Sep
8

… is always a good idea

by Sofia   -   in Good things for kids

I´m wondering if you have read my blog so long that you might remember these posts about Cotton Candy´s first trip to Paris? Well the flights are booked and accommodations are sorted ( we found a very fresh looking air´bnb on a quaint street at our favourite arrondisement) so I can start counting the days until I´m back in my favourite city in Europe. I know one is not supposed to play favourites, especially as there are such wonderful places like London, Hamburg, Milan and Stockholm to rival it ( just to name a few others on my list) but I have to admit that Paris holds some kind of charm over me. It has marked itself in my soul with a permanent marker. It has been too long, way too long since my last visit as they have been bi-annual for as long as I can remember but could it be that now it has been almost 2 years? I´m physically aching to go! 

p1010364-500x375

p1010362-e1369255196911-500x666

p1010342-e1369255793318-500x666

When I was a child we used to travel abroad as a family twice a year, once at winter time and once at summer time. Then my mom would take me and my brother separately on weekend trips to European cities, like Paris. It always felt special in a different way to be just the two of us. And it was very special to be the one left at home too as we got to do things with just daddy. I remember ( even though my dad has always been the one cooking in our house, not my mom) that it often involved a trip to Carrol´s ( there was no Mc Donald´s close to us) for hamburgers or something else we did not use to do otherwise. Spending time with just one parent was different for us as we grew up in a household of two kids and both parents. It´s a wonderful thing to get one parent´s attention all to yourself once in a while and I have decided to continue with this great arrangement with my own children.

dsc_0609-e1369248676454-500x754

dsc_0606-e1369248609159-500x754
dsc_0706-e1369249040144-500x754

dsc_0750-500x331

p10103161-e1369256183789-500x666

 

I know many may think why only Cotton Candy gets to go to Paris and Bubble Gum is left behind. Well she gets her own trip very soon too. I have promised to take her to London later on this year or early next year. I love my kids equally and do not want them to feel like they are left out of anything but I have really such fond memories of both travelling with my mom ( we still do it, she is my very favourite person to travel with by far) and of being home alone with dad that I wanted to implement this to our lives. The girls age difference is also quite prominent at the moment when Cotton Candy is in school and they are interested in different things. So I find it beneficial for both in that sense too. My kids are so used to sharing everything from toys and clothes to our attention that I think it does them tons of good to sometimes be the only one. What do you think of this arrangement? Would you or have you done the same?

Lattemamma

12 COMMENTS
|
5,138 VIEWS
|
Partager sur Facebook
12 comments on “ … is always a good idea „
Jenni, on September 8, 2016

Hei,
syksyisen kaupunkiloman odotus on kyllä ihanaa. Myös meillä lapset ovat matkustaneet mukanamme (yhdessä ja erikseen) melkoisen paljon. Kuopukseni joskus pienempänä mietti, että oliko se “Vierumäki vai Pariisi, jossa hotellin aamupalalla oli taikuri”. Pariisi on kyllä yksi suosikeistamme ja juuri siellä oli aamupalalla taikuri 😀

Oikein aurinkoista syyskuun jatkoa!

Sofia, on September 8, 2016

Jenni ja Minnamanna, tosiasiahan on se, että lapselle ei taida olla niinkään väliä onko se kohde Vierumäki vai Pariisi. Se, että saa sitä huomiota voi olla paljon tärkeämpi seikka. Kohteella ja sen merkityksellä on varmasti paljon suurempi arvo vanhemmalle ja toki sitten jokin paikka voi assosioitua myöhemmin lapsellekin tärkeäksi tämän takia. Kuten meidän perheessämme ( oma lapsuuteni perhe siis) Pariisi. Kaikilla ei ole edes mahdollissuutta viedä lapsiaan matkoille, saatikaan viikonloppureissulle Pariisiin, ymmärrän sen ja olen todella kiitollinen, että minulla on. Mutta, kuten sanottu ja miten hienosti Jennin kommentti sen osoittaa, se ei ole onneksi lapsen kannalta tärkeintä vaan se, että saa viettää aikaa oman vanhempansa kanssa. Mutta nyt vähän kyllä kiinnostelee se, että mistäs me löydettäisiin aamiaispaikka jossa olisi taikuri ;)!

Minnamanna, on September 8, 2016

Hihiiii! Repesin 🙂 Ihana, Vierumäki vai Pariisi?!? 😀

Jenni, on September 8, 2016

Les Hallesin kaupunginosan Novotel oli kyllä hyvä hotelli lapsiperheelle. Nelihenkinen perheemme sai yllättävän ison huoneen ja aamupala oli hintansa veroinen. Lauantaiaamuna (pari vuotta sitten) yllätyksenä oli vielä taikuri, joka taikoi pitkulaisista ilmapalloista vaikka mitä ja poseerasi kiltisti, kun me vanhemmat otimme valokuvia 😉 Myös hotellin sijainti oli todella hyvä.

Kata, on September 8, 2016

Jakamattoman huomion saaminen on todella tärkeää. Meidän kolmen lapsen huushollissa harrastetaan “date night” iltoja yhden lapsen kanssa vuorollaan. Keskimäärin kerran kuukaudessa pääsee erityistä iltaa viettämään joko äidin tai isän kanssa kahdestaan. Silloin lapsi saa tehdä suunnitelmia ja toiveita illanvieton suhteen, yleensä siihen sisältyy urheilua tai shoppailua tai rannalla leikkimistä ja ravintolassa syömistä. Nämä ovat todella tärkeitä ja odotettuja iltoja niin lasten kuin meidän aikuistenkin puolelta!

Täti Ruskea, on September 8, 2016

Meillä on kerran pari vuodessa “toivepäivä”. Päivä on henkilökohtainen lapsen ja vanhemman kanssa. Lapsi saa suunnitella päivän ja toivoa esim.jossain tietyssä kahvilassa käynnin sekä jonkun ostoksen. Pienet on yleensä toivoneet jonkun lelun ja lisäksi ollaan ostettu kirja. Tämä on ollut äidin&lapsen päivä. Isäpäivä on vähän vielä kehitteillä. Keskimmäinen toivoi isää legojen rakenteluun päiväksi kanssaan. Lasten toiveet ovat usein melko pieniä. Isossa perheessä suurin haaste on ajan löytyminen jokaiselle kaiken muun “pakollisen” arjenpyörityksen lisäksi. Vuosia sitten päätimme, että jokainen lapsi saa 10-vuotislahjakseen ulkomaanmatkan toivomaansa kohteeseen yhdessä kummankin vanhemman kanssa (jos mahdollista). Esikoinen oli Lontoossa isän kanssa (meillä oli silloin yksi imeväinen kotona, niin en voinut lähteä). Numero kakkonen, futari, toivoi Barcelonaan. Sille reissulle pääsimme molemmat vanhemmat ja voi miten hienoa se oli. Seuraaviin kymppijuhliin on aikaa kolme vuotta. Näin isolla perheellä ei juurikaan tule tehtyä “isoja” reissuja, joten siksikin kokemus on ikimuistoinen. Jakamattoman huomion saaminen ja antaminen on tärkeää.

Katja, on September 9, 2016

Kiitokset tästä postauksesta ja kaikille kommentoijille myös, sain tästä hyvää muistutusta ja inspiraatiota järjestää jonkun kivan jutun esikoiseni kanssa. Itselleni Lontoo on hyvin tärkeä ja rakas paikka, jossa kävin aina äitini ja mummoni kanssa. Äidin kanssa myös aikuisena ollaan yhdessä Lontooseen matkustettu ja kunhan tyttäreni kasvavat haluan näyttää heille lempipaikkani Lontoossa. Me molemmat mieheni kanssa rakastetaan matkustamista ja lapset “joutuu” tai pääsee siinä mukana kulkemaan. Tosin matkojen kohokohtia kyseltäessä lapsen suusta tulee aika hauskoja juttuja.”Mikä on parasta matkassa?” kysymykseen on saatu mm seuraavia vastauksia: Amerikan matkalla kivointa oli päästä kylpyyn Isin kanssa (se Disneyland jäi toiseksi), Lontoossa kivointa on jahdata puluja, Wienissä mukavinta on syödä aamupalaa parvekkeella ja Tallinnassa ehdottomasti hauskinta oli jäätelön syöminen. Mutta tosiaan parasta on muistot yhteisistä hetkistä, oli ne sitten kotona ja missä vaan päin maailmaa.

Minnamanna, on September 9, 2016

Totta turisette. Tärkeintä on yhdessä vietetty aika. Matkailu ainakin meidän perheessä johtuu vanhempien halusta ja tällä porukalla kun ollaan liikenteessä – tuntuu välillä matkaan panostaminen, että tarjoaisi helmiä sioille 🙂 Mutta sitten kuitenkin jälkeenpäin esimerkiksi valokuvakirjoja katseltaessa, suurella lämmöllä lapset muistelevat matkaa.

Nyt toistaiseksi pysymme visusti kotimaassa. Meillä on haaveena kokeilla hetkellisesti hieman erilaista arkea eteläisessä Euroopassa. Se milloin tämä toteutuu jää nähtäväksi, mutta kyllä se toteutuu!!! Talvi talvena on ihanaa aikaa, mutta se epämiellyttävä marraskuu – tiedätte kyllä!!! Ja pitäähän ihmisellä unelmia olla. Voih.

Tiedän nyt Täti Ruskean lisäksi toisenkin perheen (suurperhe sekin “nykystandardien” mukaan), joilla matkustetaan yksin kymmenenvuotiaan kanssa ulkomaille, Pariisiin. Tavattoman kiva ajatus.

Lasten kasvaessa toivon kovasti, ettei älypuhelimet vie meillä voittoa perheajasta – tähän pitää varmasti keskittyä ja tehdä rajat asian suhteen. On hullunkurista, että perheen vanhemmat ennemmin keskustelevat keskenään Facebookin chat-ohjelman välityksellä kuin esimerkiksi ruokapöydän ääressä.

Lasten kouluikäistyttyä toivon toki, että lapsilla on kavereita ja heidän kanssaan vietetään aikaa – tässä kuitenkin on omat haasteensa löytää tasapaino taas kaiken keskellä. Toivoisin kodin olevan tuolloin edelleenkin lapsen mielestä vetovoimaisin ajanviettopaikka 🙂

Meille perheenä pyritään viettämään aikaa yhdessä ruokapöydän ääressä. Hirvittävä pälätys pöydässä usein on, kun kaikki yrittävät saada äänensä kuuluviin, milloin kaatuu maidot pöydälle, milloin vedetään herne nenään, kun ei saanut salaatin viimeistä oliivia jne., mutta se on niin meidän perhettä! Tällä mennään 🙂

Täti Ruskea, on September 9, 2016

Meillähän lisähaaste esim. perheen lomia suunnitellessa on, paitsi iso seitsenhenkinen perhe, niin myös lasten iso ikähaarukka. Esimerkiksi viime kesänä 15-vuotiaan teinin toiveet olivat melko erilaiset kuin 1-vuotiaan kuopuksen (joka ei siis osannut toiveitaan vielä edes ilmaista ja jolle riittää peruskotielämä 😉 ). Hyvällä suunnittelulla ja kompromisseilla kuitenkin onnistuttiin saamaan”jokaiselle jotakin”. Meillä on ollut jo vuosia tapana istui koko perhe yhdessä alas, jolloin kukin saa vuorollaan kertoa toiveensa. Keskustelen yleensä myös kahden kesken jokaisen kanssa, koska etenkin pienet lapset saavat helposti vaikutteita isompien toiveista, jolloin se oma toive jää ehkä kokonaan kertomatta. Ensi kesäksi ollaan suunnittelu tai ainakin haaveiltu Suomen ulkopuolelle suuntautuvaa koko perheen reissua. Nähtäväksi jää, toteutuuko se. Toivon että se reissu antaisi jokaiselle jotakin, mutta samalla saisimme myös koko perhe yhteisiä muistoja ja kokemuksia elämämme helminauhaan.

Sofia, on September 19, 2016

Kiitos kaikille teille erinomaisista kommenteistanne. Näitä oli ilo lukea! Ja saada hyviä vinkkejä! Date night-illat ovat erinomainen idea!

Danielle, on September 10, 2016

Here at home my girls not stand to be away from each other for a long time as a journey. I think super important to individual programs with each of them, but they are programs that last no more than an afternoon.

Sofia, on September 19, 2016

Danielle, for you a trip to Paris is a far longer journey than for us! <3

Leave a comment
name
email
url
message