Random

Peter and friends

You know I´m a huge fan of Peter Rabbit and all Beatrix Potter illustrations and stories. Unlike some other character loves of my life, these are luckily available as illustrations on many lovely children´s ( and even regular kitchen) items. Here are some of my favourites…

I ordered these letters for the girls´ Easter baskets this year. They can have them on the books shelf or on their school tables later on.

2016-03-05 10.20.55

2016-03-05 10.29.20

We also got this egg holder for the weekend breakfast table to have all year around.

2016-03-05 10.26.27.png

 

The girls got these little spatulas when my husband was in the States. Are they not cute for little bakers?!

img71c

I ordered some things to the hotel for when I visit next time. Like this waffle mix!

peter-rabbit-waffle-mix-o

This bowl is not only good for baking. I think it will be great for everyday salads, to hold fruit in it ( think apricots, cherries or plums for instance) or for movie night popcorn.

img13o

And last but not least I got myself this spoon rest for the simple reason I actually needed one. I´m really loving those kitchen details in this photo by the way. The marble table top with the aqua blue-grey subway tiles and the white grout.

peter-rabbit-silicone-spatula-o

 

Are you a Beatrix Potter fan? We have love the books and the DVD box too. Bubble Gum even had a Peter Rabbit 1st birthday party ( and she recently asked if she could have a new one).

Lattemamma

8 Comments

 • Jaana

  Nyt en ehkä kestä! Olen näet unohtanut kokonaan tämän Potterin nettiputiikin. Ehtisiköhän tuotteet vielä pääsiäiseksi?! Ihania juttuja olet tilannut. Kiitos tästä postauksesta Sofia!
  Ja kyllä, olen Beatrix Potter -fani! 😀
  Mukavaa päivän jatkoa! <3

 • Helen

  Big fans of the bunny in the blue coat in this house too. I remember having all the small books as a child and loving the illustrations. We have a DVD of The Tales of Beatrix Potter performed by the Royal Ballet. The costumes are out of this world! Did you know that they are releasing a new Beatrix Potter book that was never printed. Unfortunately she had only drawn one image so the new book will be illustrated by Quentin Blake who is famous for illustrating the work of Roald Dahl. I am sure little Peter and friends will make an appearance at our Easter table this year too 🙂

  • Sofia

   Helen, I´m ordering that DVD on my next Amazon order if I can find it. Sounds like something I would enjoy tremendously and maybe the girls too. I love Quentin Blake´s illustrations too so must check out that book.

 • Laura

  Ihania! Itse tykkään vielä enemmän Tiheikön väestä, mutta kyllä Petterikin on ihana. Olimme hiihtolomalla Lontoossa ja ostin British Museumin myymälästä juuri kuvan mallisen (ehkä vähän pienemmän) kermakon tuollaisella osittain väritetyllä Petteri Kaniini kuvalla. On kyllä niin söpö, että vain ihailen sitä välillä 🙂

  Kiitos taas söpöstä postauksesta.

  Laura

 • Täti Ruskea

  Meinasin kirjoittaa samoin kuin Jaana eli en meinaa kestää, niin ihania! Musta tuli kuopuksen raskausaikana Petteri Kaniini -fani 😉 ja hänen 1-vuotissyntymäpäivät vietettiin ko.teemalla. Harmillista, että Suomesta saa niin vähän Petteri-tuotteita. Salaa haaveilen teeastiastosta, jonka voisi kattaa aina synttäriaamuisin. Täytynee lähteä Lontooseen sitä etsimään 😉 Synttäreille ostin Porvoon Riimikosta keilapelin. Se on ollut mukavaa puuhaa myös juhlien jälkeen. Veljet antoivat juhlapäivän aamuna pikkuveikalleen söpön Petteri-repun, jossa hän voi kuljettaa muskaritossujaan (ja vaippaa) mukanaan. Sitä ilmankin olisi toki pärjätty, mutta itse en pystynyt vastustamaan… Petteri-nokkamukista meillä juodaan päivittäin maitoa ja kaikenlaista muutakin pientä Petteri-tavaraa löytyy. Näin pääsiäisen alla nämä tuotteet alkaa aina houkuttaa entisestään. Voi miten suloista olis leipoa kera pikkuapureiden noilla välineillä <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.