Feb
25

Naamiaistunnelmissa

by Sofia   -   in Party planning  Random

Takana melkoisen tapahtumarikas viikonloppu. Perjantaina saimme hyvät ystävämme illalliselle. Ennen lapsia meillä oli tapana kutsua usein ystäviä kylään ruokapöydän ääreen. Pikkuvauva-ajan ja raskauspahoinvointien ja taas uuden pikkuvauvan väsyttämä mamma toivoi lähinnä kutsua muiden valmiiseen pöytään. Nyt kun meidän lapsemme nukkuvat läpi yön ja muutaman vuoden univelat alkavat tasaantua, tein uudenvuoden päätöksen kutsua taas ystäviä useammin kylään.

Minusta nimittäin  on ihanaa järjestää pienelle porukalle illalliskutsut. Suunnitella menu ja siihen sopivat viinit, kattaa pöytä valmiiksi jo aikaisin ja käydä kaupassa kaikessa rauhassa. Mikä nautinto kun vihdoin istutaan pöytään, kohotetaan ensimmäinen malja ja nautitaan hyvästä ruuasta jutustellen. Lapset saavat istua mukana kunnes heille vaihdetaan yökkärit päälle ja pienet kömpivät peittojen alle. Itsellekin ihana lapsuusmuisto on ollut pötkötellä oman peiton alla ja kuunnella raollaan olevasta ovesta kuinka aikuiset vielä hetken keskustelevat pöydän ääressä ja välillä kuuluu naurun remahduksia.

Pöytää kattaessa otan esille erityisesti siihen tarkoitukseen varaamani mikrokuituliinan jolla käyn vielä läpi aterimet, lautaset ja lasit ennen paikoilleen asettelua. Kukaan ei halua juoda suhruisesta lasista. Pellavaiset lautasliinat tärkkään ja silitän. (huom. en siis todellakaan tee tätä joka päivä perheen kanssa syödessä…)

Lauantaina ja sunnuntaina tytöillä sattui olemaan naamiaisjuhlat, joten pääsimme myös pukeutumaan oikein olan takaa. Sunnuntain juhlat olivat jo aamupäivästä ja juhlien jälkeen menin Hattaran kanssa ihan kahdestaan lounaalle kun Purkka lähti pappan kanssa kotiin päikkäreille.

Oli ihana istuskella pikkuisen prinsessan (kyllä, ihan oikean prinsessan, koska sellaiseksi hän oli pukeutunut) kanssa ravintolassa. Höpöttelimme kaikenlaista ja teimme toivomuksia koska meillä sattui olemaan taikasauva mukana. Sillä taioimme kynttilöitä pöytään. Sitten puhaltelimme niitä leikisti ja joka kerta sai toivoa jotain uutta. Kaikki toivomukset piti kertoa ääneen. Hattara toivoi mm. “kevättä jotta tulisi paljon aurinkoa ja kasvaisi äkkiä kukkia joita voisi sitten tuoksutella joka päivä, kun ruusuja olisi niin ihana haistella koko ajan”. Ei hullumpi toivomus. Itse toivoin, että tytöt menevät illalla erityisen kiltisti nukkumaan. Hattara lupasi ihan varmasti mennä.

Neiti Purkka oli pieni pantterinpentu lauantain juhlissa. Mekko Bonpoint, kengät Pèpè, pantterisetti on lahja isovanhemmilta (settiin kuului hännän ja korvien lisäksi suloiset tassut jotka eivät pysyneet kovin montaa hetkeä käsissä).

Neiti Hattara oli pukeutunut Ballerinaksi ja sai juhlissa poskeensa vielä suloisen sydän kasvomaalauksen. Oikea balettipuku, kietaisupaita ja säärystimet Bloch, hiuspanta DPAM, kultatossut Bonpoint.

Prinsessa matkalla seuraavan päivän juhlista lounaalle. Kasvomaalaus saatiin taas näistäkin juhlista, mekon laahushelma piti kiinnittää sykerölle jottei se olisi likaantunut kadulla. Takki ja kengät Jacadi, kaulahuivi Tartine & Chocolat, ohut kashmirpipo täältä. Mekosta voit lukea lisää täältä.

Lounaalla jaoimme vähän erilaisen ruokajuoman (lapset saavat normaalisti ruuan kanssa vettä tai maitoa). Kyllähän nyt prinsessan ja hyvän haltiattaren lounastaessa ruokajuomankin pitää olla pinkkiä!

Sunnuntaina iltapäivällä piti vielä käydä pulkkamäessä ja imemässä itseemme viimeisetkin auringonsäteet. Kun tyttöjen iltakylpy oli ohi niin mamman toivomus kävi kyllä toteen. Kaksi pientä pitkästä päivästä uupunutta nukahtivat heti pään laskeutuessa tyynyyn.

Toivottavasti viikonloppusi oli onnistunut ja sait nauttia auringonpaisteesta. Tällä viikolla Lattemamma kertoo ainakin visiitistämme lastenmuseoon ja sarja ” Lattemamman Helsinki” saa myös jatkoa.  Lisää toivejuttuja on myös työn alla!

Hyvää alkavaa viikkoa,

Lattemamma

Pulkkailun lisäksi kieriskelimme rinnettä alas ja kikattelimme vatsat kipeiksi.

p.s. muistathan klikkailla kuvia jos haluat nähdä ne vähän suurempina…

0 COMMENTS
|
24,959 VIEWS
|
Partager sur Facebook

Comments are closed !