy tuon talvisään mukana: ensin oli niin kylmä, ettei voitu mennä ulos ja nyt on niin jäinen piha, ettei siellä voi yksivuotiaan kanssa olla, kun ei raukka ymmärrä miksi kaatuu koko ajan. No, onneksi siinä välissä oli kunnolla lunta ja lapset sai myös kokea talvileikkien riemuja. Tänä vuonna, kun pääsiäinenkin on jo maaliskuussa, tulee kevät varmasti ennätysnopeaa.

Leave a comment
name
email
url
message