Jun
22

Midsummer nights´s dream

by Sofia   -   in Random

Pian on aika juhannustaikojen. Me pakkaamme autoon kukkamekkomme ja seljankukka-ruusujuomamme ja suuntaamme auton kohti ystävien kesäpaikkaa Suomen saaristossa. Tyttöjen saunavuoron päätteksi istumme aina saunan terassilla katsellen merelle ja jutustellen rauhallisesti. Jos meri on tyyni ja aurinko hellii meitä, mietin josko kesäillat voivat sellaisista hetkistä enää muuttua paremmiksi. Toisaalta onko mikään tunne niin ihana kuin juosta saunasta mereen uimaan kun lämmin kesäsade pirstaloi meren pintaa. Tai kun saa käydä nukkumaan sateen ropistessa kattoon rauhoittavassa rytmissään. Syömme perinteisesti mansikka-kermakakkua ihanan ystävän syntymäpäivän kunniaksi. Kun aikuisia on 12 ja lapsia kaikilla 2 niin voitte arvata, että myös vilinää ja vilskettä riittää. Mutta onko sen parempaa kuin viettää juhannusta rakkaiden ystäviensä kanssa ja samalla luoda perinteitä omille lapsilleen. Tämä on 10. juhannus jonka vietämme yhdessä ja vanhimille lapsille jo seitsemäs. Rakastan näitä perinteitä!

Ihanaa juhannusta jo näin hieman etukäteen! Jään nyt pienelle lomalle ja palaan tänne ensi viikolla  . 

DSC_0768

DSC_0756

DSC_0745

DSC_0709

DSC_0770

DSC_0782

DSC_0746

DSC_0715

DSC_0733

DSC_0773

DSC_0762

DSC_0757

DSC_0772

DSC_0704

DSC_0761

Have a woderful Midsummer! We will be at our friend´s villa on an island with 12 parents and 12 children ( 4 super cute boys and plenty of sweet little girls). We have packed our floral dresses and rose & elderflower cordial and we are looking forward to making wild flower crowns and eating strawberry cake with whipped cream. We will watch the bonfires floating on the sea or at the shores in front of other villas and sit on the sauna veranda after a ladies turn sipping our drinks and talking about everything between the sun and the moon. Maybe we will even do some midsummer magic * !

Lattemamma

* There is plenty of traditional midsummer magic in Finland and most of it is related to finding your future groom. For instance if you collect 7 herbs & wild flowers and walk over 7 fences and then put the flowers & herbs under your pillow you can see your future groom in your sleep. ( This is a little futile for us as we are all married and the kids so small, but it might be fun!)

4 COMMENTS
|
21,255 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Midsummer nights´s dream „
Kirsi, on June 24, 2016

Hei,
Sinulla on ihana blogi ja voi miten kiva, että kirjoitit vähän pidemmästi nyt suomeksi! Mielellään lukisin blogiasi useamminkin, mutta päivitykset ovat liian usein englanniksi. Ei jaksa paneutua. :)Mutta jos tapauksessa, ihana blogi, kauniit kuvat, iloiseksi tekevät ajatukset ja jutut. Jatka samaa rataa.

Sofia, on June 26, 2016

Hei Kirsi ja kiitos! Blogini lukijoista ehkä noin 20% ovat muita kuin suomenkielisiä, joten olen siitä syystä kirjoittanut myös englanniksi. Suurin osa Suomalaisista kun lukevat englantia lähes yhtä sujuvasti kuin suomea. Tarkoitus on toki jatkaa blogia myös suomeksi ja se on toki minullekin mieluisampi kirjoituskieli. Mutta valitettavasti aika ei aina riitä blogimerkintöjen tekemiseen kahdella kielellä ja silloin usein valikoituu kieleksi tuo englanti. Yritän jatkossa ehtiä myös suomeksi kirjoittelemaan. Nyt puurretaan viimeiset työpäivät, kesäkuu on ollut todella todella kiireinen ja raskas töiden puolesta, joten nämä harrastukset ja siitä seurauksena te lukijat saivat nyt vähän “kärsiä”.

Kirsi, on June 27, 2016

Hei,
Vastailen vielä :).
Olenkin aistinut, että lukijakuntaasi kuuluu myös muita kuin suomenkielisiä. Tekisi itsellekin hyvää paneutua vaan englannin kieleen. Jatka kummalla kielellä tahansa, varmasti piipahdan kylässä.
Minun lomani alkoi nyt! Kivaa lomaa kaikille, tai vaihtoehtoisesti mukavaa työviikkoa. 🙂

Sofia, on June 28, 2016

Ihanaa lomaa Kirsi!

Leave a comment
name
email
url
message