Aug
31

Bracelets

by Sofia   -   in DIY projects  Good things for kids  Random

DSC_0159

Cotton Candy had a playdate with a sweet school friend at our house and I wanted to let them do something special for when they were finished with homework. When my girls were babies ( and probably even before I had kids) I always used to imagine all the fun things to arrange for playdates and sleepovers. I know it´s mostly about just letting the girls do their thing with their little friends but a little cute snack or craft is always a welcome addition.

This time the girls got to assemble little friendship bracelets inspired by ones I saw in a very cool children´s store in Tribeca, New York. It´s a fun project, something the girls can wear and it´s also a learning experience as they can assemble their own names from the alphabet beads. If there was more time it would be a fun project to make for all the girls ( and why not boys too) in the class. Wouldn´t it be a great bonding experience if they all had one. One of Cotton Candy´s class mates is moving to Australia so I think she will make one for her as a remember me by bracelet.

You will need…

thin rubber band on ribbon ( make sure it´s thin enough to get through the holes on the beads)

scissors

alphabet beads

regular beads, flowers, stars or whichever you like

tulle for some “bows”

If you like some pretty floral fabric for some “bows”

DSC_0136

DSC_0138

DSC_0140

These bigger beads are for Bubble Gum as her teeny hands and skills would not manage the little holes in the other beads.

DSC_0139

DSC_0143

DSC_0142

DSC_0144

DSC_0152

DSC_0161

DSC_0158

Happy crafting!

Hattara askarteli eilen leikkitreffeillä kaverinsa kanssa rannekoruja. Hankin Purkalle vähän isompia helmiä, koska näiden pienten pujottelu vaatii jo enemmän sorminäppäryyttä. Minusta näistä tuli aika kivan näköisiä. Tytöt suunnittelivat illan lapsenvahdillekin korun ( jonka sain kasata).

Lattemamma

6 COMMENTS
|
19,352 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Bracelets „
Carolina, on August 31, 2016

Ihania niistä tuli!
Tämähän olisi myös kiva ohjelma vaikkapa synttäreille 🙂

Sofia, on September 8, 2016

Carolina, kannattaa ehkä valita noita isompia helmiä jos tekee projektia isommalla porukalla, koska pienemmät saattavat olla vähemmän näppärille isommillekin lapsille haasteellisia.

Helen, on August 31, 2016

Such a cute craft idea. A friend of mine used to make little keyring name tags similar to this that could be clipped onto lunch bags and school bags, but I love this bracelet idea. Thanks for sharing 🙂

Sofia, on September 8, 2016

Helen, that sounds like a great idea too!

Katja, on September 1, 2016

Ihania tuli ja tosiaan hyvä idea tehdä yhdessä kavereiden kanssa. Meidän tyttö on tehnyt rannekorun (pastellisävyisen) isälleen ja tämän pitää kuulemma aina ottaa työmatkalle se mukaan ja jos tulee ikävä, niin koru helpottaa. Luulin, että mieheni olisi piilottanut korun johonkin, mutta se onkin aina hänen passinsa päällä ja hän tosiaan pitää sitä aina lennoilla. Itse kävin koruntekokurssin 7 vuotta sitten ja ostin aika paljon tarvikkeita, jotka sitten jäivät käyttämättä. Nyt niitä voisi kaivaa esiin ja alkaa tyttären kanssa harrastaa. Kaikki lasten koruntekosetit ollaan saatu lahjoiksi ja mieluisia lahjoja ovat olleet.

Sofia, on September 8, 2016

Katja, teillähän on sitten tarvikepuoli kunnossa! Ja kiva idea, että miehesi vielä pitää korua mukana!

Leave a comment
name
email
url
message