Jul
5

Holiday mood

by Sofia   -   in Random

Terveiset täältä lomatunnelmista. Nautimme viime viikot saaressa super helteistä kalliolla uikkareissa notkuen ja välillä meressä pulahdellen. Söimme limellä ja mintulla maustettua kylmää vesimelonia lähes joka päivä ja iltaisin grillasimme ja teimme erilaisia kesäisiä salaatteja. Tämän sateisen viikon olemme viettäneet kaupungissa osittain töitä tehden ja osittain ystäviä tapaillen, mutta nyt suuntaamme takaisin saareen vaikka kesä Helsinki onkin myös upea. Ei varmaan yllätä ketään kun kerron, että saareen lähtiessäni unohdin tietokoneen kaupunkiin joten palaan vasta nyt blogin pariin. Tällä kertaa raahaan sen mukaani!

Kokosin tähän alle muutaman asuidean linkkeineen. Olen tänä kesänä elänyt kyllä lähinnä uikkaeissa ja valkoisissa kesämekoissa, mutta nyt kun kelit ihan asteen viilenivät, niin olen käyttänyt valkoisia farkkuja eri yläosien kanssa. Valkoiset farkut ovat klassikko ja erityisesti kesällä rusketuksen kanssa ne tulevat oikeuksiinsa. Tämä linkittämäni malli maksaa 20€ ja ne ovat todella mukavat, eivät siis denimiä vaan stretch kangasta. Omia suosikkejani näiden kanssa ovat meleerattu harmaa t-paita tai raitapaita valkoisten tennareiden kanssa. Tänä kesänä olen käyttänyt myös paljon kauniin sinistä puuvillaista paitapuseroa jonka napeista jätän yhden ylimääräisen auki ja käännän hihat rennosti rullalle. Ostin omani second handinä, mutta sinisä paitiksia saa varmasti lähes mistä vaan liikkeestä. Vähän vielä viileämmällä kelillä valkoisiin farkkuihin voi yhdistää ajattoman valkoisen kasmir lettineuleen jonka lisäksi kun jalkaan sujauttaa valkoiset loaferit ja korviin timanttinapit tai helmet niin paljon sen klassisemmaksi ei asu oikein voi muuttua.

Tässä siis muutama oma lemppari yhdistelmä linkkeineen ( englannin kieleisen tekstin alla)…

Hope you are all doing well. We have been in such a complete holiday mood. We left for the island before midsummer and stayed for two weeks. The weather was absolutely perfect. We have been wasting away on the cliffs in our bikinis feasting on strawberries and watermelon sprinkled with lime and fresh mint. Oh the joy! Just to be outside all day staring at the glistening sea listening to little cousins laughing around, dipping in the sea when you get too hot and grilling at night. Making fresh salads as sides and buying ice-creams on the shop boat. Now we came to the city for a week, it´s been raining but it´s great for the nature and makes running easier than in the heat. Helsinki is lovely in July but to be honest I am very much ready to head back out to the island in a few days.

The hot days of summer on the island were pretty much spent in swimwear and some breezy tunics but now that it got a tiny bit cooler I have been wearing white jeans on repeat. I love a white jean in the summer especially with a tan. They look great with a striped shirt obviously and with a fresh button down shirt, this summer I have been in a lovely light blue one on repeat ( that I found pre-loved). And you can never go wrong with the combination of white jeans and a grey marl t-shirt or a white t-shirt even. But one great combination with them is a white cashmere cable knit sweater. Add some pearls or diamonds for the most classic combo on a little cooler day. I just wear my Hèrmes cape cod wraparound watch I have in orange for a little touch of colour. I will link here my favourites this summer ( mostly very affordable pieces) that I wear with my white Superga sneakers or Converse´s or with some Tod´s loafers.

white jeans2

White jeans, Weekend t-shirt in grey marl & Converses´s.

Unknown

White jeans, Tiffany bow pendant, cashmere cable knit, Tod´s Gommino loafers.

white jeans 3

White jeans, marinier shirt, Superga sneakers.

white jeans4

White jeans, blue button down shirt worn casually with rolled sleeves and open buttons on top & Tod´s Gommino loafers.

This white jean is 20€ so it´s a steal really. They are super stretchy so very comfy and I like that these have a fairly high waist ( not too high to be a statement but a flattering hight for most people as I really dislike pants that you have a hard time sitting in without exposing your underpants). Tod´s Gomminos are a classic and I have them in too many colours to admit, but then again it´s perhaps my favourite shoe and I have been ” collecting” them trough the years. If you like a loafer in style these are the ones to buy. They are not super expensive for the quality but obviously not cheap either. But worth the investment if you look after them as they will last you a lifetime. A Converse or a Superga is also  always in style in my opinion. A white cashmere cable knit is perhaps ne of those timeless classics you can´t go wrong with and that you can wear with pretty much everything from on top of your tennis dress after practise to pair with a full-length ball gown skirt for a black tie event in Ralph Lauren style and everything in between. The one I linked is on sale and now under 150€ with free EU shipping so worth snagging up if you feel like your wardrobe is in need of one. Comes in different colours but I think the white one is most classic. It´s very luxurious.

Have a lovely day!

Ihanaa päivää sinulle ja hyvää alkavaa viikkoa!

Lattemamma

4 COMMENTS
|
28,440 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Holiday mood „
Tähtipoikien talossa, on July 7, 2020

Kiitos housuvinkistä! Osaatko sanoa millaista mitoitusta nuo ovat? Esim. vastaako koko 10 kokoa 38 tai koko 8 kokoa 36?
Leppoisia kesäpäiviä teille saareen!

Sofia, on August 18, 2020

Tähtipoikien talossa, mielestäni suht kokoaan vastaavaa mitoitusta, eli sen kokotulukon mukaan kun katsoo mikä koko mitäkin vastaa. Nämä ovat tosi stretchaavat joten ei kannata ottaa ainakaan kovin paljon ylöspäin kokoa. 🙂

Eeva, on July 9, 2020

Samoin, kiitos housuvinkistä! Samalla huomasin, että monia housuja saa myös eri lahkeenpituuksilla, joten täytyy kokeilla…

Ihania kesäpäiviä teille saareen!

Sofia, on August 18, 2020

Kiitos Eeva ja tosiaan kiva kun on valikoimaa pidemmällä lahkeella!

Leave a comment
name
email
url
message