Feb
21

Lattemamma lunch

by Sofia   -   in Random

Eilen oli taas minun vuoroni saada mammaystäväni ja suloiset pikkuiset lounastamaan luokseni. Kerroin hieman lattemamma-porukkamme lounastelusta täällä. Joskus on kiva valmistaa ihana lounasmenu, joskus kokeillaan vähän hienostuneempia ruokia tai jotain ihan uutta ja toisinaan parasta on lohisoppa ja ruisleipä voilla. Aina ei kuitenkaan tarvitse tehdä kaikkea (tai mitään) itse. Välillä on ihana ostaa kaikki valmiina ja vain nauttia hyvästä seurasta ja rennosta yhdessäolosta.

Tällä kertaa siis hain Stockan herkusta valmista sienisalaattia ja jättiblinit. Kalatiskistä nappasin mukaani mätiä ja kylmäsavulohta. Isot blinit lämmitin ritilällä uunissa 125 asteessa. Eivät tietenkään vastanneet suoraan blinipannulta tulleita, mutta kaikki aika liikeni höpöttelyyn ja pikkuisen Purkan huomioimiseen. Avasimme myös pullon sampanjaa ihan vain ilahduttamaan arjen keskelle. Joskus ne kaikkein tärkeimmät ihmiset jotka tekevät arjestamme juurikin piirun verran mukavampaa ja sujuvampaa, ansaitsevat maljan. Aina ei tarvita mitään suurta tai erityistä syytä, riittää kiitollisuus siitä, että saamme olla terveitä.

Lapset maistelivat pöydästä blinejä, leikkivät keskenään ja tietenkin sotkivat minkä ehtivät. Kylpyammeesta löytyi lajitelma mitä kummallisempia esineitä joita tytöt olivat sinne viskelleet, uunin kello oli ajastettu soimaan illalla ja jostain sohvatyynyn alta löytyy varmaankin vielä blinin palanen. Ihanaa elämää!

Suklaalevy lajitelmasta suosikeiksi pääsivät Vivanin luomusuklaat valkosuklaa-mansikka sekä maitosuklaa-hasselpähkinä.

Lopuksi istuimme sohville juomaan kahvia ja syömään suklaata. Vanhempani toivat meille ystävänpäivälahjaksi Nespresson kahvikoneen (yritän olla ottamatta tätä vihjeenä kahvinkeittotaidoistani), joten testailimme erivärisistä kahvinapeista tehtyjä cappuccinoja, suosikkeja etsien. Rentoa, mutkatonta ja helppoa, juuri sellaista kuin pienten lasten äitien elämän kuuluu hetkittäin olla!

Lattemamma

p.s. Huomaattekos muuten tässä kuvassa jotain siihen kuulumatonta jonka jonkun pienet kädet ovat siihen sujauttaneet?

p.p.s Sillä aikaa kun silppusin punasipulia keittiössä, oli pöytä katettu valmiiksi siihen nostamillani astioilla ja servietit viikattu kauniisti. Lopuksi myös kaikki auttavat aina siivoamaan, astiat kannetaan keittiöön ja enimmät lelut kerätään lelukoreihin. Onnea todella on ihanat ystävät!

7 COMMENTS
|
8,984 VIEWS
|
Partager sur Facebook
7 comments on “ Lattemamma lunch „
Pia, on February 21, 2013

Pitkät lounaat ovat äitinä olemisessa yksi ihanimmista etuoikeuksista 🙂

Anna, on February 21, 2013

Ihana luonas!

Sofia, on February 22, 2013

Anna 🙂

Maria, on February 21, 2013

Nam! Tuli ikävä omia kotiäitiaikojani ja vierailuja muiden kotiäitien kanssa. Nautihan tästä ajasta <3

Sofia, on February 22, 2013

Maria, mä yritän nauttia joka hetkestä 🙂

At Jacobas, on February 21, 2013

Ihana lounas, blinit ovat kyllä niin hyviä!
Meillä on muiden kotiäitien kanssa tapana syödä brunssia yhdessä kerran viikossa.

Sofia, on February 22, 2013

At Jacobas,
brunssi tai lounas mammakavereiden kanssa on niin ihana piristyshetki!
Lattemamma

Leave a comment
name
email
url
message