Jun
13

Ninni ja Nestori aamupalalla

by Sofia   -   in Blog collaboration  Cooking  Good things for kids  Interior design  Shopping

Olen useaan otteeseen kirjoittanut yhdestä lapsuuteni suosikki kirjasarjaista, Ninnistä ja Nestorista, blogiin. Kun huomasin, että Petit Jour oli tehnyt sarjan hamoista astioita oli ne pakko saada, vaikka tyttömme eivät nyt ehkä virallisesti enää tarvitsekaan lasten astioita. Kouluikäiset kun syövät jo samoista astiosta ja samoilla ruokailuvälineillä kuin muukin perhe. Mutta nämä ovat kyllä niin mielettömän suloiset tyttöjenkin mielestä. Ne sopivat hyvin aamupala, välipala ja iltapala astioiksi meille ja ne menevät hyvin yhteen valkoisten posliinien kanssa vaikka ovatkin melamiinia. Voin hyvin kuvitella, että tuo muki ja lautanen löytävät tiensä välipalaleivän ja juoman kanssa läksyjä tekevän koululaisen kirjoituspöydälle ja kulhoon päätyy varmasti puuron ja jugurtin lisäksi välillä viipaloituja hedelmiä,marjoja tai viinirypäleitä naposteltavaksi tai namipäivän namit telkkarin ääreen. Pienenä tytöillä oli Petit Jourin Petteri Kani ja Jemima Ankka astiat joita he tykkäävät vieläkin käyttää säännöllisesti juurikin näillä aterioilla. Astiat eivät ole menneet kahdeksan- ja kuuden vuoden aikana miksikään jatkuvasta konepesusta huolimatta. Ehkäpä näistäkin Ninni ja Nestori astioista syö joskus lounastaan omat lapsenlapset. Nämä aion hankkia myös uudelle kummitytölleni sitten joulu- tai yksivuotislahjaksi kun hän siirtyy kiinteisiin ruokiin.

DSC_0683-2

DSC_0658-2

DSC_0654-3

DSC_0674

DSC_0657-2

DSC_0667

DSC_0681-2

DSC_0653

DSC_0660-2

DSC_0691

DSC_0672

DSC_0682

DSC_0675-2

DSC_0688

Kuvien aamiaiselle haimme Ekbergiltä tuoreet Croisantit ja Briossit heti 8.30 kun ovet aukesivat. Halusimme vähän tunnelmoida Pariisin aamufiiliksiä kun pullakaupat aukeavat ja ilmassa tuoksuu tuoreet leivonnaiset jotka tulevat juuri uunista ulos. Ja se oli sen arvoista. Saimme koriimme uunituoreet croisantit kirjaimellisesti suoraa uuninpelliltä. Suosittelen joskus nousemaan ja lähtemään liikkeelle vähän aikaisemmin ihan vain sen ihanan fiiliksen ja tuoksun takia! Ja kyllähän voinen croisantti maistuu taivaalliselta lämpimänä. Ja mikäs siinä on ihmisen kävellessä valoisana keäsaamuna puoliunisen kaupungin läpi.

Ihanaa kesäpäivää! Me saamme tänään sekä lounasvieraita, että ystävät iltateelle! Mikäs sen parempaa!

Lattemamma

p.s. Saimme astiat lahjaksi Nona K´sta. Kiitos näistä aarteista!

p.p.s. Olitko muuten huomannut, että Ninnistä ja Nestorista on tehty hurmaava animaatiosarja joka on tullut Pikku Kakkosen sunnuntaiaamussa? Se on nähtävillä Yle areenassa ja Pikku Kakkosen appin kautta.

 

0 COMMENTS
|
273,777 VIEWS
|
Partager sur Facebook
Leave a comment
name
email
url
message