Random

Lattemamma 4 years!

_mg_2337t

I can´t believe I have been writing this blog for 4 years already! It has for sure taken some time but it has also given me a lot. I have found new friends, great friends through the blog, I have learnt new things and somehow the blog has encouraged me to grow in new ways too. I sincerely hope it has given something to you too. Inspiration and warm & fuzzy good feelings I hope. Positivity to your day and those pink goggles to ogle the world through with that little twinkling in your eyes. I hope it has also given you perspective. Life is not perfect, not anyone´s life, but we certainly can add those little moments of frothed milk on top and there is nothing wrong in enjoying the little things every now and then.

I have a friend whom I had not seen since high school and she sent me an e-mail a long time ago when I had been writing this blog for about a year saying that even if she had not recognised me from that teeny photo on the right hand side of this blog she would have known that the writer was me. She said my voice was clearly visible in the way I write. So although Lattemamma is a sort of an alter ego of myself it´s still me. Sometimes I wonder what is more real anyway the persona that writes things down or the one who speaks through a though filtered mind. But I guess in life we must accept that we are a little different in different circumstances and there is no fraud in that. We mirror our surroundings a little to accommodate. Even in my truest self I am different at home with my husband and children to how I am at work with my colleagues and then again with my childhood friends and so forth. It´s me and there is not such a visible difference but there surely is some. Lattemamma is a part of all that. It´s about letting one part shine a little brighter.

If there is a difference I think I´m a lot funnier in “real life” or in person if you will. I would like to think I´m actually pretty witty ( I often make people laugh). But humour, especially the sarcastic kind, is so dangerous written down as it may so easily be misunderstood and as a big part of it is in the tone and facial expressions it´s hard to translate into writing if you tend to try not to offend anyone or be misunderstood. I may also be a little less goody two shoes than Lattemamma appears to be ( which is unintentional but was somehow inevitable) and I can easily laugh at myself. But I do hope I am as sweet and kind as I think Lattemamma appears to be.

_mg_2566t

All in all, thank you so much for following me along this journey to become chic ladies & gentlemen, caring mothers & fathers and “Martha Stewart”´s of our own lives. I have enjoyed your comments and your company along the way. I think that being asked to be the godmother to the sweetest little baby girl of a friend I would not have made if it were not for this blog kind of beautifully rounds this thing up. And I hope in the future there will be more to give from me and perhaps not only on this page.

Kaunis kiitos tästä jo neljä vuotta kestäneestä yhteisestä matkasta! Lattemamma blogi ei olisi mitä se on ilman sen lukijoita, teidän kommenttejanne, mutta myös kaikkia teitä tuhansia jotka käytte viikottain täällä jättämättä itsestänne muuta kuin ajatusjäljen. Arvostan sitä todella! Toivottavasti matka on ollut teille yhtä ihana ja antoisa kuin minullekin! ♥ ♥ ♥ ♥  ♥

Sofia,

Lattemamma

 

photos by Ofer Amir

21 Comments

 • Anna

  Onnea 4-vuotisesta blogitaipaleesta!
  Lattemamma todella antaa arkipäiviin pehmoisen vaahtokuorrutteen =) Ihanaa, että jaksat ilahduttaa meitä, ja antaa kivoja vinkkejä niin lapsille kuin meille mammoillekin. Kiitos!
  Mukavaa marraskuista viikkoa!

 • Rita

  Kiitos paljon blogistasi! Olen ollut lukijana alusta lähtien. En ole ennen kommentoinut, mutta nauttinut niin ruoka-, matkustus- kuin tyylijutuista. Olen kokeillut resepteitäsi silloin tällöin (mm. se jogurtti-kuivakakku oli huikea menestys) ja elokuussa kun olin New Yorkissa, niin kävin läpi sinun NY vinkkejä. Varasimme jopa yhden ravintolan, Keensin, suositustesi perusteella, emme olisi sitä muuten löytäneetkään.

  Sen lisäksi, että itse nautit kirjoittamisesta ja olet saanut elämääsi uusia elämyksiä tämän kautta, niin myös me lukijat saamme kauniiden kuvien ja ihanan tunnelman lisäksi ihan konkreettisia asioita, joita voimme omassa elämässämme käyttää.
  Ihanaa talven odotusta ja vaaleanpunaisia ajatuksia!

 • neds

  lattemmama is my inspiration and happy place.So thank you for taking the trouble to write,inspire,comfort and for creating this magical nook.

 • Barbamama

  Onneksi olkoon!
  Tulin lukijaksi blogin puolivälissä parisen vuotta sitten. Nautin kirjoituksistasi ja blogin tunnelmasta. Olen saanut hyviä vinkkejä ja ideoita ja esim. löytänyt uusia lastenvaatemerkkejä, joista on tullut lemppareita.
  Blogin pitäminen vaatii taatusti paljon aikaa ja viitseliäisyyttä, ja siksi arvostan sitä, että jaksat kirjoittaa niin ahkerasti. Kiitos!

 • Helen

  Congratulations on 4 years of the blog. It is something I always look forward to reading and have taken inspiration from. Thank you for writing it so beautifully.

 • Laura

  Kaunis kiitos blogistasi! Tänne minäkin ensimmäisenä saavun, kun on hetki aikaa lukea blogeja. Olen saanut paljon vinkkejä ja inspiraatiota postauksistasi. Onnea neljän blogivuoden kunniaksi ja toivottavasti saamme niitä vielä paljon lisää!

 • Laura

  Onnea blogisynttäreiden vuoksi ja kiitos kun ilahdutat meitä lukijoita positiivisilla, kauniilla ja ajatuksia herättävillä kuvilla ja kirjoituksilla. Kahden pojan äitinä pääsen tätä kautta myös kurkkimaan suloisia tyttöjen juttuja. Toivon blogillesi vielä monia vuosia lisää.

 • Katja

  Löysin blogisi reilut kolme vuotta sitten kun googlasin, että mikä olikaan sen Yrjönkadulle tulleen uuden lelukaupan nimi. Tingeling se on ja olit tehnyt siitä blogikirjoituksen. Paljon olen vuosien varrella saanut kivoja vinkkejä ja inspiraatiota blogisi kautta, kiitokset siitä. Toivottavasti jaksat blogia pitää aina tulevaisuudessakin kaikkien kiireiden ohella. Erityisesti nautin kauniista kuvistasi ja olen omaan valokuvaukseen napannut ideoita niistä.

 • Katja

  Paljon onnea piti myös sanomani. Sekä on ollut kiva lukea kommentteja ja esimerkiksi “neiti oliivista” on tullut ihan tuttava, kun seurataan “Lattemamman yhdistäminä” toistemme Instgram-kuvia, vaikka ei koskaan livenä ollakaan tavattu. Myös “täti ruskea” on kommenteissa mukavasti kertonut elämästään ja se tuo kivan lisän tähän blogiin. Kiitokset Lattemamman seuraajat ja virtuaaliystävät päivieni piristämisestä.

 • Täti Ruskea

  Onnea ja iloa 4-vuotiaalle! Olet minullekin – viiden pojan äidille – suuri ilon ja inspiraation lähde. Olen löytänyt avullasi monta uutta kivaa&hyvää vaatemerkkiä myös pojille (heille kun on muutenkin vaikeampi löytää kivoja vaatteita). Toivottavasti jaksat jatkaa suloista ja inspiroivaa blogiasi vielä pitkään!

 • Hanneleh

  Kiitos aivan ihanan inspiroivasta blogista ja onnea 4-vuotis blogisynttäreiden johdosta. Täältä saa niin paljon päiviin positiivista energiaa ja kivoja vinkkejä. Vaikka en usein kommentoikaan niin seurailen sivusta. Kiitos vielä että jaksat kirjoittaa näin laadukasta blogia.

 • Karkki

  Onnea 4-vuotiaalle blogille ja kiitokset aivan ihanasta blogista. Täältä saa paljon iloa, hyvää mieltä ja ajatuksen aihettakin. Olen myös hyödyntänyt monia reseptejäsi, joten niistäkin suuren suuret kiitokset 🙂
  Toivon, että jaksat jatkaa blogiasi ja meidän päivien sulostuttamista vielä pitkään.
  <3

 • Niina

  Onnea blogin 4-vuotissynttäreiden johdosta! Mietin juuri yksi päivä sitä, miten meidän kummankin tytöt ovat kasvaneet sinä aikana kun olet kirjoittanut blogia. Ja miten äitiys ja kaikki siihen liittyvä on muuttunut lasten kasvaessa, mutta silti tuntuu että meillä ajatukset ja kiinnostuksenkohteet ovat edelleen samanlaisia. Kiitos siis Sofia kaikesta mitä blogin kautta olen saanut ja ihanaa lomaa! <3

 • Sanli

  Ihana Lattemamma ja ihana blogi! Onnea blogin 4-vuotissynttäreiden johdosta! Olen seurannut blogia jo pitkään, se on ehdoton lempparini, ja aina vaan se tuo niin paljon iloa ja inspiraatiota (sekä toisinaan johdattaa syvempienkin pohdintojen äärelle). Liian harvoin kommentoin, vaikka ihan jokaisen postauksen aina luen. Yritän jatkossa jättää jäljen vähän useammin. Kiitos Sofia!

 • Susanna

  Rakas Sofia. Ihana blogi. Ihana kirjoitus. Olen saanut sinulta niin paljon uutta kaunista elämääni tämän neljän vuoden aikana. Paitsi lukemattoman määrän ideoita ja inspiraatiota, positiivisemman tavan tarkastella elämää. Ja mikä tärkeintä – ystävyyden. Ja siitä olen niin sanattoman iloinen. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.