Mar
27

Lemon crème brûlée

by Sofia   -   in Cooking

How many of you made the lemon pie I shared about two weeks back? Isn´t it delicious? Well as I said then the filling also turns in to an amazing crème brûlée. I had leftovers so I just put them in my brûlée forms and in the oven with the pie. Did not even bother with my regular brûlée bain marie. When they looked firm I took them out ( my forms are quite shallow so they were ready in about half the time as the pie) and left them to cool completely. Then I put them in the fridge. The next day I sprinkled them with granulated sugar and torched the top crisp. So darn good! I think I might make these for my next dinner party. Crème brûlées are one of my favourite desserts amongst pavlovas. If it´s on the menu at a restaurant I will order it. This is a very fresh and delightful twist to the original.

DSC_0061

DSC_0063

DSC_0068

Aiemmin jakamani sitruunapiiraan täytteestä tulee aivan taivaallista creme bruleeta. Suosittelen kokeilemaan tätä jos tykkään kyseisen jälkiruuan klassikkoversiosta. Tämä voisi olla vaikkapa mainio jälkkäri pääsiäispöytään!

Ihanaa päivää!

Lattemamma

 

8 COMMENTS
|
6,257 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ Lemon crème brûlée „
Emma, on March 27, 2017

Oi tätä täytyy testata, rakastan creme bruleeta sekä sitruunaa!

Sofia, on March 29, 2017

Emma, tää on bueno!

HungryInHelsinki, on March 27, 2017

These look incredible!! well done 🙂

Sofia, on March 29, 2017

So good HungryInHelsinki!

Hanne, on March 27, 2017

Kokeilin ja naureskelin että pitäisi postata tänne tältä sen pitäisi näyttää ja tältä se näyttää kuva. En tiedä mikä meni vikaan mutta sain täytteestä aivan jotain muuta kuin mitä sinun kuvissa. Hyvää silti.

Sofia, on March 29, 2017

Voi ei Hanne, mitähän sille tapahtui. Onneksi maku on pääasia!

Katja, on March 30, 2017

Creme brulee on mun ehdoton suosikki jälkkäri. Tosin en ole koskaan tehnyt sitä itse, ainoastaan tilannut eri ravintoloissa. Täytyy kokeilla tätä.

Sofia, on March 30, 2017

Nyt testiin Katja!

Leave a comment
name
email
url
message