Jun
16

Happy thoughts

by Sofia   -   in Random

Did you have a good week? I feel like I have done nothing but worked worked worked this week and I´m really looking forward to a midsummer break ( and the looming Summer vacation on the island!).  

But work is not an unhappy thought! Last Friday I had some time off in London for a night so I got to visit my dear friend´s incredibly gorgeous home. Her pantry ( amongst many other things in that house) is a happy thought. It was gorgeous and I´m so dreaming of having one too. Lucky friend! I´m also very thankful for having found new friends as an adult. I love all my friends and those you have had your whole life are obviously very important as you share a lot of history and there is a reason they are still your friends ( like love and the fact they are the most awesome people in the whole wide world) but the ones I have found later in life share many interests and a similar taste & style with me. All kinds of friends are very important and a constant happy thought to me in my life!

DSC_0463

DSC_0461

A friend got a little birthday present from me ( she loves organising maybe even more than I do if that´s possible). I love wrapping presents ( as you know). These wrapping papers, the gift & the card are from Riffle Paper Co. and the ribbon is from a very special ribbon shop in Singapore.

DSC_0466

DSC_0550

DSC_0597

DSC_0476

DSC_0543

DSC_0474

DSC_0599

A happy thought is also teachers. As the school year comes to an end it´s always time for some teachers gifts. The small token of appreciation. Although there is really nothing I could buy with money to be valuable enough to repay for the amazing teachers my kids have and the wonderful work they do co-raising my children. Luckily it´s not necessary to buy them diamonds to show how much I care. But a small note and a little gift is in place to show their incredible influence has not gone unnoticed. I added a little verse of wise words I found on Pinterest to our thank you-cards.

A teacher affects

Eternity

she can never tell

where her

Influence

ends

DSC_0500

DSC_0493

DSC_0502

DSC_0517

DSC_0527

A happy thought is also having this blog and all of you great readers with smart, encouraging, witty and sweet comments you leave me. Writing a blog takes up a lot of time but it is a great hobby! These happy thoughts posts are actually quite therapeutical and even if you are not a blogger I suggest you list your happy thoughts and the things that you are thankful for even just in your head every now and then. Awful things happen in the world but sometimes we get glimpses of the good in the smallest things like a perfectly ripe peach or a perfect pink peony or a very tight hug from a friend you had´t seen in a long time but who is obviously just as happy to bump in to you as you are to her. The little things.

DSC_0499

DSC_0503

DSC_0516

DSC_0504

Not to get this Friday too sentimental for you I thought I would also share a few fun links. I used to do these a long time ago on the blog. Did you like them?

My sweet neighbour messaged me and asked if I had been to this milkshake bar with the girls yet. The answer was no but we must go very soon. Like Saturday afternoon!  Check out their menu for inspiration if you don´t live near by. Yum!

Have you seen this video where Anna Wintour and Amy Schumer change lives for a day? Amy eating Anna´s lunch made me laugh.

This photo made me want to throw a brunch party at the island this summer. And I wish I had these cocktail napkins.

I have a board called Mangiare ( to eat in Italian) on Pinterest but when we go to the island I always look for certain recipes. I collected them on a separate board that you can find here under the name Island eats. You may find it useful too. I love naming Pinterest boards by the way…

Have a fantastic weekend!

Pahoittelut kun blogi on ollut tällä viikolla englanninkielinen. Töissä on tosiaan pitänyt kiirettä ja joskus on laitettava jostain kohtaa hieman mutkia suoraksi. Toivottavasti olette silti jaksaneet lueskella kirjoituksiani! Ihanaa viikonloppua ihanat Lattemamman lukijat!

Lattemamma

8 COMMENTS
|
5,546 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ Happy thoughts „
Susanna, on June 17, 2016

Tämä happy thoughts oli syynä aikoinaan sille, että kehoituksestasi avasin Instagram tilin. Ajatus oli, että päivitän sinne yhden kuvan joka päivä asioista, jotka tekevät iloiseksi. Nyt huomaan, että tämä alkuperäinen ajatus on unohtunut ja muka niin kiireessä en ehdi enää edes kerran viikossa kuvia postata. Ryhdistäydyn – sillä kuten sanoit, se todellakin on terapeuttista! Arjen keskeltä löytyy joka päivä jokin kiva asia. Ja nyt kun kaikenlaista iloista on elämässä odotettavissa, pitää muistaa pysähtyä päivittäin niitä miettimään. Rusettikahvikupin ääreltä hyvän päivän toivotuksia :)!

Sofia, on June 20, 2016

Kiitos Susanna!

Karkki, on June 17, 2016

Awww – Happy thoughts <3

Jaan kanssasi tunteen tällä hetkellä, että töitä on suht paljon. Itselläni tilanne jatkuu pitkälle heinäkuuhun ja taas syksyllä. Näin kesän kynnyksellä energia-akkuni alkaa vaan olemaan noh tyhjän puolella 🙂 Juhannus tuo kuitenkin kivan pienen katkon tähän. Lapsen loma onneksi alkaa jo juhannuksesta ja hänellä on kaikkea kivaa tiedossa (serkkuilua, mummolaa, kummilaa).

Kiitos muistakin viime aikaisista jutuista. Olen ne kyllä lukenut mutta kommentointi on vaan jäänyt vähiin. Syytän kiirettä 😉

Ihanaa viikonloppua 🙂

Sofia, on June 20, 2016

Kiitos Karkki!

Johanna, on June 17, 2016

Loistava Pinterest-board, kiitos! Meillä ei ole saarta, mutta grilli kyllä ja nuo reseptit näyttää siltä, että ne toimivat yhtä hyvin myös mantereella ;-). Vaikea vaan päättää, mitä kokeilisi ekaksi… Hyvää viikonloppua!

Sofia, on June 20, 2016

Johanna, ei kyllä maistu samalta mantereella 😉

Täti Ruskea, on June 19, 2016

Jaksan aina iloita siitä, miten paljon vaivaa näet postausten eteen. Miten löydätkään toinen toistaan parempia&kiinnostavampia aiheita ja miten saat mukaan hyviä&kivoja linkkejä aiheeseen liittyen. Linkit ovat kuin toinen postaus, aivan kuin lahjapakettiin olisi kääritty vielä yksi yllätys. Blogissasi on sekä suloisuutta, kauneutta ja hömppääkin sopivasti, mutta myös syvällisempää ja herkempää pohdintaan äitiyteen, naiseuteen, kasvatukseen liittyen. Puhumattakaan monista arkielämän vinkeistä, ruokaohjeista, juhlaideoista, lahjoista, matkoista ja niistä ihanista lastevaatejutuista. Niin hyvä ja hyvänmielen cocktail <3

Sofia, on June 20, 2016

Voi Täti Ruskea, miten kauniisti sanottu! <3 <3 <3

Leave a comment
name
email
url
message