Apr
13

Happy thoughts

by Sofia   -   in Random

Viikonloppu on taas kolkuttelemassa ovella. Toivottavasti se tuo mukanaan ison kimpun kukkasia ja pullon hyvää viiniä. Mielellään vaikka vielä jonkun ihanan tuoksukynttilän. Sellainen vieras on aina tervetullut minun kotiini. Vaikka toki viikonloppu on tervetullut muutenkin! Tällä kertaa taas onnen aiheiden siivittämänä…

Minut on viime aikoina tehnyt onnelliseksi moni asia. Aivan erityisesti olen miettinyt muiden kykyä kehua ihmisiä. Sain töissä kollegalta ja esimieheltäni molemmilta viimeaikoina niin kauniisti muotoiltua palautetta, että se jäi lämmittämään mieltäni pidemmäksikin aikaa. Ja sitten pohdin ystävääni joka aina kehuu ja kannustaa kovasti minua ja muitakin naisia, ihan tuntemattomiakin. Minusta se on jotenkin valtavan hieno piirre ihmisessä. Ja varsinkin se, kuinka hän löytää toisen luonteesta ja taidoista sellaisia ominaispiirteitä joiden huomioiminen on harvinaista, mutta sitäkin arvokkaampaa. Itse huomaan usein helposti kehuvani joitain ulkoisia piirteitä, huomaan kauniin vaatteen tai freessin kampauksen, ystävän iloisen hymyn. Toki sellainenkin aina ilahduttaa. Aion kuitenkin nyt oikein keskittyä itsekin kehumaan ystävissä ja tuntemattomissakin niitä muitakin hienoja piirteitä. Koska se tekee vastaanottajan lisäksi myös antajalle hyvän mielen ja laittaa toivottavasti sen hyvän kiertämään.

Tässä sitten niitä vähän pinnallisempia onnen aiheita, koska niitä on selkeästi helpompi kuvata…

DSC_0055-3

DSC_0040-2

DSC_0052-2

Two happy thoughts in one photo. First of all these Mosser Glass Mixing Bowls in pale pink. They have been on my wish list for a year now I think ( I will write about that list on the blog next week). I can see myself whipping up sweet desserts in them but also serving fruit and berries from them, using them for pretty summer salads and dips for a Mexican Fiesta and the list goes on. Can´t you just imagine them with pretty strawberries and peaches or a lovely green guacamole. Or even pretty mixed pastel candies or popcorn for movie night. It is no secret that I have a soft spot for the perfect baby pink but if you love these yet not so much the colour then know that they also come in green, light blue and white. The other favourite you can already guess. Yes the Meyer Lemons! It´s the season and I just love them. I have written so much about these lemons on the blog but if you are new here, they are a mixture of a mandarin and a lemon. Sweeter and softer than a regular lemon but still tangy and a little smaller in size. They are as pretty as they are delicious.

DSC_0036-2

DSC_0031-2

DSC_0033-3

DSC_0039-2

The new India Hicks book! I have been waiting for ” A slice of England”  for months. I love the way she writes, tells a story. This one is a s good as Island Style. India´s books are not just inspiring interior books but glimpses in to an interesting life. You can also find my never ending happy thought to accompany a book in the last picture… yes, a good cup of coffee. Especially if it is as pretty as this Limoges Porcelain cup I got from my mom for Valentine´s Day.

DSC_0020

DSC_0030-2

DSC_0027-2

DSC_0028-2

DSC_0024-2

How They Decorated by P. Gaye Tapp is a very interesting book about the homes of inspiring women from the 20th century. My favourite, Bunny Mellon, ( whose biography I highly recommend!) is also included. Her home here in every other photo than this last one. I love her art collection. My favourite, Rothko, hanging there just very casually a well as that Manet and those amazing Giorgio Morandi´s. If I was very very rich I would fill my house with such a beautiful collection of art. I would never get tired of looking at them. The last photo with the romantic bedroom and the shells on the armoire is from the home of Sybil Connoly. If you want some inspiration from the great women of the last century I highly recommend this books. It is also an interesting read and as such it makes me happy.

DSC_0061-3

So there, my happy thoughts of late. Inspirational women and delicious lemons. Just like me, a little bit of this and a little bit of that. And as I wrote above in Finnish I have been inspired by women who encourage other women lately. About people who know how to give compliments not only about ones appearance but about their character, abilities and about what makes them special. It´s so important and I think we should all do that more. Let´s put the good out there. Let´s say it out loud if we see something in others that we admire. Be it their elegant posture, strength of character or their ability to speak eloquently. 

Have the most wonderful weekend!

Ihanaa viikonloppua,

Lattemamma

2 COMMENTS
|
17,495 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ Happy thoughts „
Hanneleh, on April 13, 2018

Ihanasti sanottu kohteliaisuuksista. Olen itse opettelemassa samaa, että antaisin kohteliaisuuksista useammin. Yleensä tulee kehuttua juuri ulkonäköä, mutta sisin on yhtä tärkeä, jossei tärkeämpikin. Sinulla on kaunis blogi ja vaikutat kauniilta ulkoisesti ja myös sisäisesti. ☺️

Sofia, on April 19, 2018

Kiitos kaunis Hanneleh <3!

Leave a comment
name
email
url
message