Oct
24

Feel the fall

by Sofia   -   in Random

Voi miten kaunista tuolla ulkona onkaan ollut! Tästä syksystä painuu mieleeni kuva kauniin aurinkoisena ja uskomattoman kelta-oranssina. Keittiönikin on vallannut oranssit ja keltaiset kurpitsat. Kurpitsalyhdyissä palaa hämärien aamujen ja iltojen iloiksi led-tuikut. Tässä teille vähän syksyisiä tunnelmia Lattemamman elämästä.

Elämässä on paljon hauskoja asioita. Lehtikasoissa pomppiminen kuuluu ehdottomasti niihin! Kokeile vaikka itse!

Nämä keksit toimme tytöille Nykistä oikean kurpitsan sijaan. Kuljetus oli huomattavasti helpompaa. No, ainakin kepeämpää…

Dean and Delucasta löysimme myös pienen pussillisen Candy Cornia jota Hattara toivoi myös tuliaiseksi.

Lattemamman kurpitsankaiverrustaidoissa on vielä hiomisen varaa. Ehkäpä erityiset työkalut olisivat tässä kohtaa hyödylliset. Aikas hieno kansi. Täällä lisää ideoita.

Purkka sai Pinkalicious kirjasarjalle jatkoa…

… kappas, sielläkin on kurpitsoja!

Ensimmästen kuvien lehtikasoista kerätyistä lehdistä tehtiin vähän taidetta jääkaapin oveen. Tämä kuuluu ehkä sarjaan “ei niin blogiainesta”, mutta totuushan on se, että alle nelivuotiaiden kanssa askarrellessa lopputulos on yleensä tätä luokkaa (tämä on siis puu). Käytössä oli vesivärit, puuvärit ja liidut sekä vapaus tehdä mitä tahtoo. Kaikkia käytettiin, runsaasti. Olivia- possu piirustus on Hattaran tekemä ja se on mielestäni todella hieno. Näyttää melko lailla kirjan kannesta otetulta mallilta näin oman äidin silmään.

Tällaisissa värikkäissä syystunnelmissa me olemme olleet viime aikoina. Tuon pienemmän kurpitsan sisuksista valmistui muuten aivan mainiota kurpitsa pastaa. Olisitteko kiinnostuneet sen reseptistä? Kuvat taitavat ola lähinnä instagram osiota koska kehittelin sen ihan extemporee, mutta pasta oli kyllä todella onnistunut. Ja jos haluat lisää kurpitsaresptejä, kurkkaa tämä vanha postaus piirakkaa varten. Se on todella, todella hyvää!

Here are some fall feelings from Helsinki. Fallen leaves, carved pumpkins with spooky faces ( I personally would have enjoyed the pumpkins just as they are, but a little girl insisted on faces) and some fall art we made with the girls as a family effort. It looks just like it is, art made by two under four year olds. Sometimes it´s best just to go with it, paint and draw with all your might or just jump in a pile of leaves. It´s liberating!

Lattemamma

p.s. Hattaran pitkä toppatakki Jacadi, Purkan skottiruudullinen toppatakki siskon vanha Mayoral.

p.p.s. Lattemamman blogi täyttää kohta vuoden. Olen saanut jo jonkin aikaa erilaisia yhteistyöehdotuksia. Monet niistä johtavat mm. kivoihin arvontapalkintoihin teille. Tulevaisuudessakin kuitenkin mainitsen blogissani vain asioita jotka sopivat tänne, eli ihan jokaista juttua ei täällä ole nähty tai tulla näkemäänkään. Suurin osa linkeistä on kuitenkin ihan vaan siksi tekstien joukossa, että löydät helposti minun suosikkituotteisiini, niistä ei minulle makseta. En aloittanut tätä blogia taloudellinen näkökulma mielessäni, eikä se ole myöskään tämän blogin tulevaisuuden tarkoitus. Halusin luoda itselleni ja samalla teille maailman joka on omaan makuuni kaunis, iloinen ja onnellinen. Samalla toivon, että blogi voisi olla hyvä lähde kiireisille lattemammoille löytää ne pienet arjen ja juhlan ihanuudet mm. netin syövereistä hieman helpommin. Sellaisena blogi pysyykin (vaikka toki aina ilahdunkin yhteistyötarjouksista).

12 COMMENTS
|
9,326 VIEWS
|
Partager sur Facebook
12 comments on “ Feel the fall „
Ansku, on October 24, 2013

Voih, tuo lehtikasoissa hyppiminen oli niin hulvatonta lapsena! Pitäisi ihan näin aikuisiälläkin joskus kokeilla ;)Olen kyllä edelleen joskus kerännyt talteen kauniin värisiä lehtiä ja tehnyt kortteja. Helppoa askartelua myös lapsille 🙂 Oi, kurpitsapastan resepti otetaan mielellään vastaan!! 🙂 Blogisi on todellakin juuri tuota mitä kuvailitkin: kaunis, iloinen ja onnellinen, ja ilahduttaa meitä lukijoita niin paljon <3 Ihana piristys arjen keskellä 🙂 Toivottavasti jaksat inspiroida ja piristää meitä jatkossakin <3 Tunnelmallista päivää teille!

Sofia, on October 28, 2013

Kiitos Ansku <3!

Jenni/Juhlahuuma, on October 24, 2013

Ihania kuvia!! Lapsuudessa haravoinnin jälkeen parasta oli juuri tuo isoon lehtikasaan pomppiminen 🙂 Ja vau miten upeat kurpitsakeksit ja muutenkin ihanaa halloween tunnelmaa! 🙂

Sofia, on October 28, 2013

Eikös vain Jenni/Juhlahuuma! Ja kiitos!

Irina, on October 24, 2013

Ihania värejä! Syksyn lapsena rakastan vuodenaikaa, sateesta, pimeydestä ja pian koittavasta tympeästä harmaudesta huolimatta.
Lehtikasat, indeed. Kukapa ei haluaisi hypätä tuonne ja vajota pehmeiden ja kostealta tuoksuvien lehtien sekaan <3
Mikä suloinen, kaunis ja herkän värikäs taideteos! Minä kehystäisin tuon.

Ja kiitos vinkistä Sweetheart karkkikauppaan. Pääsin vihdoinkin eilen siellä käymään ja ostin ihanuuksia tyttäremme ristiäisiin.
Blogisi on kaikkea yllämainittuja asioita ( omassasi että Anskun tekstissä), toivottavasti jaksat jatkaa kirjoittelua! On piristävää ja kivaa piipahtaa täällä.

Sofia, on October 28, 2013

Kiitos paljon Irina!! Ja tosiaan, taideteos on tietenkin meidänkin mielestä tosi hieno! Kuvstaa hyvin meidän perhettä :D.

Jatta, on October 24, 2013

Terveisiä Nykistä,, Lattemamma!
Ihania syyskuvia ja mitkä ihanat kurpitsat!
Blogisi on kaunis kuten tyttäresi ja sinä ja tuo hyvää mieltä ihan jokaiseen päivää. Suuret kiitokset!

Sofia, on October 28, 2013

Ihanaa Nykkiä Jatta!!! Kiitos <3!

Katja, on October 24, 2013

Ihania kuvia 🙂 Sain niistä inspiraation ja muistutuksen, että voisin käydä itsekin ruskakuvia ottamassa myös tänä syksynä. Mulle tulee muistoja mieleen tuosta Mayoralin ruututoppatakista, muistan kuinka oma tyttöni oli se päällä niin suloinen. Meillä se oli 80 senttisenä (nyt jo pieneksi käynyt) ja paljon tuli pidettyä, kun on niin kaunis takki. Ihanat kauniit tytöt sinulla 🙂

Sofia, on October 28, 2013

Katja, juu, tuo takki on meilläkin tosiaan toissavuotinen ja Hattaran vanha. Tykkään myös kovasti! Toivottavasti ehditte ottamaan vielä ihanat syyskuvat teidän söpöliinistä!

Täti Ruskea, on October 25, 2013

Ihania kuvia ja tunnelmia! Mä tykkään syksystä. Meidän perheessä neljä kuudesta on syntynyt syksyllä, minäkin. Tänä syksynä saatiin ikuistettua todellisia syystunnelmakuvia, kun vietiin lapset ulkovalokuvaukseen. Viimeisessä otoksessa lapset saivat heittää ilmaan lehtikasasta lehtiä ja kyllä heillä oli hauskaa. Kuopus (silloin vielä hieman alle 2v) sanoi: “Mua naulattaa!” ja nauroi ihanaa pienen lapsen onnellista naurua. Blogisi tunnelma ja sisältö on juuri tuota yllämainittua. Tykkään 🙂

Sofia, on October 28, 2013

Kaunis kiitos Täti Ruskea! Ja mikä ihanampaa kuin pienen lapsen onnellinen “naulu”!

Leave a comment
name
email
url
message