Jun
7

Happy thoughts

by Sofia   -   in Random

Perjantain aikainen aamuvene  saarta kohti. Kaupasta haetut lämpimät karjalanpiirakat aamupalaksi tyynellä merellä nautittuna aamuauringon lämmittäessä. Siinäpä vasta onnen aihe. /We left to the island early on Friday morning. We packed the car the night before and were in the grocery shop by 7.30 am and had warm from the oven Karelian pies on the boat for breakfast. There is a happy thought I think can hardly be topped. In paradise before 10 am.

DSC_0450

Kaunis kesäinen sää jota seurasi mitä kaunein vaaleanpunainen auringonlasku. Mitä kaunein onnen aihe. /The weather was lovely and we saw some pink sunset skies at night. Absolutely a happy thought.

DSC_0451

Pienet sorsanpoikaset jotka harjoittelivat uimista ja sukeltamista saaren rannoilla ja kipittelivät välillä pitkin rantakallioita. Miten suloisia. Ehdottomasti onnen aihe. /Little wild ducks had just been born and we saw the families with their babies swimming around all the time. Squeals, sighs, squeals from little girls. Baby animals are truly a happy thought, they are so cute!

DSC_0452

Uusin Donna Leonin dekkari jonka kanssa kaivauduin sohvan syvyyksiin ja lueskelin rauhassa kun tyttöjen fabo leikki pihalla heidän kanssaan polttopalloa ja ties mitä muuta mitä säesti riemun kiljahdukset. Sedät ja enot ovat ihana paras onnen aihe, kuten myös mukaansatempaavat kirjat joita tekee mieli lukea yötä myöten. Ja toki päiväunet joihin voi vaan liukua kirjan sivuilta ja sitten palata hetken päästä todellisuuteen ja huomata nukkuneensa tunnin. /I had my new Donna Leon with me and I tried to lie on the sofa as quietly as possible and hope no one would notice me or need anything from me. Luckily for me the girls uncle was also there ( my husbands youngest brother) so he played with the girls non stop. Uncles and good books are very much happy thoughts. An napping!!! Is there anything better than just dosing off in the middle of the day and knowing you can go to bed later and wake up later and you are in no hurry anywhere. It´s the best!

DSC_0445

Kotimaiset uudet perunat voissa paistettujen ahvenfileiden, tillin ja sitruunan kera. Suomalaiset mansikat kermavaahdolla. Kesäruoka jos jokin on onnen aihe. /We ate our first domestic new potatoes with perch browned in butter. Just add some fresh dill & a dash of lemon for a perfect lunch. Summer food is definitely a happy thought. Especially as we also had fresh strawberries with whipped cream for dessert.

DSC_0449

Se kun saunan lämmittäjä kuiskaa korvaan, että sauna on valmis, mene sinä ensin, tulen kohta tyttöjen kanssa perässä. Saa hetken makoilla lauteilla miettien jotain tai ei juurikaan mitään kunnes sitten hetken päästä polulta kuuluu ääniä, pieni pää kurkkaa löylyhuoneen ovesta sisään ja toteaa; ” Mitä!? Mamma, miten sä oot jo täällä, me etittiin sua! Saanko mä maistaa sun limua? Saanko mä istua sun vieressä? Me maalattiin se mun dagiksessa rakentama linnunpönttö papan kanssa. Tuutko kattomaan saunan jälkeen? Meetkö sä uimaan?” ihan kuin ei oltaisi nähty koko päivänä. Onnea on huomioida toinen arjen pienissä hetkissä. Antaa nukkua aamulla pidempään, viedä lapset hiljaa kalliolle aamukahviretkelle, antaa hetki aikaa löylytellä yksinään. Lukea tilannetta ja antaa omaa aikaa jopa silloin kun sitä ei välttämättä niin tarvitsisikaan, mutta tietää, että toinen sitä silti arvostaa. /After heating up the sauna my husband came in the house and told me to make a head start so I could relax in there by myself. The girls love to be with their mama so much that as soon as they would notice I was in there they would want to come too ( and I can not say no to such sweet requests) but I do enjoy a moment in there lying in peace & quiet. So a happy thought is a husband who distracts your children to give you some alone time. Be it just 15 minutes before I hear small steps outside and then a little head peaking through the door ” What! Mom, why are you here already? We looked for you “. It´s still a happy thought to let your other half sleep in the morning while you take the girls outside for coffee or to be left alone for a minute to enjoy your own company. It´s the sharing of responsibility and giving the other person what they need without them having to ask for it that is the happy thought. Consideration in the smallest things. Reading the moment. Putting someone else first.

What are your current happy thoughts?

Mikä sinut tekee onnelliseksi juuri nyt?

Lattemamma

p.s. Happiness is also being crazy enough to carry lemonade cans across the world just because you think they might look pretty in your island kitchen and finding a perfect replacement for a shattered bowl.

 

6 COMMENTS
|
4,663 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Happy thoughts „
Katja, on June 7, 2016

Sinulla on ihana kyky nähdä arjen pienet kauniit asiat ja tätä olen itsekin yrittänyt harjoitella viime aikoina. Tällä hetkellä minut tekee onnelliseksi kesä ja oma perhe. Juuri tänä kyseisenä perjantaina, mitä tässä kuvailet, minun onneni oli täydellinen, kun perheeseemme syntyi toinen tytär juuri auringon laskiessa.

Sofia, on June 9, 2016

Onnea miljoonasti vaaleanpunaisen auringonlaskun tytöstä Katja!!!

Susanna, on June 7, 2016

Arjen onnen aiheita olen oikeastaan sinun kirjoitustesi myötä alkanut aina välillä päässäni listailemaan. Terapeuttista:) Tällä hetkellä onnen aiheita ovat kesä, lasten riemu alkaneesta kesälomasta, tyhjentynyt kirpparipöytä->tyhjät kaapit, perjantaina alkava kesäloma ja kuukausi Etelä-Ranskassa.

Sofia, on June 9, 2016

Eikö olekin terapeuttista Susanna! Ja kuukausi Etelä-Ranskassa, ihanaa! Nauttikaa!!!

Täti Ruskea, on June 7, 2016

Ihania onnenaiheita! Voisin niin kuvitella meidän pikkupojat saunanovella kyselemässä samoja juttuja. Etenkin neljäveen, joka on tällä hetkellä äitifani-iässä. Joka päivä muistaa suukkojen ja halien lomassa sanoa, että sä oot äiti tänäänkin ihana, kaikkein ihanin 🙂 ja toki kaikkia muitakin rakkauskommentteja satelee. Meillä on liikuttavat hetket takana useamman lapsen päätösjuhlien osalta. Koululaiset saivat siirtyä ansaitulle kesälomalle tyytyväisinä aherrukseen nyt taaksejääneissä kouluissa. Syksyllä siirrytään kaikki pykälä ylöspäin ja jopa tämä äiti-ihminen pääsee vähän palaamaan opiskelurintamalle 😉 Onnellisena siitä, että saatiin viettää pieni juhla&kahvihetki pelkkien isojen poikien kanssa. Miten isoja he jo ovatkaan! Tämän päivän onnenaiheina on mummi joka tuli hoitajaksi, että pääsin ihan kahdestaan esikoisen kanssa päiväksi Helsinkiin. Suuri onnenaihe on edessä häämöttävä kesä.

Sofia, on June 9, 2016

Täti Ruskea, valitettavasti olimme saaressa vain pitkän viikonlopun ja nyt jo takaisin töissä. Vielä juhannukseen pitäisi jaksaa puurtaa muutamalla vapaapäivällä, mutta sitten viikon loma, vajaa viikko töitä ja sitten suunta kohti saarta! Ihanaa! Ja upeita onnen aiheita!

Leave a comment
name
email
url
message