Good things for kids

Omenaposket

Viime syksynä, kun olimme hakeneet torilta paljon kotimaisia omppuja, innostuin kuvaamaan tyttöjä niiden kanssa. Ajattelin tehdä omppukuvista joka vuotisen perinteen. Tässä tämän vuoden satoa ja samalla viikon asut. Tällä kertaa tytöillä on juhlamekot päällä. Purkalla on Hattaralta peritty Tartine & Chocolatin liivimekko, jonka ostin kun vielä odotin Hattaraa. Sitä on käytetty todella paljon, kunpa se ei ikinä jäisi pieneksi (se oli vielä Hattaralla keväällä täällä mukana). Hattaralla on joulua ja muita talven juhlia silmällä pitäen hankittu Malvi & Co mekko. Se on 100% villaa ja mielestäni kauniisti viimeistelty vuorineen ja aplikointeineen.

Yhtä omppua on vähän maisteltukin…
6-vuotiaan mekko on kohta 4-vuotiaalle Hattaralle hieman iso, mutta kaunis päällä.

Awww…
Turha kuitenkaan kuvitella, että kuvaussessio olisi ollut vain suloinen ja rauhallinen…
Suurin osa kuvista oli tätä luokkaa! (ihan parhaita tietenkin minun mielestäni)

Onneksi sain myös muutamia tosi suloisia kuvia tytöistä ja tein niistä viime vuoden tavoin korttikollaasin isovanhemmille ja ystäville. Hyvää syksyn alkua ja uuden viikon alkua myös teille! Tällä viikolla luvassa ainakin yksi ruokaohje ja olemme jo ehtineet leipoa vähän erilaista omenapiirakkaa. Ehkäpä jatkammekin ompputeemalla…

Lattemamma

p.s. Viime vuoden korttikollaasi oli mukana tässä postauksessa. Purkan kengät ja sukat mamman vanhat, hiuspanta Livly. Hattaran rusetti Floralin & Junior, sukat Jacadi ja kengät La Coqueta (tällä hetkellä super alessa, jos isompia kokoja olisi, ostaisin nyt toiset, nämä ovat ihanat).

I took some photos of our sweet little apples with some apples to celebrate the start of fall. Did you already start the apple pie season? We made our favorite, an old Martha Stewart recipe with ground coriander, allspice and orange rind. Recipe to follow soon. And yes, after popular demand, I´ll try and write a little paragraph in english, at least every now and then when it feels relevant. Apparently google translate does not do justice to anyones writing… It will not be a word to word translation of the finnish text so you might want to use the translator too. Please feel free to comment in english as well!

10 Comments

 • Conchi

  Looking forward for your recipe.

  Thanks for adding some translation. I have tried many translators for Finnish text and believe me, none of them are very useful.

 • Ansku

  Aivan ihania kuvia!! Niistä jollain tapaa välittyy ihan mieletön tunnelma 🙂 Ja nuo tyttöjen asut ovat täydellisen kauniit 🙂 Mulla oli pienenä samantyyppiset punaiset kengät yhdistettynä harmaaseen liivimekkoon. Tuo(kin) väriyhdistelmä vain toimii niin upeasti 🙂

 • Jonna

  Oi Sofia,nämä kuvat ovat niin ihania! Pidän tyylistäsi, jolla puet suloiset tyttäresi. Niin kuin nyt nämäkin mekot. Hurmaavat! 🙂

  Kiitos Pariisin vinkeistäsi, matkani oli kaikkia sitä mitä odotinkin. Pariisiin haluan ehdottomasti palata uudelleen. Siellä kun on ihan omanlaisensa tunnelma *huokaus*. Lafayetten lastenvaateosasto oli upea! Pariisissa oli ihastuttavia reppuja koululaisille, sellaisia hauskan vanhahtavia. Lapset oli puettu kauniisti, juuri mekkoihin ja polvisukkiin. Voi voi, imin itseeni sitä tunnelmaa. 🙂

  Aurinkoista viikkoa sinulle ja perheellesi!

  • Sofia

   Kiitos ihana Jonna! Hauska kuulla, että Pariisi täytti odotukset ja enemmänkin <3. Odotan innolla Pitsinauhaa´ssa päivitystä reissustasi!! Aurinkoista viikkoa sinnekin!!

 • Hanna

  Terveisiä Provencesta! Kerään täällä lastenvaatevinkkejäsi, suuntana lähipäivinä Marseille ja Nizza. Voi että miten täällä osataan nauttia kaikesta kauniista ja ihanasta ruoasta! Mutta yksi kysymys: miten saat tytöt pitämään pinnit ja pannat päässä? Meidän neiti heittää ne nopeasti ns.nurkkaan.

  • Sofia

   Hanna, onko siellä ihanaa?! Voin vaan kuvitella! Moni on kysynyt ruseteista samaa, en osaa kyllä vastata muuta kuin, että olen aika vauvasta asti niitä päähän laittanut niin ehkä ovat tottuneet… Nauttikaas siellä!

 • Hanna

  Kiitos kenkävinkistäsi, sain juuri tilauksen perille, muutama ilta siinä meni kokeillessa. En ymmärrä mitä tohelsin :).
  Kyllä, täällä on ihanaa! Olimme Marseillessa eilen ja en kyllä ymmärrä miksi monet moittivat paikkaa. Totta kai siellä oli rähjäisiä alueita mutta satama ja keskusta olivat oikein viehättävät ja koska kaupunki on tänä vuonna Euroopan kulttuuripääkaupunki, niin monenlaista taidetta oli pitkin katuja.
  Vuodenaikaan nähden on tosi lämmintä kuten ilmeisesti myös Suomessa. Tänään tutustuin lähikylän pikkupuistossa äitiin, joka neuvoi meille lisää alueen kiinnostavia leikkipuistoja yms. Alamme olla paikallisessa rytmissä: siesta iltapäivällä ja myöhäinen illallinen. Lasten mielestä persikat on karkkia, niin makeilta ne maistuvat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.